קוביות דג סלמון עטופים במעטה קראנצ’י של פירורי זהב זהובים עם רוטב דבש חם מתובל – לא להאמין שמכינים את זה בלי לצפות קוביה קוביה ושלמרות המעטפה הקראנצ’י מאוד מדובר באפייה ולא בטיגון.
אגב, בבקשה קראו גם את ההערות למטה לפני ההכנה.
לעמוד האינסטגרם שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם.
קוביות סלמון בציפוי פריך ברוטב דבש חם
מצרכים:
1/2 פילה סלמון קפוא ללא עור תנובה
5 כפות שמן זית
1 כפית פפריקה מתוקה
3/4 כוס פירורי לחם מוזהבים
1/2 כפית מלח 1/4 כפות פלפל שחור
1/3 כוס דבש
1 כפית שטוחה צ׳ילי גרוס – לא חובה
1/2 כפית אבקת שום – לא חובה
4 מים או 2 כפות שמן זית
עלים מ-2 ענפי טימין – לא חובה
אופן הכנה:
– מפשירים מעט את הסלמון עד שהוא חצי קפוא. בערך 30-40 דקות בחוץ או כמה שעות במקרר (אני אוהבת לשים אותו לילה קודם במקרר).
– חותכים את הסלמון לקוביות ומעבירים לקערה.
– מוסיפים שמן זית, פפריקה, פירורי לחם, מלח ופלפל ומערבבים.
– מעבירים לתבנית תנור עם נייר אפייה ואופים במצב גריל או טורבו ב-200 מעלות למשך 10-15 דקות או עד הזהבה.
– בינתיים מחממים יחד דבש, שמן או מים, צ׳ילי, טימין ושום רק עד שהדבש חם.
– מזלפים על קוביות הסלמון ומגישים.
– אם רוצים לחמם אין בעיה לחמם שוב בתנור כמה דקות בודדות.
הערות ושדרוגים
– מומלץ להשתמש בפירורי לחים מוזהבים כי הם יראו זהובים ויפים מהר יותר. זה חשוב כי הסלמון מוכן בפנים צ’יק צ’ק ואם תחכו עד שהפירורים יראו זהובים (במידה והם לבנים בהתחלה) זה יכול ליבש את הסלמון בינתיים. זאת גם הסיבה שהוספתי פה פפריקה אדומה ככה זה נראה זהוב ואדמדם כבר בהתחלה ולא צריך לחכות המון זמן שזה יראה זהוב. פריכות תקבלו די מהר כי פירורי הלחם כבר מעורבבים עם שמן כך שזאת לא תהיה הבעיה.
– ממש ממליצה לא לפזר על זילוף של דבש מעל. אפשר וכדאי לחמם קצת את הדבש כי אז הוא יהיה נוזלי יותר ויספג יותר טוב בציפוי של הדג.
– אין בעיה לשים ברוטב דבש גם רק דבש וקצת מלח.
– שמן הזית או המים ברוטב דבש נועדו לדלל מעט את הדבש כי הוא נוטה להיות סמיך. אבל לא חובה לעשות את זה.
– המתכון בשיתוף דגי תנובה.
היי רחלי
אפשר לעשות את המתכון גם לחזה עוף?
מה משקל ״חצי פילה״?….
היי. אם אני יכין בבוקר בשביל ארוחת ערב החג. (יש מלא להכין אז לא משאירה לרגע האחרון..) לשים כבר את הרוטב דבש כשזה יוצא מהתנור. או רק לפני הגשה?
עדיף לפני ההגשה אבל אם שמת כבר קודם זה עדיין יצא מצוין.