קציצות ירק אפויות בתנור
מצרכים:
2 גזרים קלופים
1 זוקיני או קישוא גדול
1 תפוח אדמה גדול קלוף
1 בצל סגול קלוף
1 ביצה L
2/3 כוס קמח תופח
1 כפית פטרוזיליה או נענע או אורגנו – מיובש
2 כפות שמן זית
אופן הכנה:
– מגרדים את הגזר, תפוח האדמה והזוקיני על החלק הדק בפומפייה ומעבירים לקערה.
– חותכים את הבצל לרצועות דקות מאוד ואתל הרצועות חוצים לחצי.
– סוחטים היטב את כל הירקות ותפוח האדמה כדי שישארו כמה שפחות נוזלים בקערה.
– מוסיפים ביצה, קמח, תבלינים ושמן זית ומערבבים.
– מתיזים תרסיס שמן על גבי נייר אפייה מעל תבנית תנור, יוצרים קציצות שמנמנות עם הידיים ומניחים.
– אופים במשך 20 דקות, בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, הופכים לצד השני ואופים עוד 10 דקות או עד הזהבה.

קציצות ירק אפויות בתנור
הערות ושדרוגים
– במקום עשבי תיבול מיובשים אפשר להשתמש בעשבי תיבול טריים קצוצים דק.
– במקום גזרים אפשר להשתמש בבטטה או דלורית.
– ניתן כמובן גם לטגן במחבת.
– ניתן להחליף את הקמח בכל קמח שאוהבים פרט לשקדים.
12 תגובות
האם יש תחליף לביצה? (גרסה טבעונית)
אני מחליפה ברבע כוס קמח עדשים ורבע כוס קמח חומוס
נפלא ממש
לערבב 3 כפות טחינה גולמית עם 2 כפות מים
נראה מעולה.
בכוונה אין תבלינים?
בכוונה 🙂 יש מלא טעם של הירקות
האם ניתן להקפיא?
בהחלט
מכינה בלי קמח בכלל, משום סוג
איך הקציצות יצאו כמו בטוסטר?
הצורה הסופית של הקציצות נראית עם פסים כאילו הכנות על מחבת גריל עם פסים או מחבת יציקה.כיצד?
הממממ…..מישהי "שכחה" לגלות לנו שכל היופי הזה היה בטוסטר???? שזה רעיון מעעעולה אגב! אני עושה את זה עם תפ"א וזה אחד הטעימים שיש!! בקיצור…שימו בטוסטר מבלי לשרוף,קווצ' יפה וגוון זהב 14 קראט או…14 קרוט…ותזללו!