צ’יפס זוקיני אפוי בציפוי אדיר ופריך במיוחד

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (6 votes, average: 3.50 out of 5)
Loading...

את המתכון הזה אני רוצה להכין כבר תקופה ארוכה, מאז שראיתי תמונה של הספק צ’יפס ספק שניצל הזה בבלוגים בחו”ל.

לא רק שמדובר באחד הירקות האוהבים עלי (קישוא/זוקיני) אלא שהוא גם עטוף בציפוי שמזכיר שניצל רק הרבה יותר פריך ומתובל. ולחשוב שהפריכות הזאת מגיעה מאפייה בתנור, ועוד בלי שמן, ולא מטיגון זה בכלל מדהים.

10 דקות אחר כך וזה פריך ומושלם

ואז זה קרה – אחרי בילוי בשוק חזרתי הביתה עם המון זוקיני ירוק ופציח והכנתי את המתכון הזה. פעם אחת. ועוד אחת. ואז שוב. מופתעת כל פעם מחדש כמה זה טעים. כמה הציפוי האדיר הזה יוצר פריכות משגעת בזכות השילוב עם גבינת הפרמזן, הטימין והפלפל השחור שכולם כאן כדי לעטוף ולחבק את הטעם המעט עדין של הזוקיני.

ואגב זוקיני, אני תמיד מעדיפה להשתמש בו במקום קישואים. הוא פחות מימי, יש לו יותר טעם והוא גם קריספי יותר. אבל כמובן שגם קישואים יעבדו.

במקום לטגן בשמן
עם רוטב צ’ילי או כל רוטב אחר שאוהבים

צ’יפס זוקיני אפוי בתנור וטעים כמו החיים

מצרכים:
3-4 זוקיני ירוק (או קישואים חזקים ולא רופסים)
3/4 כוס קמח לבן
2 ביצים L
1 כוס פירורי לחם
100 גרם גבינת פרמזן
עלי טימין מ-3 ענפים
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית מלח
תרסיס פאם שמן קנולה

להגשה (אל תוותרו):
קליפה מגורדת דק דק מלימון אחד

אופן הכנה:
– קוטמים את הקצוות של הזוקיני מהצדדים וחותכים לחצי לאורכו ושוב לחצי לאורך כך שיווצרו לכם 4 רצועות. את אלה חותכים לחצי ואז יהיו לכם 8 מקטעים של 5 ס”מ בערך. ואפשר כמובן גם לחתוך לאצבעות כמו שחותכים תפוחי אדמה לצ’יפס.
– מגרדים את הגבינה על החלק הדק בפומפייה.
– בקערה אחת שמים קמח, בשנייה ביצים ובשלישית מערבבים פירורי לחם עם גבינה מגורדת, עלי טימין, פלפל שחור ומלח.
– מצפים את הזוקיני בקמח ומנערים מעט כדי שתהיה שכבה אחידה.
– מעבירים לקערה עם הביצים, עוטפים היטב מכל הכיוונים ומעבירים לקערת פירורי הלחם והגבינה.
– מצפים היטב מסביב. חוזרים על הפעולה עם כל הזוקיני.
– מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומתיזים תרסיס שמן.
– מניחים מעל את הזוקיני ומתיזים בנדיבות תרסיס שמן מעל.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 10 דקות ואז הופכים לצד השני ואופים עוד 2-5 דקות תלוי בעובי הזוקיני שלכם. הכי חשוב שהחלק החיצוני יהיה זהוב.
– מגישים חם חם עם גרידת לימון מעל (מגרדים על החלק הדק בפומפייה) שמוסיפה תועפות טעם.

קולטים על הפריכות והנקודות הקטנות של הפלפל השחור, הטימין והפרמזן?

הערות ושדרוגים
– במקום קמח לבן אפשר קמח כוסמין או כל קמח אחר שיש בבית. גם קמחים ללא גלוטן כמו קמח עדשים או טפיוקה יעבדו פה מצוין.
– אני מרשה לכם לוותר על הפרמזן רק אם אתם לא אוכלים מוצרי חלב. היא באמת באמת מוסיפה פה טעם מדהים וגם פריכות נהדרת.
– אפשר לחתוך את הזוקיני/קישוא לפרוסות בעובי 1 ס”מ ולהכין הכל בצורה זהה. יצא סוג של שניצל זוקיני.
– אם אתם אוהבים טעמים דומיננטיים אפשר להוסיף לבלילת הביצים 1/2 כפית חרדל דיז’ון חלק.
– המתכון בשיתוף פאם.

לא יכולתי לעמוד בזה אז קבלו עוד תמונה, רגע לפני שזה התחסל 🙂

4 תגובות

  1. מיכל says:

    עם איזה עוד ירקות זה יכול להתאים? חושבת לצרף גם טופו לחגיגה. מה דעתך? להשרות במשהו לפני שיקבל טעם? תודה על ההשראה!! ינוסה בקרוב 💪🏼

  2. שירי חליוה says:

    וואווו הכנתי ויצא מ ד ה י ם 👏👏👏מתכון אליפותת
    תודה ❤

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש שמחה לשמוע!

  3. איילה says:

    וואו זה הדבר הכי טעים ever.
    הכנתי מ 4 קישואים טריים , יצאה תבנית מלאה. ויצא טעים בטירוף.

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend