פשטידת קישואים, ברוקולי ואפונה עדינה עם 4 כפות קמח בלבד

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (16 votes, average: 2.56 out of 5)
Loading...
פשטידת קישואים, ברוקולי ואפונה

פשטידת קישואים היא אחת הפשטידות האהובות עלי. לפני כמה חודשים אפילו העלתי מתכון לאחת ממש מוצלחת, שגרפה המון מחמאות מאנשים שהכינו אותה.

הפעם, כחלק מאלתורים שעשיתי במטבח עם ירקות שנשארו במקרר (בעיקר המון זוקיני ענקיים), הכנתי פשטידה ירוקה, חסכונית בקלוריות וללא מוצרי חלב, שהתגלתה כאחת הטובות שהכנתי.

באופן מפתיע, ככל הנראה בגלל שאין פה המון קישואים/זוקיני, לא היה צורך לסחוט אותם מהנוזלים כדי שהפשטידה תצא יציבה ולא רטובה מדי, מה שכמובן שימח אותי מאוד – בכל זאת פחות שלב הכנה ופחות כלים בכיור.

ואפילו בדקתי, יש פה בערך 50 קלוריות לפרוסה יפה! שזה באמת מעט. ואם תוסיפו ליד זה סלט בכלל שיחקתם אותה.

פשטידת קישואים, ברוקולי ואפונה עדינה
רגע, איפה הסלט שלי? אה… לא הספקתי להכין וכבר זללתי

פשטידת קישואים, ברוקולי ואפונה

מצרכים (לתבנית אינגליש קייק):
1 קישוא או זוקיני גדול או 2 בינוניים
1/2 ראש ברוקולי – התפרחת וקצת מהגזע
1/2 כוס אפונה עדינה, קפואה
1 בצל לבן, קלוף
1/4 כפית אבקת שום או 2 שיני שום כתושות
4 ביצים L
2 כפות שמן זית
4 כפות קמח לבן, גדושות
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית מלח
קמצוץ פלפל שחור טחון

אופן הכנה:
– קוצצים דק את הברוקולי, כולל חלק מהגזע, ומעבירים לקערה.
– מגרדים לתוך הקערה, בעזרת פומפייה, את הקישוא והבצל ומערבבים.
– מוסיפים ביצים, שמן זית אבקת שום (או שום כתוש), מלח ופלפל ומערבבים.
– מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים עד שהקמח נטמע.
– מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת היטב או עם נייר אפייה בתחתית ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 40 דקות או עד שהפשטידה זהובה מעל.
– מצננים לגמרי בטמפרטורת החדר, כדי שהפשטידה תתייצב והנוזלים יספגו, ורק אז חותכים.

פשטידת קישואים, ברוקולי ואפונה עדינה
לכל מי ששאל אותי באינסטגרם – התבנית שייכת לסבתא שלי ז”ל

הערות ושדרוגים
– אם אתם אוהבים את הפשטידה יותר יציבה אפשר לסחוט את הקישוא והבצל בעזרת הידיים ולהפטר מהנוזלים. בעיני כל הטעם והויטמינים שם אז אין צורך אבל לשיקולכם.
– אפשר להמיר את הקמח הלבן בקמח כוסמין בהיר או מלא.
– אפונה רגילה, של קופסת שימורים או מהקפואים, לא תעבוד פה. רק עדינה. למה? כי זאת מקופסת שימורים רכה מדי וממש לא קשורה פה לטעמים. הקפואה לעומת זאת זקוקה לבישול לפני ההוספה (לעומת העדינה שכבר מוכנה ורק צריכה חימום).
– במקום קישוא אפשר בטטה מגורדת.
– במקום אפונה פשוט מגדילים את הכמות של הברוקולי או הקישוא.
– חשוב מאוד לקצוץ את הברוקולי דק יחסית כי אין לו המון זמן פה להתבשל ואתם לא רוצים ברוקולי קשה בפנים.
– מה עוד אפשר להוסיף? קוביות קטנות של גזר (אבל קטנות). בכמות של 1/2 כוס בערך.
– עשבי תיבול: אפשר להוסיף 1/2 כוס של עשבי תיבול קצוצים דק כמו פטרוזיליה, כוסברה, עירית או בזיליקום. ואפשר גם לשלב בינהם.
– רוצים להוסיף גבינה? מוסיפים 1/2 כוס גבינת פטה או בולגרית מפוררת, בלי הנוזלים כמובן.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

6 תגובות

  1. דניאל רבינוביץ says:

    היי רחלי, נראה מעולה ממש.
    אני מאד נהנית מהמתכונים שלך אך לצערי לאחרונה נאלצתי להיפרד מביצים ומוצרי חלב (אלרגייה של בתי הקטנה אותה אני מניקה). האם יש לך המלצה לתחליף מתאים לביצים בפשטידה?
    תודה רבה!

  2. הילה says:

    נראה מושלם, אנסה להכין!
    שאלה-
    אפונה קפואה של סנפרוסט לאחר בישול יכול לעבוד? וברוקלי של סנפרוסט? במידה ואני משתמשת בו, מומלץ לבשל לפני?
    תודה מראש!

  3. חנה says:

    היי רחלי, נראה מדהים!
    אני בתזונת פליאו, משמע אני אמנע גם מה4 כפות קמח ההו-כה קטנות אך משמעותיות…
    האם יש לך רעיון לאלטרנטיבה? האם אפשר לסחוט את הירקות טוב מאוד ולוותר על הקמח בכלל?

    תודה רבה,
    חנה

  4. מיטל says:

    היי רחלי, נראה מתכון מהמם!
    אבל מה לגבי האפונה? לא רשום במתכון מתי להוסיף..
    תודה!

  5. מיכל says:

    האם ניתן להקפיא??

  6. רונה says:

    היי, האם יש המלצה לתחליף לביצים? אני לא אוהבת את הריח של הביצים בפשטידות…..

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend