שווארמה טופו מהטובות

Posted on

אני מודה, שווארמה היא לא הפייבוריטית שלי כשאני מחליטה לאכול בחוץ. יש משהו בשומניות שלה שקצת כבד לי ואיכשהו אחרי ביס וחצי כבר פחות בא לי מהפיתה.

מה שכן, אני מאוהבת בהגיון שלה – פרוסות דקות וצרובות, תבלינים חמים, טחינה שתמיד עושה שמח בפה ואם יש גם סלט ירקות קצוץ דק או צ’יפס בכלל מדובר בשיחוק. אה, וגם עמבה למתקדמים.

השבוע, כשהבנתי שהגיע הזמן להשתמש בטופו שבמקרר, החלטתי לנסות ולהכין איתו סוג של שווארמה. בינינו, מה שעושה את השווארמה זה 2 דברים עיקריים: צורת החיתוך והצריבה והתבלינים המיוחדים. הרי אם תצרבו בשר על המחבת ותחתכו לפיסות כאלה כמו בשווארמיות, זה ממש לא ירגיש כמו הדבר האמיתי. ואם תקחו נתח עוף ותעטפו אותו בתבלין שווארמה זה יהיה רחוק מהמקור. אבל אם גם תחתכו דק וגם תתבלו? הו!

אז לקחתי את ההגיון הזה, הוספתי לו ירקות לבנים שהיו בבית (לא חייבים – זה בונוס בריא וטעים), זוכרים? כל עוד זה חתוך לשבבים ומתובל כמו שצריך זה יהיה נהדר, מה גם שהירקות הלבנים יודעים לספוג את הטעמים ונצרבים משגע במחבת.

בקיצור – ירקות לבנים + טופו = שווארמה.

ואני ממש מפצירה בכם, כדי שיצא טעים וכיפי תחתכו את הכל לפרוסות דקות ואחר כך לפיסות באורך 2-3 ס”מ בערך. ממש כמו חתיכה של שווארמה (שמתי לכם בסטורי באינסטגרם, וגם בהיילייט, את צורת החיתוך של הטופו). מעבר לעניין הטעם זה גם חשוב בשביל הצריבה במחבת. תחשבו שחתכתם את הקולורבי גדול יותר, מה שיקרה זה שהבצל והטופו כבר יהיו מוכנים וצרובים והקולורבי עוד לא מוכן.

אגב קולורבי, אם אתם לא אוהבים את הירק הזה נסו אותו כאן. הוא ממש לא מורגש ברמת הטעם שלו אלא בעיקר מוסיף נפח, בריאות ומרקם נהדרץ

ודבר אחרון – זה תמיד חשוב לקרוא גם את ההערות שאני כותבת מתחת למתכון, אבל הפעם יותר מתמיד כי כתבתי לכם שם שדרוגים והחלפות למי שאין משהו בבית.

אפשר גם לוותר על הבצל, השום ושאר הירקות אבל הם הופכים את הכל לארוחה משביעה וטעימה וגם בריאים ממש

שווארמה טופו נהדרת ממש

מצרכים:
3 כפות שמן זית
1 בצל לבן גדול, קלוף
4-5 שיני שום, קלופות
1/2 קולורבי, קלוף – לא חובה רק אם יש בבית
2-3 פרחי כרובית – לא חובה רק אם יש בבית
1/2 שורש פטרוזיליה, קלוף – לא חובה רק אם יש בבית
1 חבילה טופו טבעי (קשה)
1/4 כפית מלח
קמצוץ פלפל שחור

לתיבול:
1 כפית תבלין שווארמה
או
1/2 כפית כמון
1/4 כפית בהרט – לא חובה
3/4 כפית פפריקה מתוקה
1/4 כפית פפריקה מעושנת
1/2 כפית מלח
3/4 כפית כורכום
1/4 כפית אבקת שום – לא חובה
3 כפות שמן זית

אופן הכנה:
– חוצים את הבצל לרבעים ופורסים לרצועות דקות. פורסים את השום לפרוסות או גפרורים.
– פורסים את הקולורבי לפרוסות בעובי 1 ס”מ ואותן חותכים לרצועות דקות. אם הרצועות ארוכות אפשר לחתוך לחצי. מה שחשוב שבסוף יצאו לכם מעין מלבנים קטנים ודקים ולא צ’אנקים גדולים כדי שהקולורבי יהיה מוכן באותו זמן כמו הבצל.
– פורסים את הכרובית דק ממש כמו שבבי כרובית ואת שורש הפטרוזילה חותכים לרצועות דקות. איך? פורסים את השורש לפרוסות ואותן חותכים לרצועות.
– פורסים את הטופו לפרוסות דקות, בערך 1/2 ס”מ, ושוברים לחתיכות גסות ומניחים בקערה. מזלפים מעל שמן זית ומפזרים את התבלינים. מערבבים היטב ומניחים בצד ל-15 דקות (ואפשר גם שעה, שעתיים או למשך הלילה).
– ועכשיו, מכינים! בסיר רחב או מחבת גדולה מחממים שמן זית ומטגנים בצל, קולורבי, פרחי כרובית ושורש פטרוזיליה עד הזהבה עדינה. מוסיפים שום, מלח ופלפל וממזיכים לטגן, תוך כדי ערבוב, עד שהכל מזהיב יפה. סבלנות זה לוקח קצת זמן.
– מוסיפים את הטופו המתובל וממשיכים לטגן, על אש בינונית-גבוהה, עד שהטופו זהוב ויפה. בערך 5-10 דקות.
– מגישים עם מלא טחינה, פטרוזיליה קצוצה, סלט ירקות, צ’יפס ובעצם כל מה שאתם אוהבים.

כמה שאת טעימה

הערות ושדרוגים
– אפשר בצל אחד ואפשר 3, כל המרבה הרי זה משובח.
– ממש חשוב כאן סיר או מחבת עם תחתית גדולה כדי שהמצרכים יצרבו מהחום הגבוה של הכלי ולא יתבשלו מעל רק מהאדים ויהפכו לסמרטוטיים.
– בבקשה תחתכו את הכל דק כדי שהביס יהיה כיפי ויזכיר באמת את שבבי השווארמה.
– אפשר להשתמש בתבלין שווארמה מוכן ואפשר להכין לבד מתבלינים שיש בבית. קחו בחשבון שהתבלין שווארמה מאוד מאוד מזכיר את הגרסה הבשרית למי שאוהב.
– אני מכינה בלי פפריקה מעושנת רק כי לרוב אין לי, אבל היא ממש ממש מוסיפה אבל נסו להשיג במידה ואתם מכינים את התיבול לבד ולא משתמשים בתבלין שווארמה מוכן.
– כעקרון שורש פטרוזיליה, קולורבי וכרובית לא קריטיים כאן אבל הם לגמרי מוסיפים וגם בריאים.
– אפשר להוסיף, או להחליף חלק מהירקות (חוץ מהבצל שאותו חייבים) בקופסה פטריות שמפניון פרוסות דק. במקרה הזה מוסיפים אותן אחרי הבצל ולא מוסיפים את הטופו עד שהן מוכנות וזהובות. צורבים על אש גבוהה כדי שהן תהיינה זהובות ולא רק רכות וסמרטוטיות.
– אתם יכולים להוסיף יותר או פחות מהירקות הלבנים (כרובית, שורש פטרוזיליה, קולורבי).
– בפסח אפשר לאכול את השווארמה (לאוכלי קטניות) עם אורז, תפוחי אדמה או ככה לבד עם טחינה. מחוץ לפסח הכי טעים לשים בתוך פיתה עם סלט קצוץ דק, טחינה ועמבה. ואם יש לכם צ’יפס בכלל הרווחתם.

20 תגובות

  1. מירי says:

    נראה מדהים! אין לי כרובית/ שורש פטרוזיליה. כרוב רגיל יעבוד פה?

  2. חן says:

    תודה אבל לא ברור מה מתוך סך התבלינים מחליף את התבלין שווארמה ומה שמים בכל אופן.

    1. הילה says:

      “תבלין” שווארמה זה בעצם תערובת מוכנה של הרבה תבלינים – אז אם אין לך את המוכן הקנוי צריך פשוט להשתמש בכל התבלינים המפורטים כדי ליצור סוג של תערובת משל עצמך.

  3. עדי says:

    היי, נראה מעולה! אפשר להכניס קישואים גם או שלא מתאים?

  4. רוני says:

    כרגיל מתכון גאוני, תודה רבה לך.
    רציתי לשתף אותך בתופעה הזויה שקרתה לי, יש טיפ כזה שאם שמים טיפה אבקת אפייה בטיגון בצל, זה מזרז את ההצהבה והטיגון שלו. אבל בטעות הפעם שמתי סודה לשתיה במקום וכל הבצל התמוסס והפך למעין משחה (טעימה). סתם אנקדוטה שחשבתי שתעניין אותך. תמשיכי עם הבלוג והאינסטגרם הכי שווה בארץ

    1. שרה says:

      היי
      הכנתי ויצא לי דיי לבן, ממש לא דומה לתמונה שלך….
      עשיתי לפי השלבים והוספתי הכל חוץ מכרובית
      מה אפשר לעשות שיצא יותר עם צבע כמו שלך…
      תודה

  5. מיצ says:

    הכנתי אתמול עם כרובית, פטריות ו.. ג’ק פרוט! שהחליף את הטופו 🙂
    יצא מהמם! עם סלט קצוץ ולימון כבוש בצד זו הייתה ה-ארוחת ערב שחיכיתי לה

  6. רחלי says:

    הכנתי עכשיו ויצא מעולה!
    תודה על הרעיון

  7. סלי עצמוני says:

    הכנתי ויצא פגז!!!!! תודה על עוד מתכון אליפות ❤️

  8. גל says:

    יצא מעולה! הכנתי כמות כפולה, לא נשאר פירור.
    תודה!

  9. יונית says:

    מתכון מושלם. יצא טעים ברמות. תודה

  10. אלונה says:

    מתכון מצוין, גם הקרניבור אמר שאלמלא המרקם של הטופו זה הכי שווארמה שאפשר. תודה רבה

  11. אני says:

    שמתי לב שרחל אף פעם לא עונה לשאלות הקוראים. מדוע ? האם אני טועה ואם כן אנא תקנו אותי.

  12. אולגה says:

    הכנתי כבר שלוש פעמים עם תערובת תבלינים ויצא מושלם. השבוע התארגנתי על תבלין שווארמה והכנתי איתו ויצא מאוד מאכזב. כמות תערובת התבלינים יוצאת משהו כמו כף לעומתה כמות התבלין המוכן במתכון הוא כפית, יכול להיות שבין היתר ההבדל נעוץ בזה. מעבר לזה הטעם של התבלים המוכן, אצלי זה מימונס פשוט לא משתווה לתערובת התבלינים. נחזור לערבב אם כך. תודה רבה על מתכון מנצח!

  13. דפנה says:

    וואו יצא מדהים!!! תודה רחלי על עוד מתכון אליפות ❤️

  14. לילך says:

    יצא מעולה! נטרף עם אטריות סובה וברוקולי.. שילוב קצת מוזר אבל יצא להיט!

  15. ליאת says:

    מתכון נפלא, הכנתי פעמיים השבוע. מומלץ להגיש עם קוסקוס:)
    אבל חייבת לציין שתבלון הטופו עם תבלין שווארמה לא מספיק לפי המתכון, גם לא קיבל אצלי את הצבע כמו בסטורי שלך.. אני שמתי כף תבלין שווארמה על 300 גרם טופו ובערך כפית של פפריקה מעושנת, ומעט מלח פלפל.. יצא נפלא, כמובן להוסיף בהדרגה, כל אחד לפי טעמו

  16. דודי גולינסקי says:

    קרוטית היקרה, המתכון בהחלט מעולה, במיוחד השילוב של הקולורבי והשורש וחזרתי עליו שוב ושוב אבל עדיין, הטופו בסופו של דבר כמו תמיד, בעל מרקם ספוגי, מתפורר ולא נותן מוצקות מספקת. נתקלתי לאחרונה בטופו שעשוי מחלבון שמקורו בחומוס והתעלפתי! המרקם מוצק וגמיש והתוצאה המתקבלת מאוד טובה ומזכירה שווארמה מהודו. מצאתי טופו חומוס של משק וויילר ומוצר זהה של המותג של שופרסל (ולא – אני לא עובד בקידום המוצר…) נסו.

  17. ניר גרינולד says:

    יצא טעיםםםםםםםם……בצבעים שבתמונה .השתמשתי בגזר במקום קולורבי בטיבול שפרטת הוספתי שום כתוש

  18. אלונה says:

    מצוין!!! הוספתי פטריות

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend