פשטידת פתיתים עם תרד וגבינות

Posted on

כשאני מדמיינת אוכל אני יודעת שהוא יצליח. יש משהו במחשבות על הביס שהופכות אותו למוחשי במטבח.

את הפשטידה הזאת דמיינתי חודשים. משהו בנראות שלה, בנקודות הקטנות של הפתיתים ובשבילי התרד, בכיסי הגבינה ובקראסט הפריך למעלה, גרמו לי לחשוב עליה בכל פעם כשרציתי ארוחת ערב מיוחדת.

התרד מתכווץ מאוד באפייה אז אפשר לשים אפילו סלסלה שלמה ועדיין יצא מושלם. ואגב, מושלם להשתמש בפשטידה הזאת בפתיתים בצורת אורז או בצורת קוסקוס (העגולים)

כמו הרבה אנשים בארץ, ובעולם, גם אני מאוהבת בפתיתים. פסטה קטנטנה עם מראה משובב לב ומרקם שמשחק בפה. אפשר להכין איתה תבשילים וסלטים, פשטידות ומנות עם רוטב. וילדים? ילדים מטורפים עליה.

רכים רכים אבל אחד אחד. איזה טעים זה פתיתים!

מה שמדהים בפשטידה הזאת, חוץ מהטעם המושלם שלה, זה שהפתיתים אמנם יציבים בתוך המאפה אבל מתפרקים אחד אחד בפה. מייצרים ביס שכולו כיף.

אם תקפיצו את התרד קודם אפשר יהיה לאכול את הקערה הזאת גם ככה (בלי הביצים כמובן)

למטה בהערות נתתי לכם מלא אופציות לשינויים ושדרוגים ובגדול מדובר בפשטידה מאוד סלחנית ומגוונת שאפשר לשחק איתה. כל מה שצריך זה להכין פתיתים, לשדך להם חומרי גלם שאתם אוהבים (אפילו לא צריך לבשל את התרד) ולהכניס לתנור.

מעבירים לתבנית וממתינים בסבלנות שהקסם והחום יעשו את שלהם והכל ידבק ביחד לכדי פשטידה
הגבינה נמסה למעלה ומייצרת קראסט משגע

פשטידת פתיתים עם תרד וגבינות

מצרכים ל-12 קוביות פשטידה (תבנית בגודל 20X20):
2 כפות שמן זית
1 ו-1/2 כוסות פתיתים בצורת אורז – סוגת
2 ו-1/2 כוסות מים רותחים
1/2 כפית מלח
1/2 סלסלה גדולה עלי תרד, ללא הגבעולים
3 שיני שום, כתושות
10 זיתים, ללא גלעין – לא חובה
100 גרם גבינת חמד או פטה, מפוררת לצ’אנקים
100 גרם גבינה צהובה, מגורדת דק
3 ביצים L

לעיטור מעל:
40 גרם גבינת פרמזן או צהובה, מגורדת דק
1/2 כפית אורגנו מיובש – לא חובה

אופן הכנה:
– בסיר רחב מחממים שמן זית ומטגנים את הפתיתים במשך 3-4 דקות.
– מוסיפים מים רותחים ומלח וסוגרים את הסיר. מבשלים על האש הכי קטנה במשך 10 דקות או עד שהפתיתים רכים. מערבבים ומצננים מעט בחוץ.
– בינתיים קוצצים גס את התרד וחותכים גס את הזיתים.
– מעבירים את כל המצרכים לקערה גדולה ומערבבים היטב כך שהביצים יעטפו את כל המצרכים.
– מעבירים לתבנית בגודל 20X20, משומנת ועדיף עם נייר אפייה בתחתית, ומהדקים.
– מפזרים גבינת פרמזן או צהובה ומעט עלי אורגנו.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 35 דקות או עד שהפשטידה זהובה ויפה.
– ממתינים שהיא קצת תתקרר וחותכים לקוביות.

נחתכת ממש כמו עוגה

הערות ושדרוגים
– במקום או בנוסף לתרד אפשר לשים עגבניות מיובשות, תירס, קוביות גזר קטנות, זוקיני/קישוא מגורד, פטריות מוקפצות, קוביות בטטה רכות, קוביות חצילים קלויים ועוד ועוד.
– אם רוצים לוותר על הגבינות זה אפשרי אבל קחו בחשבון שתצטרכו לשים עוד ירק פרט לתרד כדי שלא יהיה דחוס מדי. יש בהערה למעלה רעיונות לעוד ירקות/תוספות.
– אפשר לשים גם סלסלה שלמה של עלי תרד.
– לא, לא צריך לבשל או להקפיץ את התרד קודם. הוא מתרכך בדקות בתנור.
– במקום פתיתים אפשר להשתמש בפסטה קצרה.
– אתם יכולים להוסיף לפשטידה גם קוטג’ (עד קופסה) או גבינות אחרות שיש לכם בבית.
– המתכון בשיתוף סוגת.

16 תגובות

  1. שירן says:

    האם אפשר להקפיא?

    1. אנונימית שיודעת לקרוא says:

      הערות ושדרוגים
      – במקום או בנוסף לתרד אפשר לשים עגבניות מיובשות, תירס, קוביות גזר קטנות, זוקיני/קישוא מגורד, פטריות מוקפצות, קוביות בטטה רכות, קוביות חצילים קלויים ועוד ועוד.
      – אם רוצים לוותר על הגבינות זה אפשרי אבל קחו בחשבון שתצטרכו לשים עוד ירק פרט לתרד כדי שלא יהיה דחוס מדי. יש בהערה למעלה רעיונות לעוד ירקות/תוספות.
      – אפשר לשים גם סלסלה שלמה של עלי תרד.
      – לא, לא צריך לבשל או להקפיץ את התרד קודם. הוא מתרכך בדקות בתנור.
      – במקום פתיתים אפשר להשתמש בפסטה קצרה.
      – אתם יכולים להוסיף לפשטידה גם קוטג’ (עד קופסה) או גבינות אחרות שיש לכם בבית.
      – המתכון בשיתוף סוגת.

  2. מיכל says:

    שאלה.
    מה אפשר במקום פתיתים?

    1. read says:

      הערות ושדרוגים
      – במקום או בנוסף לתרד אפשר לשים עגבניות מיובשות, תירס, קוביות גזר קטנות, זוקיני/קישוא מגורד, פטריות מוקפצות, קוביות בטטה רכות, קוביות חצילים קלויים ועוד ועוד.
      – אם רוצים לוותר על הגבינות זה אפשרי אבל קחו בחשבון שתצטרכו לשים עוד ירק פרט לתרד כדי שלא יהיה דחוס מדי. יש בהערה למעלה רעיונות לעוד ירקות/תוספות.
      – אפשר לשים גם סלסלה שלמה של עלי תרד.
      – לא, לא צריך לבשל או להקפיץ את התרד קודם. הוא מתרכך בדקות בתנור.
      – במקום פתיתים אפשר להשתמש בפסטה קצרה.
      – אתם יכולים להוסיף לפשטידה גם קוטג’ (עד קופסה) או גבינות אחרות שיש לכם בבית.
      – המתכון בשיתוף סוגת.

  3. מיכל says:

    שאלה.
    לגבי הפשטידה, מה אפשר במקום פתיתים?

  4. יפעת says:

    האם אפשר במקום פתיתים אורז מלא ?
    תודה רבה וחג שמח

  5. אפרת בורשטיין says:

    האם אפשר להשתמש בתרד קפוא?

  6. יפית says:

    אשמח לקבל גרסה טבעונית למתכון הנ”ל😊

  7. שני says:

    אשמח גם לדעת אם אפשר להשתמש בתרד קפוא…. בונה על הפשטידה לשבועות 🙂

  8. נטע says:

    תודה על המתכון. יעבוד בתבנית מאפינס?

  9. יפעת says:

    אם אני מכינה בתבנית 20×30, איך הכמויות במתכון משתנות?

  10. רעות says:

    מתכון מעולה!!!!
    הקטנים גם אהבו

  11. אור says:

    פעם ראשונה שניסיתי להכין פשטידה מפתיתים … תודה על הרעיון ! אני פחות אהבתי את הפשטידה , טעם מאוד בסיסי, לא מיוחדץ הפשטידה מאוד דחוסה ופחות טעימה.

  12. אנג’י says:

    בשביל תבנית אלומיניום 39×33 מה הכמויות?

  13. איוס says:

    המתכון יצא טעים בטירוף
    אבל מאיפה התבנית המושלמת הפרחונית הזאת??

  14. סיגל says:

    יצא טעים מאוד!

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend