בלוג הקולינריה של רחלי קרוט - קרוטית
בלוג הקולינריה של רחלי קרוט - קרוטית

קציצות ירק אפויות בתנור

ארוחת ערב נפלאה לצד גבינה או טחינה וירקות

מאת רחלי קרוט
קציצות ירק אפויות בתנור

קציצות ירק אפויות בתנור

מצרכים:
2 גזרים קלופים
1 זוקיני או קישוא גדול
1 תפוח אדמה גדול קלוף
1 בצל סגול קלוף
1 ביצה L
2/3 כוס קמח תופח
1 כפית פטרוזיליה או נענע או אורגנו – מיובש
2 כפות שמן זית

אופן הכנה:
– מגרדים את הגזר, תפוח האדמה והזוקיני על החלק הדק בפומפייה ומעבירים לקערה.
– חותכים את הבצל לרצועות דקות מאוד ואתל הרצועות חוצים לחצי.
– סוחטים היטב את כל הירקות ותפוח האדמה כדי שישארו כמה שפחות נוזלים בקערה.
– מוסיפים ביצה, קמח, תבלינים ושמן זית ומערבבים.
– מתיזים תרסיס שמן על גבי נייר אפייה מעל תבנית תנור, יוצרים קציצות שמנמנות עם הידיים ומניחים.
– אופים במשך 20 דקות, בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, הופכים לצד השני ואופים עוד 10 דקות או עד הזהבה.

קציצות ירק אפויות בתנור

קציצות ירק אפויות בתנור

הערות ושדרוגים
– במקום עשבי תיבול מיובשים אפשר להשתמש בעשבי תיבול טריים קצוצים דק.
– במקום גזרים אפשר להשתמש בבטטה או דלורית.
– ניתן כמובן גם לטגן במחבת.
– ניתן להחליף את הקמח בכל קמח שאוהבים פרט לשקדים.

אולי יעניין אותך

12 תגובות

שירה 19 באוקטובר 2025 - 8:16

האם יש תחליף לביצה? (גרסה טבעונית)

השב
איריס 19 באוקטובר 2025 - 14:08

אני מחליפה ברבע כוס קמח עדשים ורבע כוס קמח חומוס

השב
רחלי קרוט 19 באוקטובר 2025 - 15:56

נפלא ממש

השב
רונית 20 באוקטובר 2025 - 20:01

לערבב 3 כפות טחינה גולמית עם 2 כפות מים

השב
קשת 19 באוקטובר 2025 - 9:10

נראה מעולה.
בכוונה אין תבלינים?

השב
רחלי קרוט 19 באוקטובר 2025 - 15:57

בכוונה 🙂 יש מלא טעם של הירקות

השב
‫רחלי 19 באוקטובר 2025 - 9:22

האם ניתן להקפיא?

השב
רחלי קרוט 19 באוקטובר 2025 - 15:57

בהחלט

השב
מור 19 באוקטובר 2025 - 13:55

מכינה בלי קמח בכלל, משום סוג

השב
מישהו 19 באוקטובר 2025 - 22:49

איך הקציצות יצאו כמו בטוסטר?

השב
ענת אלון 25 באוקטובר 2025 - 9:26

הצורה הסופית של הקציצות נראית עם פסים כאילו הכנות על מחבת גריל עם פסים או מחבת יציקה.כיצד?

השב
יעל-לי 11 בנובמבר 2025 - 8:38

הממממ…..מישהי "שכחה" לגלות לנו שכל היופי הזה היה בטוסטר???? שזה רעיון מעעעולה אגב! אני עושה את זה עם תפ"א וזה אחד הטעימים שיש!! בקיצור…שימו בטוסטר מבלי לשרוף,קווצ' יפה וגוון זהב 14 קראט או…14 קרוט…ותזללו!

השב

השאר תגובה

Send this to a friend