פרגיות במילוי אורז עם שקדים וצימוקים – ארוחה חגיגית בסיר אחד

Posted on

איך אני אוהבת אוכל שנולד במקרה. כזה שמתגבש לכדי ארוחה ממצרכים שיש בבית.

השבוע קיבלתי את הסירים המושלמים האלה שבתמונות (שיש לבן עם זהב זה וואו) ורציתי לבשל איתם כדי לבדוק כמה טובים הם.

אז הכנתי אורז, מתובל היטב, עם שקדים קלויים וצימוקים מתקתקים ויצא כל כך טעים שכמעט שכחתי שרציתי למלא את העוף ולהכניס לתנור כדי לבדוק איך הסיר מתנהג באפייה.

זה הזמן להגיד שאם אתם צמחוניים/טבעוניים או שיש מישהו במשפחה שלכם שלא אוכל עוף, אפשר לעצור אחרי שלב הכנת האורז ולהגיש אותו ככה. זה טעים בטירוף והכי חגיגי.

תראו את החתיך הזה!

מפה לשם, עשיתי משהו שאני מתקשה עשות – התאפקתי, ושמרתי את האורז למילוי של הפרגיות. חצי שעה אחר כך כבר יצא מהתנור סיר יפהפה שהוא ארוחה שלמה. כזה שמפגיש בין האורז העגול שמגיע לרוב מהמטבחים האסיאתיים לתיבול שמביא איתו קצת את מרוקו. כי אין כמו שילובים מיוחדים.

מדובר באמת באחת המנות היותר טעימות ומיוחדות וממש פשוט להכין למרות המראה המרשים. מה שנחמד, שגם אם האורז נופל מהמילוי, גם אם הפרגית לא נסגרת כמו שצריך, בתוך הסיר הכל מסתדר וכל המצרכים הופכים ביחד לארוחה נהדרת.

מערבבים את האורז עם שקדים, צימוקים ופטרוזיליה

אז מה עושים? מבשלים אורז עם תבלינים מחממים וקצת מתקתקים, מוסיפים מלא שקדים קראנצ’יים וצימוקים מתוקים ויש לכם מילוי אגדי. את המילוי הזה מניחים בתוך פרגיות שקונים כבר בצורת סטייק פתוח ומשוטח ומגלגלים לרולדה. וזהו. צורבים בסיר, מפזרים מסביב את האורז שנותר (ואפשר לפזר גם ראשי שום או בטטות) ומכניסים לתנור. חצי שעה אחר כך והריח בבית יהיה לא פחות ממושלם.

וכמעט שכחתי – בגלל שעפתי על הסירים והם לגמרי הולכים לככב אצלי במטבח, וגם כי תמיד שואלים אותי מאיפה רוכשים סירים שמתאימים גם לתנור ולגם לגז, כאלה שאפשר להגיש איתם לשולחן כי היא יפהפיים, אז הנה, ביקשתי מלאסט פרייס שמוכרת אותם שיעשו לכם הנחה מיוחדת וקיבלנו 😊

מערבבים ויש מנת אורז מדהימה שאפשר להגיש גם ככה ללא העוף

הנחה מיוחדת לגולשי הבלוג (קוד קופון: yoolp)

סט של 7 חלקים כולל – סיר עמוק 20 ס”מ עם מכסה זכוכית + סיר עמוק 24 ס”מ עם מכסה זכוכית + סיר סוטאז’ 26 ס”מ עם מכסה זכוכית + מחבת 26 ס”מ יעלה לכם רק 549 ₪ במקום 690 עם קוד קופון yoolp. שימו לב שיש גם בשיש לבן וגם בשיש שחור ושהמלאי מוגבל מאוד.

סט של 9 חלקים כולל – סיר עמוק 20 ס”מ עם מכסה + סיר עמוק 24 ס”מ עם מכסה + סיר עמוק 28 ס”מ עם מכסה + סוטאז’ 28 ס”מ עם מכסה + מחבת  28 ס”מ יעלה לכם רק 690 ₪ במקום 890 ₪ (הנחה של 200 ₪!). הסט מגיע ב-3 צבעים – שחור עם ידיות נחושות, אפור עם ידיות זהב וסלעי עם ידיעות בצבע שחור. בסטורי שלי באינסטגרם מעלה לכם גם תמונה איך נראה הסט השחור ולא לשכוח קוד קופון yoolp אחרת ההנחה לא תרד.

מרשים וחגיגי וסופר סופר טעים

פרגיות במילוי אורז עם שקדים וצימוקים

מצרכים:
6 סטייק פרגית, ללא עצמות ומשוטח (מבקשים מהמוכר)
2 כפות שמן זית
1 כוס אורז עגול
1/2 כפית בהרט
1/2 כפית פפריקה
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית כורכום
1/4 כפית קינמון – אופציונלי
1 ו-1/2 כוסות מים רותחים
1/4 צרור עלי פטרוזיליה
1/2 כוס שקדים פרוסים או צנוברים
1/2 כוס צימוקים

לנוזלים:
1 כוס מים רותחים
1 כף סילאן או מייפל
2 כפות רוטב צ’ילי מתוק
1/2 כפית מלח
4 שיני שום כתושות דק דק או קונפי שום*
2 כפות שמן זית

אופן הכנה:
– שוטפים היטב את האורז במים זורמים, בתוך מסננת, עד שהמים צלולים. אפשר גם להשרות במים בקערה ולסנן את הנוזלים 2-3 פעמים עד שהמים צלולים. מסננים היטב מכל הנוזלים.
– קוצצים דק את הפטרוזיליה.
– בסיר בינוני שמים שמן זית ומוסיפים את האורז. מטגנים ביחד במשך 3 דקות עד שהאורז עטוף היטב בשמן.
– מוסיפים את התבלינים היבשים וממשיכים לערבב עוד 2 דקות.
– מוסיפים מים רותחים, מערבבים ומכסים את הסיר לגמרי. בשלב הזה מעבירים את הסיר ללהבה הכי קטנה ולאש הכי נמוכה ומבשלים ביחד במשך 20 דקות. סוגרים את האש ומניחים לאורז להמשיך להתבשל מהאדים שבפנים במשך 10 דקות נוספות.
– בינתיים קולים במחבת את השקדים והצימוקים עד שהשקדים הופכים מעט זהובים.
– כשהאורז מוכן מוסיפים את השקדים, הצימוקים והפטרוזיליה הקצוצה ומערבבים ביחד. בשלב הזה אפשר להגיש את זה ככה (זה מעולה!) או להמשיך ולמלא את הפרגיות.
– בסיר נמוך שמתאים לתנור (סוטאז’) מזלפים 3-4 כפות שמן זית ומניחים בצד.
– פותחים את הפרגיות כשהחלק החלק יותר כלפי מטה ומניחים כמות נדיבה של מילוי בתחתית. שימו לב שהחלק הצר של הפרגית פונה כלפיכם והמילוי למטה בחלק הצר.
– מגלגלים בזהירות לרולדה (אם בורח אורז בצדדים זה בסדר גמור) ומניחים בתוך הסיר כשהחלק של הסגירה כלפי מטה. חוזרים על הפעולה עם שאר הפרגיות והאורז. ישאר לכם אורז וזה בסדר גמור.
– מניחים את הסיר על הגז ומטגנים עד שהחלק התחתון זהוב. זה חשוב גם להכנה של העוף אבל גם כי זה סוגר את החיבור של הפרגיות. רק כשהחלק התחתון זהוב יפה הופכים לצד השני ומטגנים במשך 5 דקות בערך עד שגם החלק השני זהוב. שימו לב שלא צריך כאן טיגון מכל הצדדים אלא רק מהמלטה ומלמעלה.
– הופכים שוב לצד השני, כדי שהצד החלק יהיה למעלה והצד של הסגירה למטה ומורידים מהאש.
– מפזרים מסביב לפרגיות את האורז שנותר.
– מערבבים בקערה את מצרכי הנוזלים ושופכים מעל האורז והפרגיות.
– מעבירים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים במשך 30 דקות (ללא מכסה) או עד שהנוזלים בתחתית נעלמים. אני אוהבת לערבב את האורז פעם אחת בזמן האפייה כדי שהחלק העליון לא יהיה יבש מדי. עוד טיפ נחמד הוא להבריש את הפרגיות למעלה במעט סילאן כדי לתת לו צבע יפה בזמן האפייה.

העוף נשאר עסיסי ושומר על האורז בפנים רך רך

הערות ושדרוגים
– אני אוהבת להשתמש כאן באורז עגול כי הוא קצת יותר דביק ואז המילוי בתוך הפרגיות לא בורח בזמן הבישול. וחוץ מזה, הוא כזה רך וכיפי שאני אוהבת להשתמש בו כמה שיותר. ובכל זאת, למי שאין ואין זמן לרדת למטה לרכוש, אפשר להשתמש בכל אורז אחר שאוהבים רק לא מלא. בשביל מלא צריך אופן הכנה אחר.
– במקום צימוקים אפשר להשתמש בחמוציות או אוכמניות מיובשות ואפשר גם לוותר למי שלא אוהב או להוריד בכמות.
– אם מילאתם יותר פרגיות ולא נותר אורז לפזר מסביב, או שנשאר לכם מקום בסיר, אפשר לפזר מסביב גם קוביות בטטה או ראשי שום שלמים וחצויים לחצי. רק חשוב שהבטטה לא תהיה גדולה מדי כי זמן האפייה בתנור די קצר אז שתספיק להתרכך.
– לי יש קבוע בבית קונפי שום ואני שמה אותו בכל תבשיל כמעט. פה שמתי 6-7 שיני שום רכות במקום שום כתוש. 2 האופציות יעבדו ובכל מקרה ממליצה לכם בחום להחזיק צנצנת עם קונפי שום בבית, זה מחזיק חודשים ומשדרג כל מנה.

16 תגובות

  1. גליה says:

    האם אפשר למלא גם חזה עוף או שרק פרגיות יתאימו?

    1. שרונה סולומון says:

      אפשרי בהחלט!

  2. גל says:

    לא רזום כמה מיים הוספת לכוס אורז בסיר

  3. קרן says:

    אפשר חזה עוף במקום פרגיות?

  4. רינה says:

    היי, מאיזה חומר עשוי הסיר? המכון ניראה מעולה אני אכין אותו תודה

  5. דורית says:

    האם כל הסירים שפורסמו מתאימים למדיח וגם לתנור? מצוין רק על הסדרה של 7 השיש ואני מעוניינת ביקרה יותר, של האבן

  6. רות says:

    זה יעבוד עם כרעיים שאסדר בסיר ובינהם אפזר את האורז?
    אני יודעת שזה לא פרגית ולא ממולא ולא קשור למתכון שרשמת אבל ככ בא לי על הטעמים האלו.. תוהה אם זה יעבוד כפילאף

  7. הדס says:

    הי, נראה מדהים!
    אין לי סיר שמתאים לתנור, האם אחרי הצליה אפשר להעביר לתבנית ואת כל נוזלי הצליה לשפוך לתוכה?
    וגם, האם יש משהו אחר שניתן לשים במקום הרוטב צ’ילי המתוק, או אולי אפשר לוותר עליו? איני מחזיקה רטבים כאלו מסיבות בריאותיות.

    תודה רבה🙏

  8. אורנית says:

    הי. במה שונות ההוראות עבור אורז מלא?
    תודה🙏

  9. רעות says:

    אפשר להשתמש באורז עגול מלא? יצא אותו הדבר?

  10. טעים לי says:

    אפשר חזה עוף במקום?

  11. דיאנה says:

    היי, האם יש אפשרות לוותר על השלב של הטיגון ולהכניס ישר לתנור?
    הפרגיות מתפרקות לי בשלב של הטיגון ואז כל הפואנטה פשוט נהרסת וחבל 😔

  12. לי says:

    היי:)
    ממש התלהבתי מהסירי אבן.
    השאלה היא אם הידיות מבודדות מהחום?
    כלומר האם הידיות של הסירים והמחבת לא מתחחמות שאפשר להרים אותם רק עם מגבת?

  13. מיכל says:

    ניראה מצוין, אבל לגמרי לא הצליח, הפרגיות לגמרי ניפתחו בשלב הטיגון!!!
    איל תרתי משהו בסוף אבל מאוד מתסכל.

  14. לוסי says:

    אני בארה״ב מנסה לחפש אורז עגול והאפשרויות הן- אורז לסושי ואורז ארבוריו- מה עדיף?

  15. נעמי says:

    מתכון מושלם!! הכנתי למשפחה והיה מעולה!

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend