עראייס טבעוני עם עדשים שחורות, פטריות ומלא בצל מקורמל

Posted on
עראייס טבעוני עם עדשים שחורות ופטריות. צילום: טל סיון צפורין

עראייס! תגידו לי אתם – יש מאכל גאוני ממנו? מכניסים הכל לפיתה, מעבירים לטוסטר ובום, יש ארוחת ערב. ולא סתם ארוחת ערב אלא כזאת שמרגישה הכי מושקעת והכי טעימה. כזאת שמזכירה מסעדה אותנטית בשוק הכרמל עם מוזיקה שמחה ומלט טחינה וירקות.

והפעם העראייס בגרסה טבעונית ומעולה ממש. עם פטריות צרובות, מלא בצל מקורמל ועדשים שחורות.

אני אוהבת להגיש את הפיתות הצרובות עם מלא טחינה וחמוצים אבל כמובן שאפשר גם יוגורט טבעוני ואפילו צ’יפס בצד.

עראייס טבעוני עם עדשים שחורות ופטריות. צילום: טל סיון צפורין
סבלנות עם הצריבה עד שהפיתה מקבלת פסי חריכה עמוקים ופריכים. צילום: טל סיון צפורין

עראייס טבעוני עם פטריות ועדשים שחורות

מצרכים לעראייס טבעוני (4 פיתות שלמות):
4 כפות שמן זית
2-3 בצלים גדול, קלוף
5 שיני שום, קלופות
2 חבילות פטריות פורטבלו או שמפניון (לא פחות)
1/2 כפית בהרט
1/2 כפית פפריקה
1/3 צרור עלי פטרוזיליה, ללא הגבעולים
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
3/4 כוס עדשים שחורות (לפני בישול)
5 כפות טחינה גולמית

אופן הכנה:
– מבשלים את העדשים עד ריכוך מלא ומסננים (זה לוקח בערך 15 דקות). מניחים בצד.
– קוצצים את הבצל, השום והפטריות לקוביות ואת הפטרוזיליה קוצצים דק.
– בסיר רחב מחממים שמן זית בנדיבות ומטגנים את הבצל עד הזהבה. מוסיפים את השום והפטריות וממשיכים לטגן עד שהפטריות הופכות קטנות וזהובות.
– מוסיפים פטרוזיליה, תבלינים, טחינה ועדשים שחורות ומערבבים היטב. אם התערובת רכה מדי אפשר להוסיף 2 כפות קמח עדשים או קמח חומוס ולערבב.
– מערבבים את כל המצרכים ביחד וממלאים חצאי או רבעי פיתות בתערובת – תקפידו למלא בנדיבות שיהיה מלא מילוי.
– משמנים, עם שמן זית, את הפיתות היטב מכל הצדדים החיצוניים שלה.
– איך צולים את הפיתות? אפשר לצרוב אותן בטוסטר לחיצה עד שהחלק החיצוני זהוב מאוד. עוד אופציה היא לצרוב את הפיתות על מחבת פסים או על מנגל עד הזהבה יפה מכל הצדדים. אופציה שלישית היא לאפות את הפיתות בתנור עד שהן מזהיבות. בכל דרך שתבחרו חשוב לשמן היטב את הפיתות מבחוץ.

עראייס טבעוני עם עדשים שחורות ופטריות. צילום: טל סיון צפורין
ביס של אושר. צילום: טל סיון צפורין

הערות ושדרוגים
– אם יש לכם טופו בבית אפשר לפורר למחבת 1/2 חבילה טופו, בזמן הוספת הפטריות, ולטגן עם כל המצרכים יחד עד שהטופו סופג את הטעמים.
– רוצים לשדרג? מוסיפים 1/3 כוס צנוברים קלויים לתערובת המילוי.
– אם נשאר לכם מהמילוי אפשר להוסיף 3 כפות קמח עדשים או חומוס וטיפל’ה מים ולערבב עד שנוצרת עיסה דביקה ולטגן במחבת כמו קציצות.
– לטעם מעט מעושן מוסיפים 1/4 כפית פפריקה מעושנת בזמן טיגון הפטריות.
– אל תפחיתו בכמות הבצל או הפטריות, הם אלה שמרככים מאוד את המילוי והופכים אותו לטעים ועסיסי.
– אם המילוי בורח החוצה אל דאגה, הוא יצרב בטוסטר ויהיה קריספי וטעים.

6 תגובות

  1. שירה מאירוב says:

    האם ניתן להקפיא לפעמים הבאות?
    ויש לי עדשים מושרות, האם זה עדיין 3/4 כוס עדשים?
    המתכון נראה טוב ממש!

  2. אריאל says:

    היי 🙂 גם את הטחינה מטגנים?

  3. סיגל says:

    היי
    אשמח אם תוכלי לעשות ספיישל כזה של משלוחי מנות של עוגות עשה זאת בעצמך בצנצנת אם את מכירה

  4. עמית says:

    עשיתי לפי המתכון, יצא נהדר! הגשתי לחברים אוכלי בשר והם היו מבסוטים על התחליף 🙂

  5. תמר says:

    היי,
    הכנתי (עם שדרוג הטופו) ויצא מעולה. בני הבית, קטנים וגדולים, זללו.
    תודה על המתכון המוצלח.

  6. עדן says:

    האם אפשר להחליף את הטחינה בבלילה במשהו אחר?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend