קאפקייקס שוקולד מהחלומות שהולכים איתי לכל מקום

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (10 הצבעות, ממוצע: 3.40 מתוך 5)
Loading...
קאפקייקס שוקולד

אומרים שהדרך לליבו של אדם עוברת דרך הבטן, אז כמעט לכל פגישה שאני מגיעה אליה אני מביאה משהו מתוק. זה גם שובר את הריחוק וגם מייצר חיוכים.

בגלל שחסרת זמן אנוכי ומרובת פגישות הבנתי שאני חייבת למצוא משהו אחד שאפשר להכין ב-5 דקות ולא יגרור אחריו כיור מלא בכלים. כי אם יש משהו שמתיש אותי זה לחזור הביתה אחרי יום בחוץ ולגלות כיור עם קערות ומטרפות.

המתכון הזה הוא המתכון הכי שימוש שלי. וכשאני אומרת שימושי אני מתכוונת שאני מכינה אותו לפחות 3 פעמים בשבוע. כן, עד כדי כך. ואגב, תמיד בשעה שש בבוקר (ב-06:05 אני כבר שמה בתנור וממשיכה בעיסוקיי).

לא רק שהוא קל בטירוף, ולא מייצר כלים, הוא גם אחד הטעימים והשוקולדיים ומתאים למבוגרים, לילדים, למי שמחפש קינוח פרווה בלי להתפשר ולמי שרוצה לקצור מחמאות.

אבל, ויש כאן אבל גדול, הוא מצריך מעקב אחרי כמה דברים חשובים. שהם חשובים לא רק לכאן אבל זאת ההזדמנות שלי להסביר לכם אותם.

הלוואי שתקשיבו לי ותעקבו אחרי הטיפים האלה.

  1. קקאו איכותי! בעקבות שיח ארוך באינסטגרם שלי אני רוצה להסביר ולהבהיר. קקאו איכותי הוא הדבר הכי חשוב כאן. אתם רוצים טעם של שוקולד ולא של שוקו דלוח ובהיר. אז מה קונים? 3 חברות שאני אוהבת במיוחד הן barry, Callebaut ו-valrhona כשהאחרונה היא האיכותית ביותר אבל גם היקרה ביותר. בארי וקליבו עולים באזור 50 שקלים לקילו, מה שאומר 5 שקלים ל-100 גרם, ולעומת זאת ולרונה עולה 150 שקלים לקילו מה שאומר 15 שקלים ל-100 גרם. רק כדי להבין, בסופר קקאו רגיל עולה בסביבות 5 שקלים למאה גרם, אז אתם מבינים שזה אותו מחיר באיכות גבוהה הרבה יותר כן?עכשיו ככה – יכול להיות שיש גם קקאו ישראלי מעולה, מודה שטרם יצא לי לפגוש כזה, מצד שני, לא ניסיתי את כולם. אז איפה קונים ומה הקאץ’? נתחיל מהקאץ’ – הקקאו האיכותי נמכר לרוב בחנויות אפייה והן מוכרות אותו בקילו ולא פחות מזה. אפשר כמובן למצוא גם בחנויות אפייה בכמות קטנה אבל אז זה סתם מייקר. מצד שני, כמעט לכל עוגת שוקולד תצטרכו בערך 100 גרם קקאו אז היי, 10 עוגות וזה נגמר! וגם אפשר לקנות ביחד עם מישהו. איפה קונים – אני קונה אצל יוסף מלמד או ‘הכל לקונדיטור’ שניהם נמצאים בשוק לווינסקי בתל אביב, גולשים כתבו לי שגם אצל מזרחי בשוק בירושלים יש. עוד אופציה היא מר קייק בנתניה ואני בטוחה שבעוד הרבה מקומות אחרים.
  2. מומלץ להשתמש במנז’טים מנייר שבחיים הקאפקייק לא נדבק אליהם והם משתחררים בקלות (יש בפנים שכבת ווקס כזאת שמונעת הדבקות). אני קונה את שלי באלי אקספרס ועולה 15 שקלים ל-50 מנז’טים בשלל צבעים. הנה לינק לרכישה: http://s.click.aliexpress.com/e/3NNVR7A
  3. תאפו עד שהקאפקייקס יציבים ולא יותר מזה. מתי יודעים שזה מוכן? מתחילים לבדוק אחרי שנוצרת כיפה למעלה. בשלב הזה נוגעים ממש מעט עם האצבע, אם נראה לכם שזה יציב מחדירים קיסם למרכז הקאפקייקס ובודקים. אם יש בלילה על הקיסם זה עוד לא מוכן, אם יש פירורים לחים זה מוכן. ובבקשה לא יותר מזה.
  4. תשתמשו במשקל – זה הכלי שחוסך הכי הרבה כלים בכיור. אם תשתמשו בו תצטרכו לשטוף רק קערה ומטרפה בסיום ההכנה. זה אפילו לא קשור לדיוק, רק לחסכון בזמן וכלים.

קאפקייקס שוקולד הכי טעימים שיש

מצרכים ל-16 קאפקייקס:
2 ביצים L
2/3 כוס (130 מ”ל) שמן רגיל מכל סוג שיש לכם בבית
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה 38% או 32% או קרם קוקוס
3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן
5 כפות גדושות (50 גרם) קקאו איכותי
1 כוס (140 גרם) קמח לבן
1 כפית (1/2 שקית) אבקת אפייה

לגנאש שוקולד:
100 גרם שוקולד מריר או חלב, שבור לקוביות
1/2 מיכל (125 גרם) שמנת מתוקה 38% או 32% או קרם קוקוס

אופן הכנה:
– בקערה גדולה שמים ביצים, שמן, קרם קוקוס וסוכר וטורפים היטב.
– מוסיפים קמח, קקאו ואבקת אפייה וטורפים עד שהקקאו והקמח נטמעים.
– מעבירים למנז’טים עד ל-3/4 גובה ואופים ב-170 מעלות (לא יותר!) במשך 30 דקות בערך. אבל תתחילו לבדוק אחרי 25. כתבתי למעלה איך יודעים שזה מוכן.
– לגנאש: מחממים שמנת על לסף רתיחה, שופכים על השוקולד ומערבבים היטב.
– מצפים את הקאפקייקס, מקשטים בסוכריות ושומרים בחוץ, בקופסה סגורה, עד שזוללים.

קאפקייקס שוקולד
קאפקייקס שוקולד הכי רכים ושוקולדיים ואפשר לקשט בכל דבר שרוצים. משברי מקופלת ועד שברי מרנג או מיני מרשמלו

הערות ושדרוגים
– אפשר להוסיף לגאנש שוקולד, אחרי הערבוב, 2 כפות ממרח שוקולד כמו נוטלה או השחר.
– מושחתים? שימו מעל הקאפקייקס, לפני האפייה, קוביית שוקולד לבן.
– רוצים עוגת שוקולד גדולה לגן של הילדים? פשוט הכפילו כמות ותצא לכם עוגה גדולה בגודל 26.
– את הכמות שיש כאן אפשר גם לאפות בתבנית אינגליש קייק.
– כן, אפשר להמיר 1/2 מכמות הקמח בקמח כוסמין.
– אופציות לקישוט: שברי מקופלת, שברי מרנג, פניני שוקולד, חצי תות, שערות חלבה, סוכריות צבעוניות ועוד ועוד.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

26 תגובות

  1. אודליה says:

    ואי נראה מושלם!!!!! חייבת לנסות!!!!
    איך ממירים לפרווה?

    1. אודליה says:

      יעבוד עם קצפת צמחית?

      1. אבישג says:

        הכנתי עם קצפת צמחית ויצא מושלם…

        1. רחלי קרוט says:

          ממש ממש שמחה לשמוע!

  2. עדן says:

    היי רחלי
    לא הבנתי מה זה מנז׳טים מפלסטיק, הלינק לוקח למנזטים מנייר

    1. אתי says:

      נכון. וגם רציתי לשאול אם מנג׳טים מפלסטיק בטוחים בתנור, והאם הם חד פעמיים???

    2. אביטל says:

      מצטרפת לשאלה

  3. אופה says:

    מאיפה את קונה את הקרם קוקוס שלך,ועל איזה ממליצה?
    ומה ההבדל בטעם בינו לבין השמנת

  4. ליטל says:

    שונאצ ששואלים שאלות על המרות אבל ההגיע תורי..:/ אפשר שמנת להישול 15%?

  5. ליטל says:

    שונאצ ששואלים שאלות על המרות אבל ההגיע תורי..:/ אפשר שמנת להישול 15%? ומה לגבי ביצים מידה m

  6. מיטל says:

    לא הבנתי מה הכמות של הקרם קוקוס

  7. יונה יונה says:

    פשוט וקל תודה על השיתוף.אפשר לדעת מאיפה את קונה את הסוכריות קישוט הצבעוניות המעצמות שבתמונה

  8. עינת says:

    כתבה מנג’סטים מנייר… לא פלסטיק

  9. ריקי says:

    אם בענייני המלצות עסקינן, איפה ניתן לרכוש ספרינקלס מושלמים כמו בתמונה?? מחפשת בנרות…

  10. דניאל says:

    רחלי וקרה
    מה הכמות שיוצאת ?

  11. עדן says:

    הכנתי אותם והם פשוט יצאו מעולים!! אווריריים ופשוט טעימים!

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה לשמוע! תודה שחזרת לספר <3

  12. הגר says:

    מהי הדרך הכי נוחה להעביר את הבלילה למנג’ט מבלי שישפך?

    1. עדן says:

      אני השתמשתי עם כף היה הכי נוח אפשר גם כפית

  13. אוסנת says:

    רחלי אלופה
    טוב טוב טוב שלא שמעתי בקולך…..ועל ההתחלה הכפלתי כמויות 🙂
    יופי של מרקם וטעם נהדר

    1. רחלי קרוט says:

      חחחחחחח מהממת שאת. שמחה לשמוע!

  14. עירית says:

    האם אפשר במקום קקאו שוקולד מריר ולהמיס אותו?

  15. סימה says:

    הי חתימה טובה. הכנתי פעם שניה הם מעולים וטעימים..צריכה לנסות בשמנת צמחית לקוות לאותה תוצאה. המון תודה. הנערה המתבגרת שלי אמא תכיני הרבההה החברות השתגעו על זה…שנה טובה

  16. אורית says:

    שמעתי שהמתכון הזה פשוט מושלם ואני חייבת לאפות את הנ”ל.
    אני רוצה להכין עוגת שוקולד גדולה לגן במקום קאפקייקס.
    איך את ממליצה להמיר את המתכון?

  17. אבישג says:

    רחלי המתכון הזה פשוט מושלם!!!
    הכנתי אין ספור מתכונים של עוגות שוקולד ומאפינסים למינהם אך זהו המתכון המוצלח ביותר שניסיתי אי פעם…יצאו פשוט שלמות ביומיים האחרונים הכנתי אותו כבר ארבע פעמים…תודה לך על שמצאתי בזכותך סוף סוף את המתכון המושלם!

    1. רחלי קרוט says:

      איך שאת משמחת <3

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend