קיפוד חציל עם טחינה מתובלת וסלט עגבניות

Posted on

אם יש משהו טוב שיצא מהקורונה, פרט לכל הלקחים, התובנות, העצירה מהמירוץ של החיים והחיבוק הגדול שקיבל כדור הארץ והטבע, זה העובדה שהפארקים לא מפוצצים באנשים ששורפים פחמים.

פתאום כולנו צריכים לחגוג בענווה בבית, עם המשפחה הגרעינית והאנשים שאנחנו אוהבים, יש בזה משהו מאוד מרגש בעיני. גם אם כרגע זה מרגיש קצת לבד ופחות חגיגי ושמח.

בעוד חודש בדיוק אני חוגגת 40, קצת אחרי שהמדינה תחגוג את עצמאותה, והתקופה הזאת תמיד היוותה עבורי זמן למחשבות ולנבירה פנימה. לבדוק מה הספקתי ומה לא, מה עשית טוב ומה פחות איך אני רוצה שהשנה הבאה תראה.

אז עד שהיום הולדת יגיע, ואיתו התובנות, אני רוצה לאחל למדינה הכל כך אהובה שלי שתמיד נדע להתחשב בה. באדמה שלה. בחקלאים שלה. ובכל אוצרות הטבע שהיא מעניקה לנו.

שלא נזהם את ימה ואת אגמיה, שלא נותיר פחמים על מדשאותיה  ושנעריך את החלקות הירוקות ולא נבנה על כל פיסת אדמה שמטרתה לתת לנו אויר.

שלא יהיה ספק, אני חושבת שמגיע למדינה שנחגוג לה ובגדול, אבל עוד יבואו גם ימים כאלה.

חורצים קוביות בחציל ונזהרים לא לחתוך את הקליפה. צילום: אפיק גבאי

ועד אז – הבאתי לכם הפעם מתכון שהוא כל כולו מחווה לארץ הזאת. מנה שלא זקוקה לגריל ופחמים ואפשר להכין אותה בבית על מחבת או אפילו בתנור.

תמצאו כאן טחינה מתובלת ונהדרת ממש ומעליה קיפוד חציל שחום ורך מבפנים שמשתלב עם הטחינה בצורה מושלמת. החיתוך לקוביות גם יוצר מראה מיוחד אבל גם מאפשר לאויר החם להכנס פנימה ולרכך את פנים החציל. את השיטה הזאת, שהיא באמת אחת המיוחדות והיפות, למדת מאוטולנגי שהוא אחד השפים המוערכים בעיני, וכבר שנים יוצר ומקדם אוכל ים תיכוני מעבר לים. באמת שמדובר בגאון.

בארץ, מי שעושה את זה בצורה מעוררת התפלאות הוא עמיחי באר, שעמוד האינסטגרם שלו הוא אחד המגרים בארץ. למרות שהוא לא שף, וגם לא מתעסק באוכל באופן מקצועי, טביעת היד שלו ניכרת בכל תמונה ובכל מנה.

אל הטחינה והחציל היפהפה הוספתי גם סלט עגבניות חרפרף ומרענן, כי תודו שזה מתבקש, וקצת סומאק שהוא תבלין שמוסיף חמיצות עדינה (התבלין שמוסיפים לסלט פאטוש).

מאחלת לכם, ולך מדינה, עוד הרבה שנים של חגיגות ושמחה.

רצתי לחתוך חציל, לערבב את הטחינה ולתלות דגל במרפסת. לתפארת מדינת ישראל.

למישהו יש פיתה שרופה להלוות לי?. צילום: אפיק גבאי

קיפוד חציל עם טחינה מתובלת וסלט עגבניות

מצרכים לחצילים:
2 חצילים יפים וקלים
שמן זית לטיגון
מעט מלח

לטחינה:
1/2 כוס טחינה גולמית
1/2 כפית אבקת שום – תבליני מימון
מעט פלפל 4 עונות או פלפל שחור גרוס
1/3 כפית צ’ילי גרוס – תבליני מימון
מיץ מלימון שלם
1/2 כפית מלח
מים קרים לפי הסמיכות שאוהבים

לסלט עגבניות:
2-3 עגבניות אדומות ומוצקות
1 בצל סגול קטן, קלוף
1/2 פלפל צ’ילי ירוק
2 שיני שום, קלופות
5-6 כפות שמן זית
מיץ מ-1/2 לימון
1/2 כפית מלח
1/4 צרור עלי כוסברה

אופן הכנה:
– חוצים את החצילים לחצי, לאורכם, ויוצרים חיתוך של קוביות בתוך פנים החציל, מקפידים לא להגיע עד הסוף כדי שהקליפה לא תחתך. ממליחים מעט ומניחים על נייר סופג שהצד החתוך כלפי מטה.
– בינתיים מחממים שמן זית בגובה 1 ס”מ במחבת רחבה או בסיר רחב ונמוך (סוטאז) ומטגנים את החצילים כשהצד החתוך כלפי מטה. מטגנים במשך 8 דקות, על אש בינונית-גבוהה, ואז סוגרים את המכסה ומטגנים עד שהחלק העליון רך והחלק התחתון זהוב לגמרי. תקפידו לא להוציא את החציל לפני שהחלק התחתון ממש זהוב והחלק העליון רך. איך יודעים? פשוט לוחצים קצת על החלק העליון ורואים שהוא רך 🙂
– בינתיים מערבבים את מצרכי הטחינה עד למרקם שאוהבים. אם הטחינה סמיכה מדי אפשר להוסיף עוד מים ואם היא דלילה מוסיפים עוד טחינה.
– קוצצים את הבצל והפלפל החריף לקוביות קטנות מאוד ופורסים את השום לפרוסות דקות. חותכים את העגבניות לקוביות קטנות ואת הכוסברה קוצצים גס.
– מערבבים את כל מצרכי הסלט.
– מרכיבים ומגישים: מניחים טחינה על צלחת ומעליה מניחים חצי חציל מטוגן, סלט עגבניות ומעט סומאק (תבשיל שמוסיף חמיצות נהדרת). מעטרים בפטרוזיליה קצוצה דק ומגישים כשהחציל עוד חם.

חציל, טחינה ועגבניות. היש שילוב טעים מזה?. צילום: אפיק גבאי

הערות ושדרוגים
– אם לא אוהבים חריף אפשר לוותר על הצ’ילי בטחינה ובסלט.
– במקום טחינה אפשר להגיש עם לאבנה ומעליו מעט סומאק ושמן זית. ואפשר גם חומוס.
– במקום סלט עגבניות אפשר לשים מעל מעט רוטב פסטו.
– רוצים לאפות? מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומברישים בנדיבות בשמן זית. מניחים את חצאי החצילים, עם החריצים כשהצד החתוך כלפי מטה, על התבנית ומברישים מעל בשמן זית. אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד שהחלק התחתון זהוב.

6 תגובות

  1. שחר says:

    נשמע מעולה!
    טוב גם להבריש בשמן זית ולהניח על האש?

    1. רחלי קרוט says:

      בהחלט 🙂

  2. נוי says:

    יש אפשרות לעשות בתנור ? אם כן, כמה מעלות?

  3. רחלי says:

    נראה מושלם!
    כמה זמן החציל צריך להשאיר את החציל על הנייר סופג לפני הטיגון?

  4. ירדן says:

    נראה מגרה במיוחד!
    כמה זמן החציל צריך ״להתייבש״ עם המלח? לפי המתכון נראה שזמן דיי קצר בהשווה לחצילים מטוגנים

  5. איריס אשטמקר says:

    היי רחלי,
    דבר ראשון באמת תודה על כל המתכונים הנפלאים שלך, אני עוקבת אדוקה וניסיתי כבר מלא ⁦☺️
    אפשר תמונה של חלק הלא חתוך זהוב? לא ברור איך זה אמור להראות? את מתכוונת שהצד השחור זהוב?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend