בלוג הקולינריה של רחלי קרוט - קרוטית
בלוג הקולינריה של רחלי קרוט - קרוטית
בית אוכל שילדים אוהבים פילה חזה עוף עם דלעת, גרגירי חומוס ואטריות דקות רכות רכות

פילה חזה עוף עם דלעת, גרגירי חומוס ואטריות דקות רכות רכות

מאת רחלי קרוט
פילה חזה עוף עם דלעת, גרגירי חומוס ואטריות דקות רכות רכות

המנה שכולם מתאהבים בה בשנייה. פילה עוף רך, עטוף ברוטב מתקתק, עם דלעת מתמסרת מרוב רכות, גרגירי חומוס ואטריות דקיקות של מרק שסופגות את כל הרוטב.

אל תפספסו: מאות מתכוני עוף מעולים ממש

אל עמוד האינסטגרם שלי כבר הצטרפתם? בואו טעים שם ♥

פילה חזה עוף עם דלעת, גרגירי חומוס ואטריות דקות רכות רכות

פילה חזה עוף עם דלעת, גרגירי חומוס ואטריות דקות רכות רכות

פילה חזה עוף עם דלעת, גרגירי חומוס ואטריות דקות רכות רכות

מצרכים:
5 כפות שמן זית
3 בצלים לבנים קלופים
10-15 פילה עוף או פרגיות
4 כוסות מים רותחים
1 כף גדושה אבקת מרק עוף
½ כפית כורכום
1 כפית מלח
3 כפות מייפל או סילאן
חתיכה דלעת  קלופה
1 קופסת שימורים גרגירי חומוס מבושלים
¾ כוס אטריות דקות למרק או פסטה קצרה

אופן הכנה:
– קוצצים את הבצל לקוביות קטנות וחותכים את הדלעת לקוביות בגודל 3 ס"מ.
– בסיר סוטאז בגודל 28 ומעלה מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד הזהבה.
– מוסיפים את העוף ומטגנים ביחד עד שהעוף מקבל הזהבה עדינה.
– מוסיפים מים, אבקת מרק, כורכום, מלח ומייפל ומבשלים יחד 10 דקות.
– מוסיפים קוביות דלעת וגרגירי חומוס ומבשלים במשך 45 דקות.
– מוסיפים אטריות, מערבבים בעדינות כך שהאטריות יכנסו לתוך הרוטב וסוגרים את המכסה. מבשלים יחד במשך 10 דקות או עד שהאטריות מוכנות ורכות.
– אני אוהבת בשלב הזה להעביר את הסיר, ללא מכסה, לתנור שחומם ל-190 מעלות עד שהעוף והדלעת זהובים מעט. מומלץ מדי פעם לערבב את האטריות פנימה כדי שלא ישרפו ויתייבשו.

פילה חזה עוף עם דלעת, גרגירי חומוס ואטריות דקות רכות רכות

פילה חזה עוף עם דלעת, גרגירי חומוס ואטריות דקות רכות רכות

הערות ושדרוגים
– במקום אטריות דקות של מרק אפשר לשים בורגול, קינואה, פסטה קצרה, פתיתים וכו. אם נראה לכם שיש מלא רוטב תמיד אפשר לשים גם כמות של כוס שלמה.
– במקום דלעת אפשר לשים קוביות גזר, קוביות בטטה או קוביות קישואים. ההכנה זהה.
– אפשר גם בלי גרגירי חומוס.
– במקום פילה עוף אפשר להשתמש בסטייק פרגית או רצועות פרגית.
– המתכון בשיתוף קוק אנד בייק.

אולי יעניין אותך

15 תגובות

טל 12 באוגוסט 2024 - 8:24

נראה מעולה! אני אכין לסופ״ש

השב
מאיה 12 באוגוסט 2024 - 8:33

נראה מוש!!!! אם אני מחליפה בקינואה אז היא צריכה להיות לא מבושלת נכון?

השב
מירי 12 באוגוסט 2024 - 15:08

נראה מצויין. מתכננת להכין.
פילה עוף = חזה עוף?

השב
דלית 13 באוגוסט 2024 - 13:12

מה פספסתי?
באיזה שלב מכניסים את פילה העוף לסיר?

השב
שרי 13 באוגוסט 2024 - 13:23

אחרי טיגון הבצל

השב
אילה 13 באוגוסט 2024 - 18:33

לכמה מנות מספיק המתכון?

השב
אילה 13 באוגוסט 2024 - 18:34

לכמה מנות מספיק המתכון?
כמה ק"ג פילה עוף?

השב
רנה 16 באוגוסט 2024 - 19:50

אכין עם טופו:))

השב
טופי 21 באוגוסט 2024 - 13:57

הכנתי את המנה, החלפתי חלק מהנוזלים בפחית קרם קוקוס .
יצא ממש טעים! תודה רבה

השב
נועה 13 בספטמבר 2024 - 12:05

הכנתי, יצא טעים, אבל הפילה עוף יצא יבש, מה עושים על מנת שלא יצא יבש?

השב
שירה 17 בספטמבר 2024 - 14:23

וואו מתכון מדהים!
פשוט ללקק את האצבעות!
מושלם!

השב
קרין 21 באוגוסט 2025 - 19:49

ואם לא מעבירים לתנור? כמה זמן להמשיך לבשל? או להוריד מהאש?

השב
שירה 28 באוגוסט 2025 - 11:15

הבית התמלא ריח של חג .. מתכון מושלם כמו תמיד

השב
Tal 30 בספטמבר 2025 - 8:55

הכנתי כבר פעם שניה, מתכון מוצלח וטעים מאוד! נהניתי מאוד מהשילוב של הרכיבים.

השב
נסטיה 29 באוקטובר 2025 - 10:15

במה אפשר להחליף את הדלעת אם אני לא אוהבת?

השב

השאר תגובה

Send this to a friend