כמעט כולם מכינים בבית קציצות עוף, אבל מה לגבי קציצות דגים? באופן מפתיע, רבים חוששים מהכנת מתכוני דגים בבית ושומרים את ההזדמנות הזו לחגים. אבל האמת היא, שהכנת קציצות דגים זהה לגמרי מבחינת פשטות ההכנה לכל קציצות אחרות שאתם מכירים. והבונוס? מ-400 גרם דג טחון (מבקשים מהמוכר שיטחן לכם) יצא לכם סיר גדול שמספיק למשפחה ליומיים.
המתכון שלפניכם יניב לכם ארוחה שלמה. כזאת שיש בה גם חלבון, גם ירקות וגם פחמימה ותסמכו עלי – גם ילדים יאהבו את הקציצות האלה מאוד. המרקם שלהן רך, הטעם עדין וכיף לאכול אותן עם הבורגול כמו שהצעתי כאן או להמיר באורז. ואם אתם רוצים בלי פחמימה? אפשר להכין את הקציצות בלי להוסיף בסוף את התוספת.
ומילה לגבי סוגי הדג שאפשר להשתמש בו. בעקרון כל דג לבן, ללא עור ועצמות, יעבוד כאן מצוין ואפשר להשתמש גם בדג קפוא טחון. אפשר גם לשלב דג לבן כמו נסיכת הנילוס או לברק/דניס/בורי/אמנון ביחד עם 1/3 סלמון טחון שמוסיף שומניות וצבע.

קציצות דגים עם קישואים ובורגול
קציצות דגים עם קישואים ובורגול
מצרכים לקציצות דגים:
400 גרם דג לבן טחון (כל דג שאוהבים)
4 שיני שום כתושות
3 כפות שמן זית
1 כפית פפריקה מתוקה
½ כפית בהרט
1 כפית מלח
1/3 כוס מי סודה
1 ביצה
1/3 צרור עלי כוסברה
1/3 צרור עירית
¾ כוס פירורי לחם
לרוטב:
3 כפות שמן זית
2 בצלים לבנים או סגולים, קלופים
10 שיני שום, קלופות
1 פלפל צ'ילי
3 קישואים או זוקיני
½ כפית בהרט
1 כפית מלח
1 כוס בורגול – עדיף עבה אבל אפשר גם רגיל/דק
אופן הכנה:
– להכנת הקציצות: קוצצים דק את עשבי התיבול.
– בקערה גדולה מערבבים את כל מצרכי הקציצות, מכסים ומעבירים למקרר עד להכנת הרוטב.
– להכנת הרוטב: חותכים את הבצלים לקוביות גדולות או לרבעים.
– בסיר סוטאז' בקוטר 28 ומעלה שמים שמן זית ומטגנים את הבצלים והשום במשך 5 דקות.
– חוצים את הפלפל לחצי ומרוקנים את הגרעינים. מוסיפים לסיר ומערבבים.
– מוסיפים בהרט, מלח ומערבבים.
– מוסיפים 4 כוסות מים ומביאים לרתיחה עדינה.
– מבשלים במשך 45 דקות, על אש נמוכה, עם מכסה סגור.
– חותכים את הקישואים לרבעים או קוביות גדולות ומוסיפים לסיר.
– מוסיפים את הבורגול ומבשלים יחד במשך חצי שעה.
– אפשר להעביר את הסיר לתנור, אחרי הוספת הקישואים, לאפייה של 20 דקות ב-200 מעלות.

קציצות דגים עם קישואים ובורגול
2 תגובות
רחלי יקרה, שכחת להוסיף במתכון את השלב בו מכניסים את הקציצות לסיר … 3>
לא ברור באיזה שלב יוצרים קציצות (לפני שמכניסים למקרר או אחרי שזה קצת בקירור?)
ומתי מוסיפים אותן לסיר? הבישול של ה-45 דקות זה כבר עם הקציצות?