עראייס סלמון מדהים שמכינים ב-10 דקות

Posted on

דמיינו פיתה צרובה עם קראסט מדהים ופנים עסיסי של סלמון טרי מנוקד בקוביות קטנטנות של בצל סגול. תודו שמדובר בשילוב שהוא וואו. ואל כל הטוב הזה מתווסף הבונוס הגדול – קלות ההכנה.

אז למי מכם שטרם הכיר את העראייס, או הכין אותו בבית, תרשו לי לעשות לכם היכרות עם אחד המאכלים הכי מספקים וטעימים שיש. כזה שלוקח דקות ספורות להכין ועוד פחות מכך לזלול.

עראייס (או ערוסה/עראיס), שלרוב מגיע בגרסתו הבשרית, כבש את המטבחים שלנו בסערה לפני כמה שנים כשלפתע נפתחו מקומות שהגישו אך ורק את המאכל הלבנוני-סורי שמככב כבר מאות שנים במזרח התיכון. והתאהבות לא איחרה להגיע.

בימים בהם אין קורונה, אפשר למצוא אותו בהמון מסעדות טרנדיות ועד לא מזמן הוא כיכב גם בעל האש בפארקים, צרוב על פסי הריל לוהטים. אז נכון, אין לנו אפשרות עכשיו לנפנף בחוץ או לשבת במסעדה אבל את העראייס אפשר להכין, וממש בקלות, גם בבית.

וכדי שתכירו עוד צדדים שלו, ולא רק את העראייס עם הבשר, הבאתי לכם הפעם את גרסת הסלמון. זאת שהתחסלה ראשונה ביום הצילום. זאת שהפכה למנה הקבועה בבית. זאת שכל כך קל להכין שזה קצת מביך.

כל מה שצריך זה לקנות סלמון טרי ולחתוך לקוביות קטנות (אפשר לבקש מהמוכר שיעשה את זה בשבילכם – אני ביקשתי וזה חסך את כל העבודה) ואל הסלמון מצרפים בצל, עשבי תיבול ושמן זית. זהו, עכשיו נשאר למלא חצאי פיתות בנדיבות ולצרוב על האש, בטוסטר, בתנור או במחבת פסים. כמה דקות ויש לכם ארוחה של הלייף.

הסלמון נכנס לפיתה כשהוא טרי ובעצם נצרב בתוכה. השיטה המושלמת הזאת מאפשרת לכל הטעמים והמיצים של הדג להשאר בפנים. צילום: טל סיון צפורין

עראייס סלמון

מצרכים לעראייס סלמון (4 פיתות שלמות):
400 גרם סלמון טרי, ללא עור ועצמות (מומלץ לבקש מהמוכר שיחתוך לכם לקוביות קטנות)
1/2 צרור עלי כוסברה
2 ענפי בצל ירוק (חלק ירוק בלבד) או עירית
4 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
1/2 בצל סגול, קלוף
1/2 צ’ילי חריף – לא חובה

אופן הכנה:
– קוצצים דק את עלי הכוסברה, הצ’ילי והבצל (אבל ממש דק – אתם לא רוצים כאן ביס אגרסיבי של בצל או צ’ילי). פורסים את הבצל הירוק לטבעות דקות.
– קוצצים את הסלמון לקוביות קטנות מאוד. המטרה היא לא לרסק את הדג אלא לקצוץ אותו דק. אפשר לבקש גם מהמוכר בחנות.
– מערבבים את כל המצרכים ביחד וממלאים חצאי או רבעי פיתות בתערובת. משמנים, עם שמן זית, את הפיתות היטב מכל הצדדים. כן – מבחוץ.
– איך צולים את הפיתות? ניתן לצרוב אותן בטוסטר לחיצה עד שהחלק החיצוני זהוב מאוד. עוד אופציה היא לצרוב את הפיתות על מחבת פסים או על מנגל עד הזהבה יפה מכל הצדדים ואופציה שלישית היא לאפות את הפיתות בתנור עד שהן מזהיבות. בכל דרך שתבחרו חשוב לשמן היטב את הפיתות מבחוץ.

תהיו נדיבים עם המילוי. צילום: טל סיון צפורין

הערות חשובות
– חשוב מאוד להשתמש פה בסלמון טרי אז בבקשה אל תנסו עם סלמון קפוא. יש סלמון טרי במרבית הסופרים או בחנויות הדגים.
– הכי טעים להגיש את העראייס הזה עם רוטב יוגורט קר. פשוט מערבבים יוגורט בטעם טבעי עם קצת מלח ופלפל ומוסיפים עירית קצוצה, מעט שום קצוץ ושמנת חמוצה.
– אם אתם לא אוהבים כוסברה אפשר להוריד אותה. בכל מקרה אל תמירו בפטרוזיליה כי היא פחות עובדת. אפשר פשוט להוסיף עוד עירית קצוצה.
– שימו לב לקצוץ את הבצל והצ’ילי דק דק. פנים הפיתה לא נצרב המון זמן והבצל עדיין חי בחלקו ולכן חשוב שיהיו נקודות קטנטנות שלו ולא ביס אגרסיבי של בצל אל מול העדינות של הדג.
– אפשר למלא את הפיתות בתערובת ולשמור במקרר, סגור בקופסה או ניילון, עד שרוצים לצרוב ובכל מקרה לא יותר מ-24 שעות.

11 תגובות

  1. אחינעם says:

    נראה מדהים!
    האם הדג מספיק להתבשל ומתאים גם למי שלא אוכל דגים נאים? או שזה סביצ’ה סטייל?

  2. יואב סתיו says:

    מוכר ואהוב מאוד. אני ממליץ לגרר את הבצל במגררת דקה ולסחוט את הנוזלים לפני חיבור לתערובת.

  3. עדי says:

    למה ככ קריטי לא דג קפוא? קניתי סלמון טרי שבוע שעבר והקפאתי אותו… :/

    1. קלייר says:

      נכון, גם אני שאלתי. ברגע זה יש לי סלמון קפוא והרעיון נראה מדליק. אני בכל זאת אנסה.

  4. ליזה says:

    הכנתי היום (מסלמון קפוא) ויצא מעולה וטעים בטרוף, כולם אהבו כולל הילדים
    תודה !

    1. רחל says:

      אפשרי סלמון מעושן?

  5. אופק says:

    מתכון נהדר

    ניסיתי השבת וליקקו את האצבעות

    תודה רבה תבורכי!!

  6. ניצה צרפין says:

    תבורכי על כל המתכונים שלך🏆🏆
    הכנתי לערב שבת המנה כיכבה !!!! פשוט וטעים👏👏👏תמשיכי לפנק במתכונים פשוטים ונפלאים
    ניצה

  7. אורית says:

    הכנתי לארוחת שישי, ויצא מדהים! הכוכב של הארוחה! תודה על מתכון נהדר!

  8. שרה says:

    האם השמן זית מיועד למילוי או רק למרוח מבחוץ?

  9. עינת says:

    היי
    האם ניתן להשתמש בסלומון כבוש במקום טרי?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend