עוגת קסטה אדירה בציפוי שוקולד

Posted on

העוגה שלפניכם הוכנה וצולמה לפני 5 שנים והיא אחת האהובות עלי עד היום. שילוב מטורף בין 2 שכבות של בראוניז עשיר ושוקולדי עם מרכז קפוא של גלידת וניל ביתית שאפשר לשדרג עם כל טעם שאוהבים. בדיוק כמו שאתם עושים במתכון לגלידה ביתית הכל כך אהובה מהבלוג. רק שימו לב שלעומת המתכון לגלידה שיש בבלוג, כאן התווסף גם פודינג וניל שמייצב את הגלידה כדי שהיא תחזיק מעמד בהגשה ולא תתרכך בשנייה. הוא גם זה שמוסיף טעם ונילי.

שכבה ראשונה מוכנה – עכשיו לצנן קצת ולחלץ החוצה כדי לאפות את החלק השני

אז נכון, חורף עכשיו, ומי בכלל אוכל גלידה בקור כזה (אני!) אבל היו לה כל כך הרבה בקשות באינסטגרם שהחלטתי לא לחכות עם המתכון. וחוץ מזה, אפשר להכין אותה כבר היום או מחר ולתת לה להמתין במקפיא עד שתרצו להגיש. במקרה של המתנה ארוכה מומלץ לכסות אותה היטב כדי שהגלידה והבראוניז לא יתייבשו.

אפשר לעטר את הציפוי מעל עם פולי קקאו או שברי מקופלת או להשאיר ככה גם בלי שום דבר זה מושלם

הכנתם? אני הכי אשמח לראות ולשתף אצלי בסטורי. אל תשכחו לתייג אותי כדי שאוכל לראות איך יצא לכם.

אגב, לקבוצת הפייסבוק הכי שווה ביקום כבר הצטרפתם? באמת שמדובר בקהילה הכי מדהימה ומפרגנת שיש.

פשוט שלמות
משולש החלומות

עוגת קסטה

מצרכים (לעוגה גדולה בקוטר 26):
300 גרם שוקולד מריר
150 גרם חמאה
3 ביצים L
1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
1/4 כוס (40 גרם) קקאו
1/2 כוס (70 גרם) קמח
1 כפית שטוחה אבקת אפייה

לגלידה ביתית:
2 מיכלים (500 מ”ל סך הכל) שמנת מתוקה להקצפה 38%
1 פחית (400 מ”ל) חלב מרוכז
1 שקית אינסטנט פודינג וניל

לציפוי:
150 גרם שוקולד מריר או חלב
50 מ”ל שמנת מתוקה להקצפה 38%
2-3 כפות חמאה

אופן הכנה:
– מכינים את הבראוניז: מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים תבנית עגולה (מתפרקת) במעט חמאה. מומלץ גם לשים נייר אפייה עגול בתחתית או פס של נייר אפייה צמוד לדפנות. פשוט חותכים לפס בגובה התבנית ומצמידים לדלפנות בעזרת מעט חמאה או תרסיס שמן.
– ממיסים את השוקולד והחמאה במיקרוגל או על באן מרי ומערבבים עד שנוצר רוטב שוקולד חלק ומבריק.
– בקערה נפרדת טורפים ביצים וסוכר או בעזרת מטרפה ידנית או מטרפה חשמלית עד שהתערובת מתבהרת וקצת מבהירה. אם אתם ממהרים אפשר לדלג על השלב הזה (הסבר למטה בהערות.
– מוסיפים את רוטב השוקולד לבלילת הביצים והסוכר ומקפלים בעדינות עם לקקן עד שנוצרת בלילה אחידה.
– מנפים לתוך הבלילה קמח, קקאו ואבקת אפייה ומערבבים בעדינות עד שהקמח נטמע ואין גושי קמח.
– מעבירים מחצית מהבלילה לתבנית ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 15 דקות. מצננים, מוציאים החוצה בעדינות ומעבירים למקרר או למקפיא עד שמכינים את השכבה השנייה שגם אותה אופים בדיוק אותו דבר ואז מוציאים ומצננים במקרר או במקפיא.
– אגב, אם יש לכם 2 תבניות זהות בקוטר שלהן אפשר לאפות ב-2 תבניות וזה מקל על הזמן והעבודה.
– מכינים את הגלידה: מקציפים שמנת מתוקה במהירות גבוהה במשך 4-5 דקות עד לקבלת קצפת יציבה. מוסיפים חלב מרוכז ואינסטנט פודינג וממשיכים להקציף עד שמתקבלת תערובת אחידה וסמיכה. זה לוקח בערך דקה אז לא להגזים אחרת הקצפת שלכם תשבר.
– מרכיבים: מצמידים פס של נייר אפייה בגובה התבנית לדפנות התבנית או מצמידים שקף.
– מניחים בתחתית את עיגול הבראוניז הראשון ומעליו יוצקים את הגלידה. מיישרים ומניחים מעל את הבראוניז השני. לוחצים מעט כדי שהגלידה תשתטח ולא יהיו בועות אויר באמצע. מעבירים למקפיא ל-4 שעות לפחות ואפשר גם למשך כמה שבועות כל עוד העוגה עטופה.
– כשרוצים להגיש מוציאים מהתבנית ומכינים את הציפוי: ממיסים ביחד שוקולד, שמנת וחמאה במיקרו או בבאן מרי ומערבבים עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק.
– שופכים מעל העוגה את הרוטב וחותכים בעזרת סכין חדה (עדיף טבולה במים רותחים קודם) ומגישים.
– אם לא מגישים מיד מחזירים את העוגה למקפיאה עם הרוטב מעל.

רצה להכין עוד עוגה!

הערות ושדרוגים
– אם יש לכם רק תבנית 26 אחת תכינו חצי מכמות הבראוניז, תצננו ואל תחלצו ותכינו את החצי השני. אם יש לכם 2 תבניות אפשר לקצר תהליכים ולהכין בכל תבנית 1/2 מכמות הבראוניז. בעקרון אפשר גם להכין את כל הכמות, לצנן היטב במקרר ואז לפרוס לחצי באמצע, אבל זה מייצר שכבות קצת פחות יפות וזהות בגובה שלהן.
– תקפידו להשתמש בפס של נייר אפייה או שקף בדפנות בזמן הרכבת העוגה כדי שיהיה קל לשחרר אותה וגם כדי שהשוליים יצאו חלקים ויפים.
– את הרוטב מעל אפשר לזלף בזמן ההגשה ואז הרוטב חמים ומהווה ניגוד משגע לגלידה ואפשר לזלף על כל העוגה ולהחזיר למקפיא. במידה ומחזירים למקפיא עם הרוטב קחו בחשבון שהוא יתקשה קצת.
– העוגה טובה יותר אחרי 10-15 דקות מחוץ למקפיא כי אז הבראוניז קצת מתרכך.
– אם אתם רוצים עוגה קטנה יותר, נגיד בקוטר 22, תורידו 20% מהמצרכים. אם אתם מסתבכים עם הכמויות כתבו לי ואשלח לכם כמויות מדויקות.
– רוצים לשדרג ולהפוך אותה ליותר שוקולדית? מפזרים על אחת משכבת הבראוניז שוקולד צ’יפס לפני האפייה. אפשר גם על שתיהן.
– אתם יכולים לשדרג את הגלידה עם טעמים שאתם אוהבים. 2 כפות חמאת בוטנים, שוקולד צ’יפס, שברי מקופלת, פטל או אוכמניות, קוביות תותים וכו. את כולם מוסיפים בדקה האחרונה של ההקצפה.
– אתם יכולים לוותר על הפודינג בגלידה אבל אז קחו בחשבון שהגלידה תתרכך בשנייה אחרי החיתוך.

29 תגובות

  1. שואלת says:

    יש אפשרות להמיר את החמאה לשמן כדי שיהיה פרווה?

    1. יוליה says:

      אשמח לכמויות לתבנית עגולה 18

  2. נטלי says:

    נראה מדהים! יש אפשרות להחליף את הביצים במשהו?

  3. דפנה says:

    אשמח לקבל כמויות לתבנית של 20.
    תודה.

    1. מירי says:

      אשמח לכמויות לתבנית 20

  4. ש says:

    רחלי, אני אוהבת ומעריכה אותך אלא שיש סגר ואוכלוסיות בסיכון שיש לדאוג להן. בתי הספר לא סגורים “סתם”. פרסום טיולים כאלה עכשיו, גם אם הם בחסות “גרין”, או הרדוף, או מי שזה יהיה וכפועל יוצא את אולי נחשבת עובדת חיונית לשופרסל או גורם אחר – צורם בעין ועל אחת כמה וכמה כשאת מצטלמת ומעלה סטורי באינסטגרם עם מסכה שלא מכסה את האף, ובלי מסכה ולבסוף גם לשה בצק ללא מסכה כשישנם שם עוד אנשים… לכן מסירה עוקב לפחות לבינתיים. חבל לי.

    1. ט says:

      איזה טרחנות למען השם

    2. ט says:

      איזה טרחנות למען השם

    3. המומה says:

      את לא אמיתית!!

  5. אופיר says:

    היי
    מעוניינת להכין את העוגה בתבנית 24
    אשמח לכמויות מצרכים
    תודה!

  6. אריאלה says:

    נראה משגע!
    לא הבנתי למה התכוונת כשאמרת “אם יש לכם רק תבנית 26 אחת תכינו חצי מכמות הבראוניז, תצננו ואל תחלצו ותכינו את החצי השני.” אם לא חולצים מהתבנית אז איך אפשר להכין עוד שכבה אם יש רק תבנית אחת?

    1. סיגל says:

      שמתי נייר אפיה והוצאתי

    2. סמדר says:

      שלום רחלי,
      האם ניתן להמיר את החלב המרוכז במשהו אחר? אין לי בבית וממש רוצה להכין את העוגה. היא נראית מצוין.
      תודה

  7. דורית קולמר says:

    נראה מעולה.
    אשמח לכמויות לתבנית 24 או 22.
    תודה רבה

  8. תהי says:

    הי,
    אפשר להשתמש בשוקולד לאפיה? כמו של אופנהיימר/אפיכל וכאלה? או לשלב חלק רגיל וחלק כזה?

  9. אורית says:

    מה אפשר במקום חלב מרוכז?

  10. דורית כהן says:

    רחלי היקרה
    קודם כל תודה רבה על מתכון קוקילידה מנצח
    זו העוגה היחידה (למעט עוגת ביסקוויטים פשוטה) לגביה קיים קונצנזוס הסכמה של כל הילדים. אצלי בבית כל ילד אוהב עוגה אחרת ולפיכך במקרר ועל השיש תמיד יש לפחות 2 עוגות. בזכותך התגלתה כוכבת חדשה במטבח אשר גנבה את ההצגה והעפילה ישירות למקום הראשון !!!

  11. טלי says:

    אשמח לקבל כמויות לתבנית 24
    תודה רבה 🌹

  12. מיכל says:

    היי, האם אפשר להמיר חלק מהשוקולד המריר בבלילה בקקאו ?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר אבל לא הייתי ממירה יותר מ-1/3 כי השוקולד פה גם מייצב

  13. רעות says:

    אני במהלך ההכנה (התבנית השניה בתנור) וגילית ששמתי בבלילה רק 100 גר חמאה במקום 150.
    יש מה לעשות?

  14. צליל says:

    היי, נראה מצוין. יש חסרון לשימוש בגלידה מוכנה במקום להקציף את הגלידה בבית?

  15. אפרת says:

    עוגה מעלפפפפתתתת!!!!
    שברתי דיטא בשבילה!
    אין עליך.
    רוצה להכין לאחותי ליום נישואין זה גדול עליהם תבנית 26
    אשמח לכמויות ל22/24
    תודה יקירה,
    והמשיכי להפתיעעע!!

  16. מריאנה says:

    בדיוק העוגה שאני מחפשת עבור בעלי, אבל הוא לא אוהב שוקולד.
    אשמח לדרך להמיר את החלק של העוגה לטעם אחר, האם אני יכולה להשתמש בדיוק באותן כמויות של שוקולד לבן ולקבל תוצאה זהה?

  17. אור נגר says:

    היי רחלי האם אפשר להשתמש בקרם קוקוס במקום החלב מרוכז?
    ואם אני רוצה גרסת פרווה ניתן להחליף בשמנת צמחית?

  18. יובל says:

    האם אפשר להחליף את הקמח לגרסה ללא גלוטן?

  19. כנרת says:

    עוגה מושלמת מתאימה בדיוק לימים החמים
    צריכה כמויות לתבנית בקוטר 20
    תודה😘

  20. אביטל says:

    מתכון טעים ומדוייק! האורחים מאוד התלהבו.
    הקסטה עצמה יצאה פאדג’ית/ שוקולית למות. מבחינת רמת מתיקות , הפחתתי קצת סוכר מהקסטה וזה היה בול. כל השאר מושלם!
    תודה!!!

  21. אביה says:

    אפשר להחליף את החמאה בשמן או שזה יהרוס את המרקם?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend