פילה דג במחבת ברוטב לימוני עם שעועית ירוקה

Posted on
פילה דג ברוטב לימוני עם שעועית ירוקה. צילום: טל סיון צפורין

מאז ששיניתי את אורח החיים שלי בנוגע לתזונה, בדיוק היום לפני חודשיים, עברתי לאכול הרבה יותר דגים בבית. גם כי גיליתי שממש ממש קל להכין אותם בבית וגם כי הם משביעים אותי לזמן ארוך יותר.

את הארוחה הזאת, שאת המתכון שלה הבאתי לכם הפעם, אני מכינה באמת לפחות פעמיים בשבוע, והיא הפייבוריטית שלי גם כי לוקח כמה דקות עד שהכל מוכן וגם כי לא צריך כאן שום תוספת פחמימתית כמו אורז או תפוחי אדמה.

אז אחרי הרבה בקשות באינסטגרם שאשתף אתכם גם במתכונים הדיאטטיים והבריאים, ובעיקר במתכון לפילה דג במחבת, החלטתי שאתם הכי צודקים והגיע הזמן שגם הם יככבו בבלוג והנה הסנונית הראשונה.

שימו לב שהשתמשתי פה במטחנה המושלמת של מלח הארץ שיש בה מלח, פלפל ושום ומי שעוקב אחרי ברשתות החברתיות יודע שאני מאוהבת בה. יש בה איזון מעולה בין המלח, הפלפל והשום וגם הטחינה שלה היא בול – לא דק ואבקתי וגם לא גס מדי. אני משתמשת איתה גם מעל טוסט עם אבוקדו, חביתה או כל דבר שאני רוצה להמליח. באמת אחת המצוינות והכי זכיתי שאנחנו עובדים יחד.

ועכשיו – רוצו להכין ואל תשכחו להשתמש בדג טרי, זה באמת עושה את כל ההבדל.

פילה דג ברוטב לימוני עם שעועית ירוקה. צילום: טל סיון צפורין
ארוחה סופר משביעה אבל עדיין קלילה בבטן. צילום: טל סיון צפורין

פילה דג במחבת עם שעועית ירוקה ורוטב מושלם

מצרכים:
2 כפות שמן זית
2 פילה דג לבן שאוהבים (דניס/לברק/לוקוס/בר ים וכו), עם העור ובלי עצמות
מטחנת מלח, שום ופלפל – מלח הארץ
1/2 שקית שעועית ירוקה עדינה קפואה

לטופינג:
3 כפות שמן זית
קליפת לימון מגורדת דק מלימון אחד
2 שיני שום כתושות דק דק
מיץ מחצי תפוז
מיץ מחצי לימון
חופן פטרוזיליה או 3/4 כפית פטרוזיליה מיובשת
1/2 צ’ילי אדום
1 כפית מייפל
מלח ופלפל

אופן הכנה:
– קוצצים דק דק את הפטרוזיליה והצ’ילי.
– בסיר קטן מבשלים במשך 5 דקות, ולא יותר, את כל מצרכי הטופינג ומצננים בצד. ממליחים ומפלפלים בנדיבות.
– בסיר בינוני מחממים הרבה מים וממליחים. מבשלים את השעועית רק עד שהיא חמה – בערך 6-7 דקות. אין צורך לבשל יותר מזה כי היא כבר מגיעה מבושלת. מסננים היטב מנוזלים.
– מוסיפים לשעועית 1 כף מהטופינג שבישלנו ומערבבים. שימו לב שצריך להשאר לכם מהטופינג לדג. ועכשיו מכינים את הדג – זה לוקח 8 דקות בערך.
– ממליחים ומפלפלים בנדיבות את הצד של העור ומניחים אותו לצריבה במחבת עם שמן זית (כשהצד של העור כלפי מטה). צורבים ממש עד שהחלק התחתון זהוב. זה הזמן להיות קצת סבלניים ולחכות שבאמת למטה יהיה זהוב.
– את החלק העליון מברישים בטופינג שבישלנו ונותר מהכנת השעועית. ממליחים ומפלפלים בנדיבות.
– כשהדג צרוב היטב היטב למטה, ורק אז, הופכים לצד השני וצורבים עוד 2 דקות ולא יותר. קחו בחשבון שהדג כבר מוכן ברובו אנחנו צורבים אותו בצד השני רק כדי לקבל צריבה יפה וקרמול עדין.
– מגישים את הדג מעל השעועית.

פילה דג ברוטב לימוני עם שעועית ירוקה. צילום: טל סיון צפורין
תקפידו לצרוב את הדג בעיקר בחלק התחתון ואז הדג ישאר עסיסי. למעלה צורבים רק 1-2 דקות בשביל הקרמול העדין. צילום: טל סיון צפורין

הערות ושדרוגים
– תמיד תעדיפו להשתמש בדג טרי. אני פשוט מגיעה למוכר ושואלת מה הכי טרי ומבקשת שיפלט לי ל-2 פילה ללא עצמות. אם בכל זאת אתם משתמשים בדג קפוא חשוב להפשיר אותו קודם לגמרי במקרר ולייבש מנוזלים עם נייר סופג.
– אפשר להכין את המתכון מכל דג ים שאתם אוהבים ואפשר גם סלמון. גם דגי בריכה יעבדו אם כי יש להם טעם קצת פחות מוצלח בעיני ויותר מתקתק.
– האם המתכון הזה יעבוד גם עם חזה עוף? כן! רק שבמקרה הזה צורבים חזה עוף שלם משני הצדדים עד הזהבה ולא מחכים שרק החלק התחתון יזהיב.
– במקום פטרוזיליה אפשר לשים עירית קצוצה.
– במקום מייפל אפשר לשים רוטב צ’ילי מתוק ובכל מקרה אל תשימו יותר מדי, הוספת מתיקות היא דבר טעים אבל הסוכר נשרף מהר במחבת ואנחנו לא רוצים פה קרמל.
– אם אין לכם מיץ תפוזים אפשר לוותר עליו.
– המתכון בשיתוף מלח הארץ.

5 תגובות

  1. נועה פדר says:

    לא בטוחה שהבנתי. רוב הצריבה על המחבת זה על הצד של העור ורק בסוף הופכים ל2 דקות?

  2. טוניה says:

    יצא מעולה!! סגר לי פינה של ארוחת צהריים מהירה, הוספתי גם קצת כוסברה 🙂

  3. דינה says:

    האם אפשר להשתמש בדג בס דג אמנון

  4. חנה says:

    מעדן. מנה שכל כולה אושר צרוף

  5. חנה says:

    לא היה לי עירית ולא פטרוזיליה אז החלפתי עם כוסברה וממש טעים

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend