שווארמה כרובית של השמחות

Posted on

אני כבר יודעת מה תגידו – אבל רגע, זאת לא באמת שווארמה. ואתם יודעים מה? אתם צודקים. זאת לא שווארמה זה צ’אנקים פרוסים של כרובית, צרובה וזהובה, עם מלא בצל מקורמל וריח חלומי של על האש. טוב נו, ויש לה ריח עדין של שווארמה ומגישים אותה בלאפה או פיתה עם טחינה וסלט כמו שווארמה. בקיצור, עזבו אתכם מהגדרות – רוצו להכין. מדובר לגמרי במנה מעולה שאפשר להגיש ממש כמו שווארמה בפיתה או בלאפה, לצד סלט או חומוס, עם צ’יפס או אורז. הכל יעבוד.

ואגב, הנה עוד רעיון לשווארמה מדהימה שאין בה בשר.

עם חומוס או טחינה, בפיתה או לאפה, לצד סלט או צ’יפס – העיקר שיהיה שם מלא בצל מקורמל וכרוביות זהובות. צילום: טל סיון צפורין

שווארמה כרובית של השמחות

מצרכים:
4 כפות שמן זית
2 בצלים לבנים, קלופים (לא פחות)
1/2 כפית בהרט (אפשר גם קצת יותר)
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פפריקה אדומה
1 כפית מייפל
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כרובית יפה ומוצקה

אופן הכנה:
– פורסים את הבצלים לרצועות דקות ומטגנים בשמן זית עד  הזהבה יפה.
– מוסיפים את התבלינים והמייפל וממשיכים לטגן עוד 2-3 דקות. אם צריך, מוסיפים עוד קצת שמן כדי שלא ישרף. מוציאים לקערה ומניחים בצד.
– בינתיים מפרידים את הכרובית לפרחים ואותם חותכים לפרוסות דקות.
– צורבים את פרוסות הכרובית בסיר כמה שיותר רחב עם שמן זית עד הזהבה יפה וממליחים מעט. חשוב לצרוב את הכרובית על אש גבוהה שהיא תצרב יפה.
– מוסיפים את הבצל, מערבבים ביחד ומגישים בתוך פיתה עם סלט, חומוס ופטרוזיליה או מעל לאפה פתוחה.

ארוחה נהדרת עם מינימום מצרכים. צילום: טל סיון צפורין

הערות ושדרוגים
– אפשר להוסיף לתבלינים קצת 1/2 כפית כורכום שיתן צבע משגע.
– אפשר לערבב כאן גם פרוסות כרובית וגם פרוסות דקיקות של טופו.
– ממש ממש חשוב לצרוב את הכרובית היטב כדי לקבל חריכה טעימה. ושימו לב שהכרובית מצטמקת בטיגון אז אל תחששו לשים הרבה כרובית בהתחלה.
– אפשר להוסיף לכרובית גם 1/4 כוס צנוברים.

14 תגובות

  1. מיכל שחר says:

    שלום רחלי.
    שאלה:
    מצריבה, הכרובית מספיק מתרככת?
    לא כדאי “חצי” בישול לפני?

    1. יוסי says:

      מצטרף לשאלה

      1. אלון says:

        מצטרף גם

      2. רחלי says:

        האם אפשר להשתמש בכרובית של סנפורסט?

  2. שרה says:

    שלום רחלי
    האם אפשר להכין את זה גם עם כרובית קפואה?

  3. אסתר says:

    הצ’יפס נראה אפוי.. אני טועה?
    אם כן, אשמח לקבל מתכון לצ’יפס אפוי טוב בלי יותר מידי שמן. 🙏

  4. אביטל מרום says:

    האם ניתן לאפות את הכרובית? (או לטגן בנינג׳ה?)

    1. איריס says:

      אפשר עם כרובית קפואה של סנפרוסט?

  5. איריס says:

    אפשר עם כרובית קפואה של סנפרוסט?

  6. עדי says:

    תודה על המתכון! סידרת לנו ארוחת ערב מפנקת בלילה חורפי אחרי שהילדים נרדמו 🙂

  7. ניצן says:

    מתכון מעולה!! הוספתי טופו כמו שהמלצת ויצא מדהים, הייתי סקפטית שהכרובית תתרכך מספיק אבל זה בהחלט עבד. תודה לך!

  8. קרן says:

    המתכון הזה ממש מצריך סרטון.
    איך פורסים מטגנים את הכרובית?
    לא הכל נכנס למחבת למרות שהיא גדולה. כמה זמן הטיגון וכו’….

    1. סימה says:

      הי מצטרפתתת מצריך סרטון…איך.פורסים איך מטגניםםם כל הכמות של כרובית? זה מצליח להיצרב?…סרטטן יעזור. תודה ושבוע אוב.

  9. שריתה says:

    למה לא עונים לכל השאלות שנשאלו כאן??

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend