אני יכולה לספור על יד אחת כמה פעמים הכנתי מנות עם דגים בשנה האחרונה. ובכל פעם כשאני מכינה, אני תוהה איך קורה שאני לא עושה את זה לעיתים קרובות יותר.
הסיבה אגב, טמונה בעיקר בעצלנות לנסוע עד למוכר הדגים שאני סומכת עליו. שזה אומר רבע שעה מהבית. הממ פתאום זה נשמע לא מאוד רחוק.

בכל מקרה, השבוע קפצתי לקנות סלמון טרי למתכון אחר שיתפרסם ממש בקרוב ומסתבר שקניתי פי 3 ממה שהייתי צריכה. נהדר חשבתי, אכין סלמון כבוש שלוקח דקה להכין.
אבל אז נזכרתי שבגלל, או בזכות, הקורונה אני נמצאת הרבה יותר בבית והגיע הזמן שיהיה לי סיר עם ארוחת צהריים טובה במקרר. כזה שלא יגרום לי לשאול כל דקה “אז מה להכין לצהריים”.

מפה לשם, שעה אחר כך והקציצות היו מוכנות. רכות רכות, עם רוטב אדום פיקנטי שמאוזן היטב על ידי עגבניות מתוקות, כזה שהכי כיף לטבול בתוכו חלה או להגיש לצד פירה או קוסקוס או אורז לבן.
ויש אפילו עוד בונוס שווה – בגלל שהכנתי כמות כפולה, לא היה מספיק מקום בסיר לכל הקציצות אז טיגנתי אותן על מחבת פסים עם מעט שמן זית ויצא חלומי! רק שימו לב שיש בצל חי בתערובת אז חשוב לטגן על אש נמוכה וקצת יותר זמן כדי שיהיה להן מספיק זמן להתרכך.

מה שאומר שאתם יכולים להכין מהתערובת או קציצות ברוטב או קציצות מטוגנות (אפשר גם לאפות) או גם וגם.

- אין לכם מעבד מזון הנה הנחות שוות על מעבדי מזון מומלצים.
- הכנתם? אל תשכחו לשתף אותי בתמונות בעמוד האינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק.
- רוצים את כל המתכונים הכי שווים ישירות למייל שלכם? הרשמו כאן לעדכונים (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).

קציצות סלמון ברוטב אדום
מצרכים (20-25 קציצות):
500 גרם פילה סלמון טרי, ללא עור ועצמות
1/4 צרור עלי פטרוזיליה
3 שיני שום, קלופות
1 בצל לבן, קלוף
1 פרוסת לחם לבן
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור
1 ביצה M
מצרכים לרוטב:
3 כפות שמן זית
6 בצלי שאלוט או 2 בצלים לבנים, קלופים
6 שיני שום, קלופות
1 פלפל אדום מתוק (גמבה אדומה)
סלסלה עגבניות שרי (עדיף מסוג תמר) – בערך 20 עגבניות
3/4 כפית פפריקה חריפה
2 כפות פפריקה מתוקה
3/4 כפית מלח
3/4 כפית בהרט
1/4 צרור עלי כוסברה או פטרוזיליה – להגשה
אופן הכנה:
– משרים את הלחם בקערה עם מים למשך 3 דקות וסוחטים היטב. מניחים בצד.
– לקציצות: בקערת מעבד מזון שמים בצל, שום ופטרוזיליה וטוחנים בפולסים עד שהבצל קצוץ.
– מוסיפים את הסלמון וטוחנים רק עד שהוא קצות דק ולא משחתי. מעבירים לקערה.
– מוסיפים את הלחם הסחוט, ביצה ותבלינים ולשים עם הידיים לתערובת דביקה בלי גושים גדולים של לחם. שומרים במקרר, מכוסה בניילון, ובינתיים מכינים את הרוטב.
– פורסים את הבצלים והפלפלים לרצועות דקות ואת השום לפרוסות או קוביות. חוצים את העגבניות לחצי.
– בסיר רחב ונמוך (סוטאז) מחממים שמין זית ומטגנים את הבצל, השום והפלפל עד ריכוך וקרמול. חשוב להיות סבלניים ולהמתין שהפלפלים יצרבו היטב וגם הבצל.
– מוסיפים את העגבניות החתוכות וממשיכים לטגן, בסבלנות ובלי למהר, עד שהעגבניות מצטמקות ומתקרמלות. זה לוקח בערך 10 דקות, ונדמה שהן נשרפות קצת, אבל מכאן יגיע כל הטעם העמוק אז לא לוותר. אנחנו לא רוצים עגבניות מבושלות במים אלא רוטב סמיך עם טעמים טובים.
– מוסיפים את התבלינים (2 סוגי פפריקה, מלח ובהרט) וממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב, במשך דקה.
– מוסיפים מים רותחים עד 3/4 גובה הקציצות (שזה בערך בגובה של 5 ס”מ) ומערבבים. כן, אני יודעת שהקציצות עוד לא ברוטב אבל שיהיה לכם קנה מידה בערך.
– מבשלים את הרוטב במשך 15-25 דקות כדי שיצטמצם מעט וטועמים אם חסר לכם חריפות או מליחות.
– מוציאים את תערובת הקציצות מהמקרר ובעזרת ידיים משומנות או רטובות יוצרים כדורים ומניחים בסיר. מנערים את הסיר מעט כדי שהרוטב יגיע גם לחלק העליון (זה בסדר שזה לא מכסה את כל הקציצות) ומבשלים במשך 30-40 דקות. מדי פעם מומלץ להשקות גם את חלקן העליון של הקציצות ברוטב ולנער מעט את הסיר.
– אחרי שהקציצות מוכנות מפזרים מעל עלי כוסברה או פטרוזיליה.

הערות ושדרוגים
– מומלץ להגיש את הקציצות עם קוסקוס, פירה, אורז או חלה טובה שטובלים ברוטב.
– במקום לחם בקציצות אפשר לשים 1/2 כוס פירורי לחם. ובכל מקרה אל תוותרו על הוספת לחם או פירורי לחם. הם מרככים מאוד את הקציצות.
– אם אין לכם עגבניות שרי אפשר לשים 2-3 עגבניות אדומות בשלות, חתוכות לקוביות.
– בבקשה אל תמהרו בשלב טיגון העגבניות והפלפלים, הקרמול הזה בסיר נותן המון המון טעם.
– במקום סלמון אפשר להשתמש בכל דג ים שאוהבים. חשוב שיהיה ללא עצמות ועור.
– אם אתם אוהבים רוטב יותר חריף, שמזכיר חריימה, אפשר להוסיף לסיר בזמן טיגון הבצלים גם 1/2 צ’ילי טרי קצוץ דק.
– אחרי שהרוטב מוכן, ולפני הוספת הקציצות, אפשר להוסיף 1/2 כוס גרגירי חומוס מבושלים או אדממה או קוביות גזר.

הי רחלי, נראה מעולה!! אפשר לדעתך סלמון קפוא? לאנשים שהחנות דגים לא רחוקה כמו 15 דקות נסיעה…😁
מצטרפת לשאלה:)
תודה רבה!
אפשר אבל לקפוא יש קצת טעמי לוואי. יצא סבבה אבל טרי יותר מוצלח.
אני פשוט קונה טרי ומקפיאה.
לכאלה שנמנעים מ גלוטן, מה אפשר לשים במקום לחם/ פירורי לחם?
יש פירורי לחם ללא גלוטן כמעט בכל סופר ואפשר גם קוואקר להכנה מהירה
אם מדובר בהוספת קוואקר, כמה להוסיף? והאם לטחון או רק להוסיף יבש לבלילה?
היי רחלי , המתכון נראה מעולה!!!!
בטוח אנסה בסופש😊
שאלתי האם יש עוד דג שייכול להתאים לקציצות ?, כמו מושט למשל…. תודה רבה
כמעט כל דג לבן, ללא עצמות ועור, יעבוד כאן מצוין.
היי
נראה לך שאפשר לוותר על הביצה? )אלרגיה(
תודה
הממ הממ בגדול כן. אם התערובת לא מספיק מחזיקה תוסיפי עוד קצת לחם
הי רחלי
המתכון נראה 🔥
האם אפשר להחליף את הלחם בשיבולת שועל או קמח שיבולת שועל?
תודה 😊
אפשר <3 יצא קצת פחות רך אבל עדיין בסדר גמור
האם לבשל עם מכסה?
היי רחלי,
אני יודעת שזו השאלה הטיפשית ש״אם אין אז תחליפי מתכון״ אבל רציתי לשאול- אין מג׳ימקיס, ילך להכין עם פרוסות דג עם הרוטב?
וואי כמה טעים שזה יצא! מטורף! הבן שלי ואני טרפנו עם לחם… ככה…. חלק טגנתי…. 🤩😋🥳
ממש ממש שמחה לשמוע!
אפשר לוותר על הבהרט? אני לא אוהבת את המתיקות שלו
אפשר 🙂
יצא פשוט מושלם! פחדתי שיהיה טעם ״דגי״ או שיהיה דחוס מדי ויצא קליל, אוורירי וטעים במיוחד, גם יום ויומיים לאחר מכן.
תודה רבה!!
איזה משמח <3
ראיתי בתמונה גם קציצות מטוגנות יש אופציה כזאת למתכון הזה ואם כן יש איזה הוראה מיוחדת לגבי זה
ט’נק יו……….
כן, זה כתוב בטקסט בהתחלה 🙂 פשוט לטגן את התערובת בשמן זית רק לשים לב שיש בצל חי בקציצות אז לטגן על אש נמוכה קצת יותר זמן כדי שהבצל יספיק להתרכך.
רחלי יש מצב את עונה על השאלה שלי אחת לפני התגובה הזאת???
היי רחלי; אשמח לדעת אם את חושבת שאפשר להקפיא
היי אפשר להשתמש בעגבניות מרוסקות בשימורים או שחייב עגבניות טריות?
בדיוק היום חיפשתי מתכון לארוחת צהרים. משהו אחר שאני לא עושה כל יום. במקרה הגעתי לבלוג שלך. המתכון נראה מדהים….ההסברים שלך מאד מפורטים וברורים. התמונות עושות חשק לטרוף את המסך. אנסה היום….תודה.