בלוג הקולינריה של רחלי קרוט - קרוטית
בלוג הקולינריה של רחלי קרוט - קרוטית
בית ארוחות צהריים קציצות דגים ברוטב שמש עם ניוקי

קציצות דגים ברוטב שמש עם ניוקי

ארוחה שלמה בסיר אחד

מאת רחלי קרוט
קציצות דגים ברוטב שמש עם ניוקי

קציצות דגים טעימות במיוחד ורכות עם רוטב קרם קוקוס משובץ באפונה וגזר. ויש גם ניוקי שהופך את הסיר הזה לארוחה של ממש.

קציצות דגים ברוטב שמש עם ניוקי

מצרכים לקציצות דגים:
400 גרם דג לבן טחון (כל דג שאוהבים)
1 בצל לבן, קלוף
3 שיני שום כתושות
3 כפות שמן זית
1/2 כפית צ'ילי גרוס – לא חובה
1/2 כפית כורכום
1 כפית מלח
1/3 כוס מי סודה
1 ביצה
1/3 צרור פטרוזיליה
3/4 כוס פירורי לחם או קמח מצה בפסח

מצרכים לרוטב:
4 כפות שמן זית
3 ענפי סלרי
8 שיני שום קלופות
1/2 שקית אפונה וגזר קפוא
4 כוסות מים
2/3 כפית כורכום
1 כפית מלח
1/2 כוס קרם קוקוס
1 חבילה ניוקי

אופן הכנה:
– להכנת הקציצות: קוצצים דק דק את הבצל ואת עשבי התיבול.
– בקערה גדולה מערבבים את כל מצרכי הקציצות, מכסים את הקערה ומעבירים למקרר עד שהרוטב מוכן.
– להכנת הרוטב: חותכים את הסלרי למקטעים של 4 ס"מ.
– בסיר סוטאז' בקוטר 28 ומעלה שמים שמן זית ומטגנים את הסלרי ושיני השום במשך 4 דקות.
– מוסיפים כורכום, מלח ומים ומביאים לרתיחה עדינה.
– עם ידיים רטובות יוצרים קציצות עגולות מתערובת הדג ומוסיפים לרוטב.
– מוסיפים אפונה וגזר ומבשלים ביחד במשך 45 דקות, על אש נמוכה, עם מכסה סגור.
– מוסיפים ניוקי וקרם קוקוס ומבשלים יחד, עם מכסה פתוח, במשך 20 דקות נוספות.

קציצות דגים ברוטב שמש עם ניוקי

קציצות דגים ברוטב שמש עם ניוקי

הערות ושדרוגים
– במקום ניוקי אפשר להוסיף פסטה או קוביות תפוחי אדמה.
– אפשר לוותר על הקרם קוקוס למי שפחות אוהב. שימו לב שהכמות פה קטנה אז הטעם הקוקוסי לא מאוד דומיננטי אלא בעיקר מוסיף מתיקות עדינה.
– אם אין לכם אפונה וגזר אפשר לוותר או לשים במקום גרגירי תירס או שעועית עדינה קפואה.

אולי יעניין אותך

2 תגובות

עדנה 2 בנובמבר 2025 - 8:55

הי רחלי. האם המתכון הזה יהיה טוב גם עם בשר/ עוף במקום הדג?? תודה

השב
יעל 3 בנובמבר 2025 - 13:00

הי, תודה על המתכון. הרוטב נשמע טוב, משהו אחר מרוטב אדום. אבל למה צריך לבשל גזר ואפונה 45 דקות? הם כבר עברו חליטה וצריכים בישול ממש קצר.

השב

השאר תגובה

Send this to a friend