פיתות עם שומשום וזעתר כמו באבולעפיה

Posted on
פיתות עם שומשום וזעתר כמו באבולעפיה. צילום: דניאל לילה

כמה אני אוהבת פיתות עם שומשום! תנו לי פחמימה עם שומשום, וגזיר נייר עם זעתר כמו במשחקים בבלומפילד, ותראו אושר מה הוא.

ועזבו כמה טעים – אתם לא מבינים כמה קל להכין. כל מה שצריך זה ללוש את הקמח עם המים וזהו. הקמח (חדש של סוגת) כבר מגיע עם שמרים כך שהעבודה כאן היא רק לרדד את הבצק, לקרוץ באמצע עיגול ולצפות בשומשום ואפשר גם עם זעתר.

פיתות עם שומשום וזעתר כמו באבולעפיה. צילום: דניאל לילה
לא יאמן שמכל כך מעט מצרכים יש מאפים כאלה מדהימים. צילום: דניאל לילה

קצת ירקות בצד, וגבינת לאבנה או פטה ליד, ויש ארוחה מהאגדות. רק אל תשכחו לקרוא לי כשאתם מכינים.

פיתות עם שומשום וזעתר כמו באבולעפיה. צילום: דניאל לילה
אפשר להכין חצי עם שומשום וחצי עם שומשום וזעתר. צילום: דניאל לילה
פיתות עם שומשום וזעתר כמו באבולעפיה. צילום: דניאל לילה
יש אושר כזה? צילום: דניאל לילה
פיתות עם שומשום וזעתר כמו באבולעפיה. צילום: דניאל לילה
אפשר להבריש בשמן זית ואפשר גם בלי – כמו בייגל ירושלמי רק בפיתה. צילום: דניאל לילה

פיתות עם שומשום זעתר כמו באבולעפיה

מצרכים:
1 קילו קמח שמרים לפיתות סוגת
3 כוסות (720 מ”ל) מים
2 כוסות שומשום
1 כפית סוכר
1/2 כפית מלח
4 כפות זעתר – אפשר גם יותר

אופן הכנה:
– בקערה מיקסר עם וו לישה שמים קמח ומים ולשים במשך 7 דקות על מהירות איטית.
– משמנים מעט את הבצק עם שמן זית, מכסים ומתפיחים במשך 15 דקות.
– מחלקים את הבצק ל-17 חתיכות במשקל 100 גרם ומכדררים לכדורים. מניחים על השיש, מכסים במגבת או ניילון ומניחים להם לנוח 10 דקות.
– בצלחת רחבה מערבבים שומשום עם סוכר ומלח. אם רוצים פיתות זעתר מוסיפים לצלחת עם השומשום גם את הזעתר. אפשר גם להכין חצי עם השומשום ואז להוסיף את הזעתר ולהכין חצי עם וחצי בלי הזעתר.
– מרדדים כל כדור לעיגול בעובי קצת פחות מ-1 ס”מ וקורצים באמצע חור עם הצד השני של צנטר או בעזרת כוסית קטנה.
– טובלים כל פיתה שכזאת במים, מתחת למים זורמים, ומניחים בצלחת הגדולה עם השומשום. מצפים כך משני הצדדים.
– מחממים תנור ל-220 מעלות ומניחים בתוך התנור תבנית נתור הפוכה (חשוב שתהיה חמה כשמכניסים פנימה את הפיתות).
– מניחים את הפיתות המצופות על נייר אפייה ומכסים. מתפיחים 20 דקות.
– מעבירים את נייר האפייה עם הפיתות בזהירות לתבנית שבתנור (זהירות הוא חם!) ואופים עד שהפיתות מזהיבות מעט בצדדים.
– ניתן למרוח את הפיתות עם שמן זית לאחר האפייה. השמן שומר עליהן רכות וטעימות וגם מוסיף טעם נהדר אבל לא חובה.

פיתות עם שומשום וזעתר כמו באבולעפיה. צילום: דניאל לילה
זכרונות ממשחקים בבלומפילד. צילום: דניאל לילה

הערות ושדרוגים
– ניתן להוסיף לקערה עם השומשום גם 1 כפית אבקת שום ואפשר גם עירית קצוצה כדי ליצור פיתות שום ועשבי תיבול.
– את העיגולים הקטנים שקרצתם מפנים הפיתה אופים גם בתנור, עם או בלי השומשום, נשנוש מושלם!
– חשוב להכין את כל הקילו קמח לאחר פתיחת השקית.
– המתכון בשיתוף סוגת.

10 תגובות

  1. קורל says:

    היי מהמם!!!! חייבת לנסות.
    כמה זמן אפייה בערך?

  2. תמר says:

    מה היחס של קמח ושמרים אם לא משתמשים בקמח לפיתות אלא בקמח רגיל ושמרים יבשים?

    1. בעל נסיון באפיה says:

      12 גרם שמרים יבשים לק”ג קמח רגיל.

  3. תמר says:

    את הפיתות צריך לאפות על תבנית הפוכה או שאופים רגיל על תבנית שחוממה מראש? לא ממש הבנתי מההסבר..

    1. Chaya says:

      להבנתי מדובר באפיה בתבנית תנור הפוכה שחוממה מראש.
      ואני מצטרפת לשאלה – באיזה יחס של קמח ושמרים להשתמש אם משתמשים בקמח רגיל?

  4. דנה says:

    גם אשמח לקבל תשובה לגבי קמח רגיל…

    1. חן says:

      ק”ג קמח רגיל + 2 כפות שמרים שטוחות
      יחליפו את קמח השמרים
      בהצלחה 🙂

  5. שירי says:

    נשמע מפתה. אצל אבולעפיה פיתות מהסוג הזה אין מתקתקות. גם כאן זה יוצא מתקתק? אולי בזכות הסומסום?

  6. בעל נסיון באפיה says:

    12 גרם שמרים יבשים לק”ג קמח רגיל.

  7. אסנת says:

    הי.
    שמתי כמות מים מדויקת לפי המתכון ויצא לי דביק מאוד ולא ניתן היה לעבוד עם הבצק בכלל

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend