שושני שמרים במילוי שוקולד, פטל ואגוזי לוז

Posted on
כוכב 12 כוכבים3 כוכבים4 כוכבים5 כוכבים (7 votes, average: 2.57 out of 5)
Loading...
שושני שמרים במילוי שוקולד ופטל

לפני כמה חודשים מישהו שאל אותי איזה קינוח אני הכי אוהבת. זאת שאלה קשה כי אני באמת יכולה לחיות על מתוק.

בהתחלה רציתי לענות לו שטארט לימון, או כל קינוח שיש בו לימון, אחר כך שיניתי את דעתי וחשבתי שאולי שוקולד – טראפלס שוקולד, מוס שוקולד, כדורי שוקולד. ובסוף, אחרי הרבה התלבטויות, הגעתי למסקנה שאם יש משהו שאני פשוט לא יכולה לעמוד בפניו זה עוגת שמרים.

כל עוד יש בה יחס נכון בין המילוי לבצק וכל עוד היא טריה  ורכה, אני באמת באמת לא מסוגלת לעמוד בפניה.

זאת אגב גם הסיבה למה אני ממעטת להכין עוגות שמרים בבית, כי ברור לי שדי מהר אני אוכל אותן.

את העוגה הזאת הכנתי בבוקר שישי גשום במיוחד, כזה שממש דרש עוגת שמרים וריח מתוק באויר. והמילוי שלה, שמשלב את המתיקות של השוקולד עם החמיצות של הפטל, נולד די במקרה בגלל סלסלת פטל שעמד למות וידעתי שאין מצב שאני זורקת אותו אחרי ששילמתי עליו כל כך הרבה 😊

שושני שמרים במילוי שוקולד ופטל
אמאל’ה!

קחו בחשבון שיש כאן הגיון בכל תוספת שנכנסה למילוי, שום דבר לא במקרה, אז אם אתם רוצים להחליף או להוריד משהו כתבו לי בתגובות ואעזור בהחלפות וגם כתבתי כבר כמה אופציות בהערות למטה.

ומילה לגבי הבצק – הוא אחד הבצקים הכי נוחים לעבודה ולרידוד אבל קחו בחשבון שהוא לא תופח הרבה בגלל החמאה שמקשה עליו וזה גם היתרון שלו. לא תקבלו פה עוגה עם מלא בצק תפוח ומעט מילוי שמתחבא, אלא בצק דק יחסית שנותן כבוד למילוי. קצת כמו רוגלך טובים.

וכן, זה אכן הבצק של העוגת רוגלך למי שזיהה.

שושני שמרים במילוי שוקולד ופטל
בא לי להדפיס ולתלות את התמונה הזאת בסלון 🙂

שושני שמרים במילוי שוקולד, פטל ואגוזי לוז

המתכון מתאים ל-4 עוגות אינגליש קייק

מצרכים לבצק:
500 גרם (3 ו-1/2 כוסות) קמח לבן
10 גרם (כף) שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 מיכל (200 מ”ל) שמנת חמוצה – תחליפים בהערות למטה
2 ביצים L
100 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר

למילוי:
1 צנצנת ממרח שוקולד שאוהבים – מנוטלה ועד השחר
1 סלסלה פטל טרי – תחליפים בהערות למטה
150 גרם שוקולד מריר או חלב
2/3 כוס אגוזי לוז או כל אגוז אחר שאוהבים

לסירופ ולציפוי:
1 ביצה טרופה
1 כוס מים
3/4 כוס סוכר לבן

אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל מצרכי הבצק פרט לחמאה. לשים במשך 2 דקות.
– חותכים את החמאה לקוביות ומוסיפים לבצק, לשים במשך 10 דקות על מהירות נמוכה עד שנוצר בצק חלק וגמיש. מכסים ומתפיחים במשך שעה בחוץ או למשך הלילה במקרר.
– קולים את אגוזי הלוז על מחבת חמה, ללא שמן, עד שהאגוזים מזהיבים מעט. מצננים ורק אז קוצצים גס.
– קוצצים את השוקולד גס (בערך כל קוביית שוקולד צריכה להחתך ל-4).
– מקמחים היטב את השיש ומרדדים 1/2 מכמות הבצק למלבן בעובי חצי ס”מ. אני אוהבת שיש מעט בצק והרבה מילוי אז אני מרדדת דק.
– מורחים בנדיבות מממרח השוקולד על כל הבצק, מפזרים 1/2 מכמות הפטל בשלל מקומות ומעל מפזרים 1/2 מכמות השוקולד הקצוץ.
– מגלגלים לרולדה הדוקה וחותכים לפרוסות בעובי 3 ס”מ או בהתאם לגובה התבנית שלכם.
– מניחים בצמידות בתוך תבנית אינגליש קייק, עדיף עם נייר אפייה בתחתית. שימו לב שברולדה אחת צריכות לצאת לכם 2 עוגות. זוכרים שהשתמשנו ב-1/2 כמות בצק? אז מהחצי השני יצאו עוד 2 עוגות. אבל זה כמובן בסדר גם להכין עוגה אחת גדולה עם מלא שושני שוקולד. מה שתרצו.
– מתפיחים את שושני השוקולד על השיש במשך שעה עד שעה וחצי. הבצק לא מאוד תופח וזה בסדר.
– מברישים את העוגות בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך כ-30 דקות או עד שהעוגות זהובות.
– בינתיים מרתיחים את המים והסוכר עד שהסוכר נמס לגמרי.
– כשהעוגות יוצאות מהתנור מאפשרים להן להצטנן במשך 10 דקות ואז מרטיבים אותן בנדיבות בסירופ החם.

שושני שמרים במילוי שוקולד ופטל
רק לתלוש ולזלול – שושני שמרים במילוי שוקולד ופטל

הערות ושדרוגים
– אל תתקמצנו על הסירופ, הוא זה ששומר עליהן רכות גם ביום שאחרי. אז כמה סירופ? בערך כף על כל שושנה כזאת.
– אפשר להמיר את ממרח השוקולד בממרח חלבה, בגאנש שוקולד לבן (או בממרח) ואפילו ריבה טובה תעשה כאן עבודה מעולה.
– במקום שמנת חמוצה אפשר לשים (בכמות זהה) – שמנת מתוקה, חלב, אשל, קרם קוקוס או מים.
– במקום פטל טרי אפשר פטל קפוא, קוביות תותים או אוכמניות. אבל פטל טרי באמת הכי טעים פה.

תוכן קולינרי ישראלי איכותי
powered by foody

9 תגובות

  1. ליטול says:

    קניתי קופסאת שימורים של פירות יער כי אלוהים יודע מה חשבתי לעשות איתה..זה נראלך מתאים פה?
    ואיפה לעזאזל משיגים פטל טרי בארץ הזאת

  2. אורטל דנינו says:

    היי, ראשית.. אני מאוהבת במתכונים שלך!
    שנית.. אם אני מורידה את הביצה הטרופה בסירופ (כי זה למעשה לאכול ביצה חיה לא? חחח) זה קריטי? יש תחליף?

    1. נוי says:

      היי במקרה ראיתי את התגובה שלך, היא התכוונה לביצה כדי להבריש את המאפה בביצה לפני האפייה כי זה נותן צבע יפה והסירופ בעצם מורכב רק מסוכר ומים ומברישים איתו את המאפה לאחר האפייה 🙂

      1. אורטל דנינו says:

        תודה רבה!!

  3. נוי says:

    היי במקרה ראיתי את התגובה שלך, היא התכוונה לביצה כדי להבריש את המאפה בביצה לפני האפייה כי זה נותן צבע יפה והסירופ בעצם מורכב רק מסוכר ומים ומברישים איתו את המאפה לאחר האפייה 🙂

  4. שלומית says:

    היי:) העוגה נראית מדהים!
    לגבי הפטל- אפשרי לשים דובדבני אמרנה במקום או שלא יילך לדעתך?

  5. ענבל says:

    הכנתי ויצא נפלא. תודה! האם יש אפשרות להמיר לקמח כוסמין או קמח אחר שבריא יותא מקמח לבן?

  6. נועם says:

    *האם אפשר להשמיט את האגוזים כדי שגם הילדים יתחברו?
    *האם יתאים במקום פטל לשים שערות חלבה – אם כן כמה?
    *האם הכוונה לצנצנת נוטלה קטנה או גדולה? בהנחה שאוהבים מפוצץ בשוקולד? 😉

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר להשמיט את האגוזים, לגמרי יתאים שערות חלבה (פשוט לפזר שכבה דקה), צנצנת קטנה תספיק 🙂 תמיד אפשר להוסיף פצפוצי שוקולד או חפיסת שוקולד קצוצה לקוביות קטנות לאקסטרה שוקולד.

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend