רוגלך גבינות עם זעתר – מגש חלום

Posted on
רוגלך גבינות וזעתר

מצד אחד בא לי להגיד לכם לא להכין את המתכון הזה כי הוא מסוכן. אי אפשר להסתפק ברוגלך אחד. גם לא שניים. זה יוצא כל כך טעים שיש סכנה שתאכלו שורה שלמה – ודי בקלות.

מצד שני, מדובר באחד המאפים הטעימים שהכנתי. שילוב אדיר בין בצק שקצת מזכיר פרעצל ובתוכו גבינות נפלאות ומעל שכבה מבריקה ונדיבה של זעתר עם שמן זית. באמת אין לתאר.

רוגלך גבינות וזעתר
רוגלך גבינות וזעתר

אם אתם מעדיפים את הרוגלך דווקא בטעם שום כתבתי לכם למטה בהערות איך עושים את זה.

רוגלך גבינות וזעתר
רוגלך גבינות וזעתר

ואל תפספסו את הסרטון כדי שתוכלו לראות איך לחתוך את הבצק ואיך לגלגל אותו לרוגלך:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Raheli Krut | Krutit (@raheli)

רוגלך גבינות וזעתר
רוגלך גבינות וזעתר

רוגלך גבינות וזעתר

מצרכים:
500 גרם קמח לבן או כוסמין
10 גרם שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים
70 גרם (1/3 כוס) סוכר לבן
240 מ”ל (1 כוס) חלב *תחליפים למטה
1 ביצה L
1 כפית פטרוזיליה מיובשת
50 גרם חמאה חתוכה לקוביות
1 כפית שטוחה מלח

למילוי גבינות:
250 (1/2 חבילה) גבינת כנען תנובה
150 גרם פתיתי מוצרלה השף הלבן
5 כפות גבינת שמנת בטעם טבעי או שמנת לבישול/להקצפה

להברשה מעל:
1/3 כוס שמן זית
2-3 כפות זעתר עם שומשום

אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו לישה שמים קמח, שמרים, סוכר, חלב, ביצה ופטרוזיליה ולשים על מהירות איטית במשך 4 דקות.
– מוסיפים את החמאה והמלח ולשים עוד 15 דקות על מהירות 1 או 2 ולא יותר. עד שהבצק רך, חלק וגמיש. מכסים ומתפיחים במשך שעה על השיש או במשך הלילה במקרר.
– בינתיים מערבבים היטב בקערה את כל מצרכי המילוי. חשוב לערבב היטב כדי שהמילוי יהיה נוח יחסית למריחה. אם הוא גושי מדי אפשר להוסיף 2-3 כפות חמאה מומסת.
– מרדדים מחצית מהבצק למלבן בעובי 1/2 ס”מ, מומלץ על משטח מקומח, ומורחים מחצית מהמילוי על הבצק בשכבה דקה ואחידה.
– חותכים למשולשים באורך 10 ס”מ בערך (ראו סרטון למעלה) ומגלגלים לצורת רוגלך.
– מניחים את הרוגלך בתבנית תנור עם נייר אפייה, אפשר בצמידות יחסית, ומכסים. מתפיחים במשך שעה.
– חוזרים על הפעולה עם יתרת הבצק והמילוי.
– מחממים תנור ל-180 מעלות.
– כשהרוגלך תפחו אופים אותם במשך 30 דקות או עד הזהבה יפה.
– מערבבים בקערה שמן זית וזעתר ומיד כשהרוגלך יוצאים מהתנור מברישים אותם בשמן עם הזעתר.

רוגלך גבינות וזעתר
רוגלך גבינות וזעתר

הערות ושדרוגים
– במקום שמן זית וזעתר אפשר לשים שמן זית עם אבקת שום או מלח או שמן זית עם עירית קצוצה.
– במקום מוצרלה אפשר לשים פתיתי גאודה או גבינת עמק מגורדת.
– לא חייבים לשים פטרוזיליה בבצק אבל זה גם יפה וגם טעים.
– במקום חלב אפשר לשים 1ו-1/2 מיכלי שמנת חמוצה או 3/4 1 מיכל שמנת לבישול או 1 כוס מים.
– המתכון בשיתוף תנובה.

11 תגובות

  1. 💜💜💜 says:

    נראה מעולה!!
    כמה רוגעלך יוצאים בכמות אחת?

  2. נועה says:

    יש תחליף לכנען?

    1. רחלי קרוט says:

      גבינת שמנת או בולגרית למריחה או כל גבינה שאפשר למרוח יחסית

  3. מיכל לביא says:

    האם אפשר להכין את הבצק במעבד מזון ולא במקסר?

  4. אילי says:

    כל מתכון שלך מושלםםם

  5. דליה says:

    המתכונים שלך תמיד מעולים, אבל זה… וואוו!!!

  6. לוי גלית says:

    היי רחלי האם ריקוטה פרסקה תתאים במקום גבינה כנען?

  7. עינת says:

    החמאה צריכה להיות רכה?

  8. לילך says:

    נראה סוף הדרך!
    אפשר להקפיא? אם כן – באיזה שלב?

  9. אלכס says:

    מתכון מדהים כהרגלך רחלי, פשוט לא הצלחנו להפסיק לאכול מהם!

  10. נונה says:

    עכשיו סיימתי לעשות את הבצק … משאירה לילה במקרר. עם החמאה בסוף יצא לי מאוד שומני.. הוספתי קמח. אבל אחר כך יצא בצק מעולה

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend