שבלול קובנה במילוי גבינות, עגבניות שרי צלויות ושום קונפי

Posted on

כשצילמנו את המאפה הזה לחוברת שבועות לפני כמה חודשים, מצאתי  את עצמי יושבת עם הצוות מול הבצק הרך עם ההפתעות בפנים ובמשך רבע שעה תלשנו עוד ועוד מהמאפה עד שנגמר.

“זה ממש דומה לקובנה” אמרה מישהי על הסט. ופתאום הכל הסתדר לי – זאת לא חלה, זה קובנה. בצק שחום שהטעם העמוק שלו מזכיר לחם שבילה לילה בתנור, כזה שמחביא בתוכו שיני שום רכות רכות ומתקתקות, עגבניות צרובות, גבינות נהדרות וטימין שמוסיף המון טעם.

את קונפי השום, שמסתתר פה בתוך הספירלה של הבצק, אני אוהבת להכין פעם בחודשיים (בכמות כפולה ומכופלת ממה שכתוב פה במתכון) ולהשתמש בזה כמעט בכל תבשיל. והכי טעים? למרוח את השיניים המתמסרות על לחם, לפזר קצת מלח גס וזהו. לא צריך יותר.

תכינו כמה שיותר מהקונפי שום. כמה שיני שום שיש לכם בבית תכניסו פנימה

בהערות למטה כתבתי לכם גם רעיונות לשדרוג וגם תחליפים למי שרוצה להחליף את העגבניות במשהו אחר ואני מחכה בקוצר רוח לראות איך יצא לכם השבלול הכל כך מיוחד הזה.

פה השתמשתי בעגבניות רגילות (חתוכות גס וצרובות) אבל אפשר כמובן גם שרי
תודו שזה יפהפה עוד לפני שנכנס לתנור

שבלול קובנה במילוי גבינות, עגבניות שרי צלויות ושום קונפי

מצרכים לבצק (ל-2 תבניות עגולות בקוטר 22):
500 גרם קמח לבן (עדיף קמח חלה), מנופה
1 כף שמרים יבשים או 3 כפות שמרים טריים
3 כפות סוכר לבן
320 מ”ל (1 ו-1/3 כוסות) מים
50 מ”ל (1/4 כוס שמן זית)
1 כפית מלח

לקונפי שום:
20 שיני שום (ואפשר יותר)
שמן זית לכיסוי השום
עלי רוזמרין או טימין טריים

למילוי:
150 גרם גבינת חמד
100 גרם גבינת פטה או בולגרית פיראוס
200 גרם פתיתי מוצרלה COLLECTION
3 כפות שמן זית לטיגון העגבניות
30 עגבניות שרי או 4 עגבניות רגילות
20 שיני שום קונפי – מתכון מצורף
עלים מ-3 ענפי טימין
1/2 כפית פלפל שחור

להברשה:
1 ביצה L

אופן הכנה:
– קונפי שום: שמים שיני שום בסיר בינוני ומכסים בשמן זית. מוסיפים ענפי טימין או רוזמרין אם רוצים (לא חובה). מבשלים על האש הכי הכי קטנה במשך 20 דקות או עד שהשום רך רך. מעבירים לצנצנת ושומרים במקרר. שימו לב שלמתכון נצטרך בערך 20 שיני שום אבל כדאי להכין כמה שיותר ולשמור במקרר.
– בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל מצרכי הבצק לפי הסדר ולשים על מהירות בינונית במשך 10 דקות. מכסים ומתפיחים במשך שעה בחוץ או למשך הלילה במקרר.
– בינתיים פורסים את העגבניות לחצי וצורבים במחבת עם שמן זית, כשהחלק החתוך כלפי מעטה, עד שהעגבניות רכות וצרובות. בערך 8 דקות. אם רוצים אפשר גם לאפות אותן על 200 מעלות בתנור. עוד אופציה היא לחתוך גס עגבניות רגילות ולצרוב אותן על המחבת.
– כשהבצק תפח מחלקים אותו ל-2 ומרדדים כל בצק למלבן בעובי 1/2 ס”מ.
– מפזרים על 2 הבצקים מהגבינות, מהעגבניות ומהשום ומעטרים בטימין ופלפל שחור.
– מגלגלים לרולדה הדוקה וחותכים לחצי כמו שמכינים קראנץ. מגלגלים לשבלול כשהחלק הפתוח כלפי מעלה וממשיכים להגדיל את השבלול בעזרת עוד בצק ממולא וחתוך. יצאו לכם 2 תבניות על 22.
– מכסים ומתפיחים במשך 35 דקות.
– מברישים את הבצק בביצה ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 25-35 דקות או עד שהמאפה זהוב.

זה כל כך טעים שפשוט לא יאמן

הערות ושדרוגים
– המלצה שלי: תכינו כמה שיותר קונפי שום. הוא מושלם לכל תבשיל, מאפה, מעל לחם ובעצם כמעט לכל דבר מלוח. אפשר גם להוסיף לסיר עם השום והשמן צ’ילי חריף.
– נשאר לכם שמן מהקונפי שום? קודם כל אפשר לשמור בתוכו את שיני השום שנותרו לכם ואפשר, ומולץ, לבשל ולטגן איתו. מתבשילים ועד תיבול סלט.
– במקום מוצרלה אפשר לשים כל גבינה צהובה קשה אחרת שאוהבים. מקשקבל ועד גאודה.
– במקום עגבניות אפשר לשים קוביות חציל מטוגנות או צרובות על מחבת עם מעט שמן זית או אפויות בתנור. ואפשר גם קוביות בטטה רכות.
– צפו בכל מתכוני חוברת שבועות של תנובה.
– המתכון בשיתוף תנובה.

סליחה, לא התאפקתי, חייבת להוסיף לכם עוד תמונה 🙂
אחת אחרונה! ביי <3

18 תגובות

  1. יוליה says:

    אפשר להחליף את החמד בכנען?

  2. אפרת says:

    נראה מטורף!
    פשוט המצאת את עצמך
    סתם לסקרנות, מה זה הסלט היורק ההוא שם בפינה?

    1. רחלי קרוט says:

      איזה מילים משמחות!

      הסלט האהוב עלי 🙂 מלפפונים, שמנת חמוצה, קצת מלח ופלפל וטיפל’ה שמיר. אני יכולה לחיות עליו.

  3. סיון says:

    היי, כל המתכונים שלך מדהימים!! וטעימים כל כך!
    שאלה קטנה, מניחים את הבצק בשבלולים קטנים עם הפנים מעלה עד שמתמלאת התבנית?

  4. מור says:

    לשמור את המאפה המוכן במקרר או בחוץ? 😊

    1. נופר says:

      היי, נראה מושלם!
      אפשר להכין את כל המאפה, לשמור בקירור ולאפות יום אחרי?

      תודה רבה ⁦❣️⁩

  5. רוחמה שטרן says:

    כבר ניגשת להכין 🙂
    הסלט צנוניות תפס לי את העין , מתכון אפשר ? תודה וסופש מהנה

  6. נופר says:

    זה נראה משוגע!!!
    לגמרי מכינה את זה בערב החג 🙂
    שאלה- האם אני יכולה להכין הכל ולהרכיב את המנה יום לפני, לשמור במקרר ולאפות לפני ההגשה?

    תודה רבה מראש!

  7. כרובית ממולאת גבינות ותרד בציפוי פריך – המלכה של השולחן – קרוטית – Krutit says:

    […] […]

  8. חן says:

    היי (: נראה מעולה!
    האם אפשר להפוך למאפים אישיים איכשהו?
    תודה!

  9. רינת says:

    נראה מעולה. תודה. בהעדר טימין, יש לך רעיון למשהו אחר? וגם, אצלי בבית לא חובבים שום, אפשר ללא או שזה ממש משנה את המאפה?

  10. שרה says:

    היי רחלי, תודה על המתכון, נראה ממש ממש מעולה!
    הייתי שמחה אם תוכלי לענות לי על שתי שאלות:
    1. לדעתך זה יוכל לעבוד אם אחרי הגלגול לרולדה אחתוך אותה לחלקים שווים ואאפה בתוך תבנית מאפינס כל אחת מהמיני רולדות שיוצאות לי (כשכמובן הצד של הרולדה פונה כלפי מעלה, זאת אומרת שרואים את המילוי)?
    פשוט סופר התלהבתי מהמתכון אבל רוצה להכין אותו כמאפים אישיים איכשהו.
    2. לדעתך יש אפשרות להכין הכל ערב לפני ולאפות בבוקר?
    תודה רבה!

    1. אור says:

      אני עשיתי בדיוק מה שאת מתארת. אפיתי בקוקטים כ- מאפים אישים ויצא מעולה ! צריך להקפיד על האפייה, לא אותו הזמן שבמתכון, אלא פחות ( לא זוכרת זמן מדויק ) כי המאפים אישיים ויש לשים לב שלא יתייבשו ויתקשו באפיית יתר. אני אפיתי חצי אפיה יום לפני החג וביום החג בערב השלמתי את האפייה- מאפה נהדר, מיוחד ומאוד טעים- כולם התלהבו .

  11. רותי says:

    היי
    האם ניתן להכין יומיים לפני ההגשה והמאפה ישמור על טריותו?
    תודה!

  12. לייב רינת says:

    היי רחלי, האם אפשר להכין יום קודם עד האפייה ולשים במקרר ולמחרת להוציא מהמקרר להתפיח ואז לאפות?

    1. אור says:

      לדעתי כדאי לך יותר, לאפות חצי אפיה ויום מחרת לפני הארוחה להשלים את האפיה.

    2. יעל says:

      היי אפשר להכין את הקובנה ולשים אותו בהקפאה לפני האפייה ולאפות אותו יומיים לאחר מכן?

  13. פיי says:

    נראה ונשמע מעולה!
    על איזו תכנית לאפות, טורבו או רגילה (חום עליון-תחתון)?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend