פאי רועים מהחלומות – שכבות של תבשיל בשר עם פירה

Posted on

את המתכון הזה אכלתי בפעם הראשונה בבית של חברה טובה. אבא שלה, שנולד באנגליה, מכין את פאי הרועים באופן מופתי, בדיוק לפי הספר. וכבר בביס הראשון ידעתי שהתאהבתי.

בשכבות, בשילוב שבין הבשר עם הרוטב והפירה שסופג אותו, באיזון הנכון בין הטעם החזק של תבשיל הבשר לטעם העדין של הפירה ובעיקר בעובדה שמדובר לחלוטין באוכל שעושה נעים וחם בבטן. כזה שקשה להפסיק לאכול כי זה רך וביתי ונעלם בפה בשניות.

אפשר לשדך את תבשיל הבשר גם לפסטה או להגיש מעל אורז. צילום: אפיק גבאי

בעצם, מדובר פה בסוג של בולונז שהשתדך לפירה ושניהם ביחד הפכו לעונג גדול בהרבה מסך חלקיו.

ואגב, לפני שבוע שאלתי אתכם באינסטגרם אם כדאי להכין פאי רועים קלאסי עם בשר ופירה או מיוחד עם בטטה ועוף והרוב המוחלט בחר בקלאסי, אז הנה, לבקשתכם.

אם בכל זאת אתם רוצים לגוון, להפוך את הארוחה לטבעונית או לשדרג, יש למטה בהערות טיפים והצעות.

אל תפספסו:

הכי כיף לאכול עם כף גדולה. צילום: אפיק גבאי

פאי רועים מהחלומות

מצרכים לשכבת הבשר:
2-3 כפות שמן זית
2 בצלים, קלופים
6 שיני שום, קלופות
2 ענפי סלרי, עם או בלי העלים
1 גזר, קלוף
500 גרם בשר טחון
1 כפית פפריקה מרוקאית מתוקה בשמן
1/2 כפית בהרט
2 כפות רסק עגבניות
1 ו-1/2 כוסות מים רותחים
1 כפית מלח

מצרכים לשכבת הפירה:
5 תפוחי אדמה, קלופים
1 ביצה L
1/4 כפית אבקת שום (תבליני מימון)

אופן הכנה:
– קוצצים את הבצל, השום, הסלרי והגזר לקוביות קטנות.
– בסיר רחב ונמוך (סוטאז) מחממים שמן זית ומטגנים בצל, שום, סלרי וגזר עד ריכוך. בערך 10 דקות.
– מוסיפים את הבשר ומטגנים על אש גבוהה עד שהבשר משנה את צבעו. מומלץ להפריד את הבשר עם מזלג. חשוב לצרוב היטב את הבשר ולא לבשל אותו על אש נמוכה כדי שלא יתבשל ויהיה סמרטוטי. זה לוקח בערך 20 דקות.
– מוסיפים תבלינים, רסק ומים ומערבבים. מבשלים במשך 30-40 דקות וטועמים אם צריך לתקן תיבול. מצננים מעט.
– בינתיים מבשלים את תפוחי האדמה במים מומלחים עד ריכוך מוחלט ומועכים לפירה חלק. מצננים.
– מערבבים את הפירה עם הביצה ואבקת שום.
– מרכיבים: מניחים את תערובת הבשר, שהצטננה מעט, בתוך תבנית מלבנית 20X30.
– שמים מעל את הפירה בשכבה כמה שיותר אחידה. שימו לב לעשות את השלב הזה בזהירות כי הפירה יותר יציב מהבשר ולכן הוא מושך איתו את התבשיל ומתערבב. פשוט לאט עם מזלג וגם אם מתערבב הכל מעולה.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30 דקות ומגישים.

תתכוננו לדייר קבע חדש במטבח שלכם. צילום: אפיק גבאי

הערות ושדרוגים
– את תבשיל הבשר אפשר להכין בכמות כפולה ולשמור חצי במקפיא. זה מושלם עם פסטה, בתוך לחמנייה, מעל אורז, לצד פירה או ככה לבד.
– ניתן להוסיף לתבשיל הבשר גם 10-15 עלי בזיליקום קצוצים גס. מוסיפים אותם בשלב הוספת התבלינים.
– רוצים לשדרג? אפשר להחליף את תפוחי האדמה בבטטות ואפשר גם להחליף את הבקר בעוף טחון.
– לגרסה טבעונית: מחליפים את הבשר בכוס עדשים שחורות לא מבושלות ואז מדלגים על שלב הטיגון שלהן. פשוט מוסיפים אותן אחרי טיגון הבצל והשום ביחד עם התבלינים והמים ומבשלים עד ריכוך. במידה ואתם מכינים טבעוני אני ממליצה לשים 2 גזרים ולא אחד.

43 תגובות

  1. טליה says:

    מדהים! תודה
    אשמח גם לדעת מאיפה הכלי היפה…

  2. עדן says:

    אין צורך להמליח את הפירה? (בשלב הוספת הביצה ואבקת השום)

  3. גבי says:

    לפאי טבעוני, מה יחליף את הביצה בפירה?

    1. לבב says:

      בשר

    2. נחמה says:

      אני מווסיפה לפירה (מ-4 תפוחי אדמה) 3 כפות שמן זית ורבע כוס חלב צמחי כלשהו + מלח , פפריקה אפשר גם כמה עשבי טיבול.

      1. סיגל says:

        מה לשים במקום ביצים בתערובת לגרסה טבעונית?

  4. נטלי says:

    עשרים דקות לצרוב את הבשר? או שהכוונה 2 דקות

    1. קארין says:

      אני גם אשמח לתשובה

  5. Atar says:

    מה אפשר במקום תפוח אדמה או בטטה
    אני אלרגית☹
    ומתה פחם לנסות להכין נראה חלומיייי

    1. רחלי קרוט says:

      הממ יו שאלה מעולה. אולי פירה כרובית?

      1. טליה ב says:

        האם לכסות בנייר כסף את התבנית או להכניס ככה לתנור ללא כיסוי?
        תודה 🙏

    2. מיש says:

      את אלרגית לתפוחי אדמה? עדיף למות נראה לי

      1. אתי says:

        תגובה לא לעניין בכלל

      2. רחל says:

        היא מתכוונת להגיב על התגובה, לא ללגלג

  6. אפרת בן משה says:

    היי אפשר להכין הכל ולאפות למחרת?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשרי

      1. תמר says:

        כמה זמן אפשר לשמור במקרר?

  7. שרי says:

    אפשר לאפות בתבנית חד פעמית?

    1. Chaya says:

      שום בעיה, פחות בריא אולי. אבל אם משתמשים בתבנית בגדול המתאים התוצאה מעולה.

  8. מיכל says:

    שלום רחלי.
    פאי רועים מושלם.
    מתכון מדויק, תיבלון מושלם, לארוחת שבת, קצר מחמאות, וערב היה לחיך כולם.
    תודה על מתכון נפלא זה.

    1. בן says:

      זה פשוט מדהים!!!
      אני שמתי את הפפריקה בזמן הטיגון וכמובן שלא כפית
      אלא כף גדושה ,שמתי שתי כפות גדושות רסק
      וזה יצא פשוט מדהים
      הכנתי לשני אנשים וזה התחסל תוך 20 דק וכולם פתחו את המכנס , מתבשיל אחד!!
      אם אתם מרגישים קצת לבד ורוצים מחמאות, זה המתכון!

  9. שלומית אור says:

    עשיתי ויצא מדהים

  10. אמונה says:

    היי רחלי,
    חייבת לציין שמאז שגיליתי את האתר שלך אני מוקסמת. הוא גם יפה ומושך וגם המתכונים יוצאים מדוייקים בטעמים. נחלתי הרבה אכזבות מאתרים אחרים שמתכונים יוצאים דלוחים או לא הגיוניים ומאכזבים. אצלך- פשוט כל מתכון מצליח. אז המון תודה.
    לאיזה גודל תבנית הכמויות? ובכלל יהיה קל יותר לעקרות בית קצת מתקשות במטבח אם יהיה רשום לכמה מנות או איזה גודל תבניות מתאימה הכמות המצויינת של המצרכים.
    המון בריאות

    1. תמר says:

      כתוב. תבנית של 20/30

  11. לירן says:

    רק מאיפה התבנית ההורסת?

  12. טל says:

    היי! אפשר לגרד בפומפיה את הגזר והסלרי? אני רוצה להכין לבני הבית וגם הפיצי בן ה9 חודשים יאכל, זה יהרוס את המרקם?

  13. גבריאלה איזק says:

    מתכון מושלם בעזרת השם יכין ❤👍👍

  14. רותם כהן גינדי says:

    היי!
    במה ממליצה להחליף את הביצה שנמצאת בפירה?
    תודה 🤍

    1. סיגל says:

      מה לשים במקום ביצים בתערובת לגרסה טבעונית?

      1. רחלי קרוט says:

        אפשר לוותר על הביצים

  15. בן says:

    יצא טעים! הוספתי קצת קינמון לבשר

  16. יערה סטטמן says:

    ואווו מתכון מושלם!!! שני טיפים ששדרגו לי אותו ממש, להוסיף בבישול הבשר עשבי תיבול והמון, מעשיר את הטעם! ולקראת סוף האפיה למשוח בשמן זית את הפירה מלמעלה נותן לו צבע מדהים. תודה על המתכון♥

  17. עדי says:

    הכנתי פעם ראשונה לפי המתכון שלך.
    היה פשוט מושלם!! הכל חוסל וכולם התעלפו… תודה!!!

  18. מרים says:

    הכנתי ויצא מעולה! תודה רבה

  19. טליה says:

    האם לכסות בנייר כסף את התבנית או להכניס ככה לתנור ללא כיסוי?
    תודה 🙏

    1. Chaya says:

      אני מכינה ללא כיסוי ויוצא מעולה

  20. אלינור says:

    נראה יאמי😊
    לא הבנתי כמה זמן לבשל את הבשר על אש גבוהה

    1. רחלי קרוט says:

      ממש עד שהוא משנה את צבעו.

      1. לי says:

        תודה על מתכון מצויין. הוספתי לתערובת הבשר כוס אפונה קפואה והילדים טרפו.

  21. מיכל says:

    יצא מושלם!!!!!!!!
    כל יום מבקשים שאני יכין את זה:) טעים אש!!

  22. שירה says:

    נראה ונשמע מעולה, אנסה להכין. רק שאני בטוחה שבאנגליה לא השתמשו בבהרט ובפפריקה מרוקאית.. (:

  23. אמבר says:

    במידה ואין אבקת שום מה לשים?

  24. איריס says:

    חברים, פאי רועים טבעוני הוא לא פאי רועים!!! אז אנא אל תהרסו מתכונים ושמות מתכונים מסורתיים,,,

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend