אומרים שהדרך לליבו של אדם עוברת דרך הבטן, אז כמעט לכל פגישה שאני מגיעה אליה אני מביאה משהו מתוק. זה גם שובר את הריחוק וגם מייצר חיוכים.
בגלל שחסרת זמן אנוכי ומרובת פגישות הבנתי שאני חייבת למצוא משהו אחד שאפשר להכין ב-5 דקות ולא יגרור אחריו כיור מלא בכלים. כי אם יש משהו שמתיש אותי זה לחזור הביתה אחרי יום בחוץ ולגלות כיור עם קערות ומטרפות.
המתכון הזה הוא המתכון הכי שימוש שלי. וכשאני אומרת שימושי אני מתכוונת שאני מכינה אותו לפחות 3 פעמים בשבוע. כן, עד כדי כך. ואגב, תמיד בשעה שש בבוקר (ב-06:05 אני כבר שמה בתנור וממשיכה בעיסוקיי).
לא רק שהוא קל בטירוף, ולא מייצר כלים, הוא גם אחד הטעימים והשוקולדיים ומתאים למבוגרים, לילדים, למי שמחפש קינוח פרווה בלי להתפשר ולמי שרוצה לקצור מחמאות.
אבל, ויש כאן אבל גדול, הוא מצריך מעקב אחרי כמה דברים חשובים. שהם חשובים לא רק לכאן אבל זאת ההזדמנות שלי להסביר לכם אותם.
הלוואי שתקשיבו לי ותעקבו אחרי הטיפים האלה.
- קקאו איכותי! בעקבות שיח ארוך באינסטגרם שלי אני רוצה להסביר ולהבהיר. קקאו איכותי הוא הדבר הכי חשוב כאן. אתם רוצים טעם של שוקולד ולא של שוקו דלוח ובהיר. אז מה קונים? 3 חברות שאני אוהבת במיוחד הן barry, Callebaut ו-valrhona כשהאחרונה היא האיכותית ביותר אבל גם היקרה ביותר. בארי וקליבו עולים באזור 50 שקלים לקילו, מה שאומר 5 שקלים ל-100 גרם, ולעומת זאת ולרונה עולה 150 שקלים לקילו מה שאומר 15 שקלים ל-100 גרם. רק כדי להבין, בסופר קקאו רגיל עולה בסביבות 5 שקלים למאה גרם, אז אתם מבינים שזה אותו מחיר באיכות גבוהה הרבה יותר כן?עכשיו ככה – יכול להיות שיש גם קקאו ישראלי מעולה, מודה שטרם יצא לי לפגוש כזה, מצד שני, לא ניסיתי את כולם. אז איפה קונים ומה הקאץ’? נתחיל מהקאץ’ – הקקאו האיכותי נמכר לרוב בחנויות אפייה והן מוכרות אותו בקילו ולא פחות מזה. אפשר כמובן למצוא גם בחנויות אפייה בכמות קטנה אבל אז זה סתם מייקר. מצד שני, כמעט לכל עוגת שוקולד תצטרכו בערך 100 גרם קקאו אז היי, 10 עוגות וזה נגמר! וגם אפשר לקנות ביחד עם מישהו. איפה קונים – אני קונה אצל יוסף מלמד או ‘הכל לקונדיטור’ שניהם נמצאים בשוק לווינסקי בתל אביב, גולשים כתבו לי שגם אצל מזרחי בשוק בירושלים יש. עוד אופציה היא מר קייק בנתניה ואני בטוחה שבעוד הרבה מקומות אחרים.
- מומלץ להשתמש במנז’טים מנייר שבחיים הקאפקייק לא נדבק אליהם והם משתחררים בקלות (יש בפנים שכבת ווקס כזאת שמונעת הדבקות). אני קונה את שלי באלי אקספרס ועולה 15 שקלים ל-50 מנז’טים בשלל צבעים. הנה לינק לרכישה: http://s.click.aliexpress.com/e/3NNVR7A
- תאפו עד שהקאפקייקס יציבים ולא יותר מזה. מתי יודעים שזה מוכן? מתחילים לבדוק אחרי שנוצרת כיפה למעלה. בשלב הזה נוגעים ממש מעט עם האצבע, אם נראה לכם שזה יציב מחדירים קיסם למרכז הקאפקייקס ובודקים. אם יש בלילה על הקיסם זה עוד לא מוכן, אם יש פירורים לחים זה מוכן. ובבקשה לא יותר מזה.
- תשתמשו במשקל – זה הכלי שחוסך הכי הרבה כלים בכיור. אם תשתמשו בו תצטרכו לשטוף רק קערה ומטרפה בסיום ההכנה. זה אפילו לא קשור לדיוק, רק לחסכון בזמן וכלים.
קאפקייקס שוקולד הכי טעימים שיש
מצרכים ל-16 קאפקייקס:
2 ביצים L
2/3 כוס (130 מ”ל) שמן רגיל מכל סוג שיש לכם בבית
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה 38% או 32% או קרם קוקוס
3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן
5 כפות גדושות (50 גרם) קקאו איכותי
1 כוס (140 גרם) קמח לבן
1 כפית (1/2 שקית) אבקת אפייה
לגנאש שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר או חלב, שבור לקוביות
1/2 מיכל (125 גרם) שמנת מתוקה 38% או 32% או קרם קוקוס
אופן הכנה:
– בקערה גדולה שמים ביצים, שמן, קרם קוקוס וסוכר וטורפים היטב.
– מוסיפים קמח, קקאו ואבקת אפייה וטורפים עד שהקקאו והקמח נטמעים.
– מעבירים למנז’טים עד ל-3/4 גובה ואופים ב-170 מעלות (לא יותר!) במשך 30 דקות בערך. אבל תתחילו לבדוק אחרי 25. כתבתי למעלה איך יודעים שזה מוכן.
– לגנאש: מחממים שמנת על לסף רתיחה, שופכים על השוקולד ומערבבים היטב.
– מצפים את הקאפקייקס, מקשטים בסוכריות ושומרים בחוץ, בקופסה סגורה, עד שזוללים.

הערות ושדרוגים
– אפשר להוסיף לגאנש שוקולד, אחרי הערבוב, 2 כפות ממרח שוקולד כמו נוטלה או השחר.
– מושחתים? שימו מעל הקאפקייקס, לפני האפייה, קוביית שוקולד לבן.
– רוצים עוגת שוקולד גדולה לגן של הילדים? פשוט הכפילו כמות ותצא לכם עוגה גדולה בגודל 26.
– את הכמות שיש כאן אפשר גם לאפות בתבנית אינגליש קייק.
– כן, אפשר להמיר 1/2 מכמות הקמח בקמח כוסמין.
– אופציות לקישוט: שברי מקופלת, שברי מרנג, פניני שוקולד, חצי תות, שערות חלבה, סוכריות צבעוניות ועוד ועוד.
ואי נראה מושלם!!!!! חייבת לנסות!!!!
איך ממירים לפרווה?
יעבוד עם קצפת צמחית?
הכנתי עם קצפת צמחית ויצא מושלם…
ממש ממש שמחה לשמוע!
הכנתי עם תפוח עץ במקום ביצה ועם הקרם קוקוס.. יצא מעולה .. מעולה…. מעולה .. למי שאלרגי.. או טבעוני.
איזה מהממת שאת. ויופי של תחליפים <3
אפשר הסבר על תפוח עץ במקום ביצה?
כמה תפוח עץ? אני מניחה שמרוסק. האם גם מבושל? איך זה עובד במקום ביצה?
וואו הכנתי עם הקרם קוקוס פשוט נדיר.תודה רבה על המתכון
איך אפשר להפוך אותם ללא גלוטן? באיזה קמח מומלץ להמיר?
היי רחלי
לא הבנתי מה זה מנז׳טים מפלסטיק, הלינק לוקח למנזטים מנייר
נכון. וגם רציתי לשאול אם מנג׳טים מפלסטיק בטוחים בתנור, והאם הם חד פעמיים???
מצטרפת לשאלה
רשום מנגטים מנייר
היא כתבה למעלה שצריך מנזטים מנייר לא מפלסטיק
מאיפה את קונה את הקרם קוקוס שלך,ועל איזה ממליצה?
ומה ההבדל בטעם בינו לבין השמנת
שונאצ ששואלים שאלות על המרות אבל ההגיע תורי..:/ אפשר שמנת להישול 15%?
הי רחלי,
את מערבבת בקערה או שמה במיקסר?( שאלה של מתחילים)…
שונאצ ששואלים שאלות על המרות אבל ההגיע תורי..:/ אפשר שמנת להישול 15%? ומה לגבי ביצים מידה m
לא הבנתי מה הכמות של הקרם קוקוס
פשוט וקל תודה על השיתוף.אפשר לדעת מאיפה את קונה את הסוכריות קישוט הצבעוניות המעצמות שבתמונה
כתבה מנג’סטים מנייר… לא פלסטיק
וואו וואו וואו באמת מתכון מדהיםםם יצא מושלם וכולם חיסלו הכל תוך יום
אם בענייני המלצות עסקינן, איפה ניתן לרכוש ספרינקלס מושלמים כמו בתמונה?? מחפשת בנרות…
יצא מעולה תודה על מתכון טעים וקל
אני מצאתי בבראשית בראשון לציון (חנות מתמחה)
רחלי וקרה
מה הכמות שיוצאת ?
הכנתי אותם והם פשוט יצאו מעולים!! אווריריים ופשוט טעימים!
ממש שמחה לשמוע! תודה שחזרת לספר <3
מהי הדרך הכי נוחה להעביר את הבלילה למנג’ט מבלי שישפך?
אני השתמשתי עם כף היה הכי נוח אפשר גם כפית
רחלי אלופה
טוב טוב טוב שלא שמעתי בקולך…..ועל ההתחלה הכפלתי כמויות 🙂
יופי של מרקם וטעם נהדר
חחחחחחח מהממת שאת. שמחה לשמוע!
האם אפשר במקום קקאו שוקולד מריר ולהמיס אותו?
הי חתימה טובה. הכנתי פעם שניה הם מעולים וטעימים..צריכה לנסות בשמנת צמחית לקוות לאותה תוצאה. המון תודה. הנערה המתבגרת שלי אמא תכיני הרבההה החברות השתגעו על זה…שנה טובה
שמעתי שהמתכון הזה פשוט מושלם ואני חייבת לאפות את הנ”ל.
אני רוצה להכין עוגת שוקולד גדולה לגן במקום קאפקייקס.
איך את ממליצה להמיר את המתכון?
רחלי המתכון הזה פשוט מושלם!!!
הכנתי אין ספור מתכונים של עוגות שוקולד ומאפינסים למינהם אך זהו המתכון המוצלח ביותר שניסיתי אי פעם…יצאו פשוט שלמות ביומיים האחרונים הכנתי אותו כבר ארבע פעמים…תודה לך על שמצאתי בזכותך סוף סוף את המתכון המושלם!
איך שאת משמחת <3
רחלי מהממת שכמותך! הכנתי את המתכון עם הבן שלי ובמקום קקאו שמנו מיץ מחצי תפוז וקצת קליפת תפוז .. בעלי שכיביכול לא אוהב תפוזים עף על זה וחיסל כמעט את כל העוגה תוך שעה!
האם אפשר לאפות כעוגה ולא מאפינס? אם כן לאיזו תבנית מתאים?
אם אין לי קקאו בבית – האם אפשר להמיר בשוקולית או שוקולד חפיסת שוקולד מריר מומס?
היי! הכנתי את הקאפקייקס ויצא מושלם. האם המתכון מתאים לעוגה שלמה (פי שתיים בכמות), כך שיהיה ניתן לחצות אותה ולמלא בקצפת? עוגת יומולדת אז אני רוצה להשקיע…
אני שואלת בהקשר מרקם העוגה והיכולת לחצות….
רחלי היקרה, האם מתאים מעל הקאפקייקס לזלף קצפת עם פודינג? ואם כן, האם אפשרי מעל הציפוי שוקולד או להוריד אותו והקצפת תהיה במקום?
היי, אפשר להשתמש בחלב רגיל במקום שמנת מתוקה?
יס
קאפקייקס מעולים…תודה על המתכון רחלי
יצאה לי בלילה קצת סמיכה..זא לא דלילה…
זה תקין?! ממש רק בכפית אפשר להעביר לתבניות הקטנות.
תודה
הקאפקייקס הכי מוצלחים שטעמתי. גורפים המון מחמאות
תודה רבה על ההסברים הרבים.
הכנתי אותם כבר המון והם מנצחים… תודה וכל הכבוד
שאלה: האם לדעתך הבלילה מתאימה גם לתבנית קאפקייק ענקית גדולה, כלומר האם מתאים להשתמש בזה לעוגה גבוהה או שרק למנות קטנות
היי! יש אפשרות לשלב נוטלה במתכון? חשבתי לעשות חור עם כפית פריזיאן למלא בנוטלה ואז בציפוי גנאש וסוכריות..יכול לעבוד?
או משהו אחר שייצור ביס עסיסי עם שוקולד נוזל מבפנים?
מווושלם ברמות מטורפות….
הכל במידות הנכונות והטובות בדיוק מושלם…
אין עליך
הכנתי יחד עם הבן שלי (בן שנתיים וחצי – אחלה תעסוקה) ויצא שלמות!
עם קרם קוקוס במקום שמנת. יצא וואו!
תכננו לקחת לארוחת חג, בסוף אני בעלי והקטנצ’יק חיסלנו הכל באותו אחה”צ… 😐
כמה ימים היא יכולה להישמר מחוץ למקרר
יצא ממש טעים! ואחרי שזה היה במקרר השוקולד התקשרה יותר והיה בכלל מעולה. תודה!
יצא מעולה!
למרות שזה פעם ראשונה שאני מכינה את המתכון הזה,
החלטתי לסמוך עליך ולהכין כמות פי 8 לאירוע.
ממש תודה!!!
לאור התגובות וההבטחות חייבת לנסות. שאלה רק לגבי הקרם קוקוס – הכמות היא 250 מ”ל כמו השמנת? או מיכל שלם שמיכל בדר”כ 400 מ”ל?
רחלי המקסימה !
הכנתי לשבת,יצא מושלם ! למרות שלא השתמשתי בקקאו איכותי ….. 🙂
אין עלייך, תודה !
ממש כיף לשמוע <3
היי, האם אפשר להקפיא את הקאפקייקס? אם כן האם עם הציפוי או בלי הציפוי? תודה!
הי,האם הקפקייקס יוצאים מספיק יציבים ואפשרי לזלף עליהם קישוטים מקרם חמאה?
אפיתי הבוקר ויצא מעולה, חיפשתי מתכון עם מה שיש בבית. מתכון מהיר לקאפקיק.לשולח עם הילדה לבית הספר. המרתי על המתכון הזה וזכינו בטעם מתוק במרקם נפלא, מאמצת.
היי רחלי , הכנתע את הקאפקייק מתכוונת להגין קצפת לזלף מעל ואז עיגולים עם תמונה מבצק סוכר . האם כדאי בנוסף להוסיף גם את הגנאש מתחת לקצפת או שאפשר לוותר ? תודה האתר שלך מקסים
אני מעדיפה שכן בגלל תוספת הטעם השוקולדית אבל לא קריטי
האם השמנת מתוקה/קרם קוקוס קריטי לעוגה, או שאפשר חלב?
אפשר חלב
מהמם!!
מה הכמות שיוצאת??
היי.. המתכון נראה מעולה!
מעוניינת להכין ללא גלוטן.. איזה קמח נטול גלוטן מומלץ להשתמש ומה הכמויות?
תודה(:
היי, תודה רבה על המתכון המעולה!!
לקראת פסח.. את חושבת שניתן להחליף את הקמח בקמח תופח לפסח ויצא טוב?
הי רחלי,
נתתי לבני בן 8.5 להכין, יצא מושלם! הוא הכין בתבנית אינגלייש קייק וערבב בגנאש חצי שוקולד מריר וחצי חלב.
טעים יותר מהעוגות שאני מכינה בד”כ😜
בהחלט ייכנס למתכון הקבוע שלנו!
רק שאלה… 2/3 כוס שמן לתבנית אינגלייש קייק, זה היה מורגש מדי… האם אפשר להוריד? או להחליף חלק מהשמן במשהו אחר?
האם אפשר להמיר חלק בחמאה? אשמח להצעות
אתמול הכנתי אחד על אחד את מתכון ויצא לי דחוס מה הבעיה של זה?
שלום לך רחלי ותודה על מתכון מושלם
רציתי לשאול אם אפשר להמיר את אותו מתכון לעוגה ללא קקאו, כלומר שתצא עוגת וניל, פשוט לא להוסיף קקאו? או שצריך גם להוסיף כמה כפות קמח?
היי נראה מדהים:) ש
שאלה קצת מוזרה-
תגידי אפשר להכין את הבלילה מראש ולהשאיר אותה במקרר לכמה שעות ואז להכניס אותם לתנור?
היי:) חייב קצפת למתכון הזה?
כתבת 250 מל שמנת או קרם קוקוס.
האם 250 מל מכוון גם לגבי הקרם קוקוס ,כי לרוב זה מגיע בפחיות של 400 מל.אז כמה לשים?
עשיתי עם שמנת מתוקה.
יצאה מאוד טעים ויפה.
תודה רבה!
היי רחלי, כל כך הרבה סגרים, ימים שלמים בבית, הילדים משוועים למתוק..
כמות הפעמים שהכנו קאפקייקס שלא צלחו והלכו לפח הן בלתי נספרות.. והנה הגיע מתכון, פשוט, שוקולדי והכי הכי טעים שיש. עם אפס הזדמנויות לטעות או לפספס. עפנו, ממש טעים, לילדים ציפינו בסוכריות מעל הגנאש ולנו עם קוקוס קלוי ומלח גס. יצא מושלם מושלם מאמצת בחום! תודה
היי,
עשיתי בגרסת הפרווה (ריצ’ במקום שמנת מתוקה)
יצא פשוט מושלם 🙂
המון תודה!