פאי פקאן ודבש מושלם

Posted on
פאי פקאן ודבש מושלם

בלי להכין בצק ועם טעם עדין של דבש שמשתלב באופן מושלם עם הפקאנים הרכים מבפנים והפריכים מבחוץ. לא תאמינו כמה קל להכין וכמה טעים ומרשים זה יוצא.

כל מה שצריך זה להניח את הבצק בתוך התבנית, לערבב את המילוי ולשטח אותו בתוך התבנית עם הבצק ודי זהו. מעבירים לתנור לכמה דקות, מוציאים ומסדרים למעלה כתר פקאנים. עוד כמה דקות בתנור וזה מוכן.

אל תפספסו: מאות מתכוני קינוחים מעולים במקום אחד

פאי פקאן ודבש מושלם
פאי פקאן ודבש מושלם

פאי פקאן ודבש מושלם

מצרכים:
1 חבילה בצק פריך מתוק – מופשר
1 שקית (150 גרם) פקאנים טבעיים קלופים – קליית גת
1/2 כוס דבש או סילאן – קליית גת
100 גרם חמאה מומסת או תחליף חמאה או שמן קוקוס
2 ביצים L
3 כפות קמח

לעיטור מעל:
1 ו-1/2 שקיות (225 גרם) פקאנים טבעיים קלופים – קליית גת
5 כפות דבש או סילאן

אופן הכנה:
– להכנת המילוי: קוצצים דק (אבל לא למצב אבקתי) את הפקאנים ומערבבים בקערה ביחד עם דבש, חמאה/תחליף חמאה, ביצים וקמח.
– חותכים את הבצק לגודל תבנית הפאי ומהדקים את הבצק לתחתית התבנית ולדפנות. חותכים החוצה את השוליים.
– ממלאים את התבנית עם הבצק במילוי כך שיגיע לגובה ¾ התבנית.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 15 דקות.
– מוציאים, המלית צריכה להיות עוד רכה בשלב הזה, ומסדרים מעל חצאי פקאנים בצורה סיבובית ובצמידות.
– מברישים את הפקאנים בדבש בנדיבות ומחזירים לתנור לעוד 15 דקות או עד שהשוליים מזהיבים מעט.
– למי שאוהב טעם דומיננטי אפשר לזלף עוד דבש אחרי האפייה.

פאי פקאן ודבש מושלם
פאי פקאן ודבש מושלם

הערות ושדרוגים
– במקום פקאנים אפשר לשים אגוזי לוז או מלך.
– במקום להניח מעל כתר של פקאנים אפשר גם לפזר פשוט פקאנים קצוצים גס או לפזר פקאנים שלמים ולא לדייק ממש בסידור חופף.
– אפשר להשתמש במייפל במקום דבש או סילאן.
– המתכון בשיתוף קליית גת.

6 תגובות

  1. פנינה says:

    איפה משיגים בצק פריך מתוק. איזה חברה? איזה משקל?

  2. מיכאל says:

    איפה משיגים בצק פריך מתוק. איזה חברה? איזה משקל?

  3. אורלי says:

    נראה מושלם ניתן להכין יום לפני
    ואיך מאחסנים ?

  4. פסיקה says:

    אני לא מצליחה להשיג בצק פריך מוכן..יש לך מתכון לבצק?

  5. אסנת says:

    העוגה נראת מדהים, אצלנו יש ילד צליאקי. בצק פריך אפשר להשיג ללא גלוטן.
    ואמנם זה פוסט שיווקי של קליית גת אבל לצערי אנחנו לקוחות לא רצויים של החברה הזו ולא יכולים להנות משום אגוזים או פיצוחים שלהם.
    למרות שבאגוזים בכלל אין גלוטן, כל האגוזים והפיצוחים של קליית גת עלולים להכיל גלוטן!
    אף על פי שיש חברות שמצאו דרך להתגבר על האתגר בפסי הייצור-לא כך בקליית גת.
    לכן אנו רוכשים תמיד אגוזים ופיצוחים מחברות אחרות.
    נשמח להעלאת המודעות בחברה זו, נשמח להיות חלק מקהל לקוחותיהם.
    תודה.

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend