בלוג הקולינריה של רחלי קרוט - קרוטית
בלוג הקולינריה של רחלי קרוט - קרוטית

פטה כבד עוף עם ריבת בצל

מאת רחלי קרוט
פטה כבד עוף עם ריבת בצל

מנה מרשימה, חגיגית וטעימה להפליא שמאוד קל להכין. תוספת הגזר במתכון, שלימדה אותי להוסיף עידית נרקיס כ"ץ המוכשרת, מעדנת את הצבע המעט אפרפר של הכבד וגם מוסיפה מתיקות עדינה.

למי שפחות מכיר, הפטה הוא בעצם ממרח כבד (יש גם גרסאות צמחונית כמו פטה פטריות או שעועית) שאליו מתווסף שומן שמתקשה בקירור והופך את הממרח לסוג של מוס יציב. במסעדות נהוג להגיש אותו עם ריבת בצל (תמצאו פה למטה מתכון מעולה) או פירות צרובים שמוסיפים מתיקות עדינה לביס.

פטה כבד עוף עם ריבת בצל

מנה של מסעדה בבית

כאן הבאתי לכם את הגרסה הכשרה, והכל כך טעימה, לפטה כבדי עוף עם פיסטוקים קלויים ותאנים מזוגגות שמעבר לטעם המושלם יש לו גם בונוס נהדר – אפשר וכדאי להכין את הפטה יום ויומיים קודם. מה שיאפשר לכם להתפנות להכין מנות אחרות במטבח בערב החג.

פטה כבד עוף עם ריבת בצל

המנה שתגנוב את ההצגה

פטה כבד עוף עם תאנים מזוגגות במייפל ופלפל שחור

מצרכים (2 תבניות אינגליש קייק בינוניות):
700 גרם כבדי עוף, מנוקים היטב
2 בצלים לבנים גדולים, קלופים
2 גזרים, קלופים
250 גרם נטורינה, חתוכה לקוביות
5 כפות שמן זית
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור

להגשה:
חופן פיסטוקים קלויים
6-7 תאנים
3 כפות מייפל
1/2 כפית פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:
– מגרדים את הגזר על החלק העבה בפומפייה ופורסים את הבצל לרצועות דקות.
– במחבת רחבה מטגנים את הגזרים והבצל עד ריכוך. מאוד חשוב לרכך את הבצלים והגזר ולא לטגן לפריכות כדי שבזמן הטחינה לא נרגיש אותם והם יתמזגו היטב בפטה.
– כשהבצלים והגזר רכים מעבירים אותם למעבד מזון.
– מוסיפים מעט שמן למחבת ומטגנים את הכבדים משני הצדדים עד הזהבה קלה. כדי לבדוק אם הכבדים מוכנים חוצים אחד מהם ובודקים בפנים שהוא מוכן. חשוב לא לייבש את הכבדים (הערת כשרות: אני לא מספיק מבינה בענייני הכשרת כבדים לכן בבקשה הסתמכו על הכללים שאתם מכירים בהכשרת כבדים מבחינת הצלייה).
– מעבירים את כבדי העוף למעבד מזון ומוסיפים קוביות נטורינה, מלח ופלפל.
– טוחנים עד למרקם חלק לגמרי.
– בינתיים מניחים רצועת נייר אפייה בתוך תבנית אינגליש קייק, גם לאורך וגם לרוחב – לחילוץ נוח וחלק, ומעבירים את הפטה הטחון לתבנית. מי שרוצה, אפשר גם למלא בתבניות עגולות קטנות כמו של סופלה ולהגיש את הפטה כמנה אישית בתוך הכלי.
– מכניסים בניילון נצמד או נייר אפייה ומעבירים למקרר למשך הלילה. חשוב מאוד לכסות את הפטה כדי שלא יתחמצן למעלה.
– תאנים מקורמלות: חותכים את התאנים לרבעים ומערבבים בקערה עם מייפל ופלפל שחור.
– צורבים את התאנים במחבת במשך 2 דקות ולא יותר. רק עד שהתאנים טיפה מתרככות. מצננים בחוץ או במקרר עד להגשה.
– כשהפטה יציב הופכים אותו לצלחת הגשה, מפזרים פיסטוקים קצוצים ומניחים מעל את התאנים המקורמלות.

פטה כבד עוף עם ריבת בצל

שילוב מנצח עם המתיקות של התאנים וריבת הבצל

ריבת בצל

מצרכים:
5 בצלים לבנים, קלופים
3 כפות שמן
3/4 כוס סוכר חום
5 כפות חומץ בלסמי
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:
– חותכים את הבצלים לרצועות דקות.
– מטגנים את הבצלים במחבת רחבה, עם שמן זית, במשך 10 דקות עד שהבצלים מתחילים להפריש נוזלים. חשוב לטגן על אש נמוכה-בינונית כדי לא לקבל בצל מטוגן אלא בצל רך.
– מוסיפים סוכר, חומץ בלסמי, מלח ופלפל ומבשלים ביחד, על אש נמוכה, במשך 30-45 דקות או עד שרוב הנוזלים מתאדים והבצלים רכים לגמרי.
– מעבירים לצנצנת מעוקרת ושומרים במקרר עד להגשה.

אולי יעניין אותך

56 תגובות

מיה 2 בספטמבר 2021 - 21:32

הי.
נראה מעולה.
האם אפשר להשתמש בחמאה במקום נטורינה?

השב
אור הימאי 2 בספטמבר 2021 - 22:39

Amen to that!

השב
נעה 3 בספטמבר 2021 - 6:37

מה זה נטורינה? מרגרינה,?

השב
רחלי קרוט 6 בספטמבר 2021 - 8:07

תחליף יותר מוצלח בעיני

השב
שושי 3 בספטמבר 2021 - 8:05

חחח…זה רק לא כשר בעליל

השב
רחלי קרוט 6 בספטמבר 2021 - 8:07

למה לא כשר? נטורינה היא פרווה כמובן.

השב
רחלי קרוט 6 בספטמבר 2021 - 8:08

אפשר. חג שמח!

השב
שלמה 22 בדצמבר 2021 - 22:36

אסור לאכול חמאה עם כבד

השב
דורית 14 בספטמבר 2023 - 16:51

עם חמאה הרבה יותר טעים אבל לא לשומרי כשרות

השב
אחת ששומרת כשרות 3 בספטמבר 2021 - 5:17

קרטית יקרה, לידיעתך, כבד מוכשר בצליה בלבד.

השב
רחלי קרוט 6 בספטמבר 2021 - 8:07

טוב לדעת. אני אכן לא מכירה את ההלכות בקשר להכשרת כבד. תודה על ההערה ♥ חג שמח

השב
shoshi 3 בספטמבר 2021 - 8:06

אלופה

השב
אסתי ב. 3 בספטמבר 2021 - 9:00

נה זה נטורינה ??

השב
רחלי קרוט 6 בספטמבר 2021 - 8:06

תחליף למרגרינה

השב
לולי 3 בספטמבר 2021 - 9:02

הי רחלי, נראה לך שאפשר להחליף את הנטורינה בשמן קוקוס ללא טעם? אני לא גרה בארץ ולא בא לי חמאה מטעמי בריאות:) תודה וחג שמח!!

השב
רחלי קרוט 6 בספטמבר 2021 - 8:05

המממ שאלה טובה. בגדול שמן קוקוס אכן מתקשה בקירור אז אפשר. אבל יש לו טעם דומיננטי.

השב
א 3 בספטמבר 2021 - 18:02

תודה על המתכון הכשר
סופסוף גם אני יכולה להכין!!!
נראה מ-ע-ו-ל-ההה

השב
רחלי קרוט 6 בספטמבר 2021 - 8:03

באהבה רבה! חג שמח ושנה טובה

השב
מיכל 3 בספטמבר 2021 - 18:53

האם ניתן לוותר על נטורינה/חמאה?
עם תחליף לה/ללא תחליף?

השב
רחלי קרוט 6 בספטמבר 2021 - 8:03

לצערי לא ניתן. חייבים פה שומן שמתקשה בקירור אחרת אין מה שייצב את הממרח כבד. אפשר נטורינה, חמאה או מרגרינה.

השב
אורה צבר 4 בספטמבר 2021 - 15:11

מה הגודל של תבניות אינגליש קייק בינונית?

השב
רחלי קרוט 6 בספטמבר 2021 - 8:02

שאלה מעולה 🙂 תיכף הולכת למדוד

השב
בלה אוסטרובסקי 5 בספטמבר 2021 - 8:00

תגידו יש אולי מישהו/י שקרוטית עונה לו/ה?

השב
רחלי קרוט 6 בספטמבר 2021 - 8:01

היי, נעים להכיר. אני כרגע בתגובה ה-500 שלי בערך היום 🙂 תחשבי שיש בבלוג מעל 100,000 כניסות ביום ואלפי תגובות ביום. ואני בן אדם אחד.
אם לא עניתי לך אפשר לשלוח לי הודעה באינסטגרם אני מאוד משתדלת להגיב שם. וגם בפייסבוק בעמוד. וגם בפייסבוק בקבוצה. וגם במייל.
אבל שוב, אני בן אדם אחד ועושה ככל יכולתי ♥ חג שמח!

השב
לאה 7 בספטמבר 2021 - 14:04

את מדהימה . אי אפשר לכעוס עלייך בכלל !! שתהיה לך שנה נהדרת, טובה, מוצלחת ותמשיכי להפיץ את הכשרון שלך !!

השב
אילנית בראל 25 בדצמבר 2023 - 9:43

כמה זמן ניתן לשמור במקרר לאחר ההכנה?

השב
חן 5 בספטמבר 2021 - 16:09

מה המרקם של הכבד אחרי שטוחנים אותו? יצא לי יחסית נוזלי, זה צפוי להתקשות במקרר ?

השב
דולב 6 בספטמבר 2021 - 7:28

הכבד מתקשה בזכות מרגרינה או חמאה. אם לא משתמשים בהם אז צריך יותר כבד על כמות הבצל והגזר.

השב
רחלי קרוט 6 בספטמבר 2021 - 7:54

אם שמת שומן שמתקשה כמו מרגרינה או נטורינה או חמאה זה יתקשה

השב
עמ 6 בספטמבר 2021 - 9:33

אפשר חומץ רגיל במקום בלסמי בריבת הבצל? או משהו אחר?..

השב
שירן 18 בספטמבר 2021 - 12:05

היי רחלי אהובה
הכנתי את הפטה בגרסה הכשרה (מחמאה)
והוא לא הצליח להתייצב במקרר (היה יותר מ 24 שעות) וגם קיבל עוד שעה במקפיא
מה הסיבה?

השב
משה זוכמיר 9 באוקטובר 2022 - 11:09

הי שירן, אני לא רחל כמובן… אבל אנסה לתרום לך משהו.
יכולות להיות המון סיבות לכך שזה לא התייצב לך. הסיבות מתחלקות לשניים:
1. יותר מידי נוזלים בתערובת (יחסי כמויות לא נכונים על פי המתכון. יותר מידי גזר/בצל, או במקרה שהם הפרישו נוזלים במחבת, ולא הקפדת לאדות את כל הנוזלים של הבצל והגזר, אולי לא ייבשת את הכבדים היטב במגבת נייר לפני הטיגון, והם עצמם הפרישו נוזלים)
2. לא הצלחת ליצור ״אמולסיה״ (תחליב – תערובת של שומן ומים) מספיק עדינה כדי שזה יתמצק יחד. זה יכול לקרות אם: שמת פחות מידי מהשומן – במתכון כזה אי אפשר דיאטה ואי אפשר לחפף – בלי כמות השומן הנדרשת, זה לא יתייצב. או – שלא טחנת מספיק זמן. צריך לטחון בבלנדר עד שזה חלק לחלוטין. זה לא בשביל הטעם, ולא בשביל המרקם בפה – אלא בשביל שתיווצר אמולסיה. יכול להיו ת גם ששמת שמן במקום שומן-מוקשה (מרגרינה, נטורינה, חמאה וכו׳)

אם תקפידי על אלה – זה יתייצב לך סבבה – כמו לכל מי שהכין פאטה אי פעם. לא סיפור גדול, באמת.

המלצה כללית כשמכינים מתכון בפעם הראשונה, להיצמד בדייקנות ובקפדנות לכל הכתוב – ואם יצא טוב – אפשר להתחיל לנסות בפעמים הבאות שינויים קלים לכאן ולשם.

השב
דניאל 29 בספטמבר 2021 - 21:07

היי האם אפשר להקפיא אחרי יומיים במקרר?

השב
משה זוכמיר 9 באוקטובר 2022 - 11:11

כמובן, אתה יכול לשים במקפיא מה שבא לך…
אבל הקפאה תהרוס לחלוטין את המרקם.
בהקפאה, מולקולות המים מתגבשות לכלל רסיסי קרח, שנפרדים מה״אמולסיה״ מהתחליב שהוא הפאטה. אח״כ בהפשרה, או שזה יוצר מרקם גרגרי בפאטה, עם טיפות מים קטנות בתוכו, או – אם זה לא הפשיר עד הסוף, תלעס גרגרי קרח…

לא. פאטה לא מקפיאים.
עושים מעט, אוכלים, ואם נשאר – מזמינים חבר/שכן/חבר-של-הילד ואם כלו כל הקיצין – את הכלב של השכנה היפה, למנת פאטה.

השב
תמר 13 בנובמבר 2021 - 11:38

הכנתי כבר מספר פעמים, מתכון מצוין לפטה וריבת הבצל נטרפת, לא משנה פי כמה מכפילים את הכמויות.
תודה רבה

השב
אלה 18 בדצמבר 2021 - 21:14

היי קרוטית, יש לך אולי מתכון לריבה אחרת שהיא לא ריבת בצל? למשל ריבת גזר? אני שונאת בצל ואוהבת פטה.. תודה!

השב
קורין 31 בדצמבר 2021 - 10:05

היי, האם אפשר להכין מראש ולהקפיא את הפטה?

השב
רחלי קרוט 3 בינואר 2022 - 7:40

לצערי לא. הפטה לא עובר טוב הקפאה ובעיקר הפשרה כי אז זה משחרר נוזלים. אבל אפשר להכין גם יומיים קודם.

השב
רוני 31 במרץ 2022 - 14:34

היי רחלי,
נראה מעולה!
האם אפשר להכין חצי מהכמות ולהוריד חצי מהכמות של כל אחד מהמרכיבים? או שיש חשיבות למרכיב והכמות המלאה שלו?
בנוסף, אם אני משתמשת בשמן קוקוס במקום נוטרינה כמה לשים לכמות המלאה או לחצי הכמות?
תודה רבה!

השב
דפנה 12 באפריל 2022 - 20:58

הי,
רעיון מה לשלב במקום התאנים?

השב
רחלי קרוט 13 באפריל 2022 - 9:00

להניח מעל ריבת בצל

השב
דפנה 13 באפריל 2022 - 10:46

תודה רחלי.

השב
אסנת 12 באוקטובר 2022 - 14:12

מועדים לשצחה!
אחד המתכונים הטעימים ופשוטים להכנה.
תודה רבה על המתכון המושלם התענגנו מכל ביס….

השב
שני 3 בינואר 2023 - 11:50

היי , תודה על המתכון. שאלה- למה נועד הגזר?

השב
יונטול 5 באפריל 2023 - 12:37

הכנתי עם מחמאה ויצא עם טעם מודגש של מרגרינה. לא ברור לי איפה טעיתי…

השב
רחלי קרוט 9 באפריל 2023 - 8:20

שמת גזר? מספיק כבדים?

השב
צילה 8 בספטמבר 2023 - 11:52

הי רחלי
כמה ימים הפטה יכול להחזיק במקרר?

השב
Big chef 11 בספטמבר 2023 - 16:08

3 ימים פחות או יותר

השב
Big chef 11 בספטמבר 2023 - 16:13

לכול שומרי הכשרות אפשר לצלות את הכבדים על רשת ותבנית חד פעמית בתנור,
ומי שמחמיר אפשר על גריל פחמים, ואז להעביר למעבד מזון עם הבצל המטוגן בנטורינה או מרגרינה והתבלינים.

השב
דיאנה ציבוטרו 5 בדצמבר 2023 - 11:21

המתכון נראה מושלם ומאוד מפורט, רוצה להכין לארוחת שישי הקרובה 🙂
שאלה
1- יש לי ריבת עגבניות שרי, יכול להתאים לדעתך?
2-במתכונים אחרים ראיתי שיש תוספת ברנדי, מה זה נותן לתערובת? מתלבטת אם להוסיף…

תודה רבה על האתר המקסים ומתכונים שתמיד מצליחים !

השב
אמיר 20 באפריל 2024 - 7:55

האם ניתן להמיר את הנוטרינה בג'לטין דגים?

השב
לר 25 בספטמבר 2024 - 19:44

הי
האם ניצן לשים שמן זית גם הוא מתקשה בקירור ואם כן כמה

השב
הילה 29 בספטמבר 2024 - 11:23

היי רחלי
כבר הכנתי בעבר את הפטה והיה טעים מאוד
שאלה לגבי הריבת בצל….
אחרי שהוספנו את שאר המצרכים לבצל מבשלים עם או בלי מכסה?

השב
תהילה 25 באפריל 2025 - 18:02

תודה על המתכון המעולה!
לכל המעוניין לדעת, כדי להכשיר כבד חייבים לצלות אותו על אש גלויה או על מנגל, טיגון על מחבת ממש לא מכשיר את הכבד. קל לקבל הוראות הכשרה של כבד שלא פוגמות בטעם בכלל בגוגל.אני מכשירה וזה יוצא מעדן וגם כשר.

השב
דוד 18 בספטמבר 2025 - 23:26

אני עושה פאטה עם חצי קג כבדים ו200 ג חמאה. (מתכון של אהרוני) מעדן! ומי שטוען שזה לא בריא, אז בכבדים לבדם יש המון כולסטרול, וגם המרגרינה מאד מאד לא בריאה. מה עושים? אוכלים רק פעם בשבוע.
אגב, במתכון ריבת בצל את שמה סוכר חום. בטעימה עיוורת, היית יכולה להבדיל בין ריבה עם סוכר חום לריבה עם סוכר לבן? כי תזונאים טוענים שסוכר חום וסוכר לבן מזיקים באותה מידה.
בראש השנה אגיש את הפאטה המפורסם שלי – עם ריבת הבצל שהצעת פה. ואולי "אגנוב" את הרעיון שלך ואפזר עליו קצת מייפל. חצי חצי

השב
ישי טופל 19 בספטמבר 2025 - 14:03

תודה על המתכונים הנהדרים
האם אפשר במקום נוטרייה להשתמש בשומן אווז או שומן עוף ?
מה יחס ההחלפה ❓

השב

השאר תגובה

Send this to a friend