מרק כרישה ותפוחי אדמה בתוך קערת לחם

Posted on
מרק כרישה ותפוחי אדמה

“זה שוב הגשם הראשון, מנגן שירו על החלון”

כבר מעל 20 שנה שאביב גפן הוא פסקול חיי והשיר הזה, שמזכיר לי בכל פעם את יומו הראשון של החורף, כשהגשם פוגש באדמה ויוצר ריחות של געגוע והתחדשות, הוא הדבר הראשון שאני נזכרת בו כשהשמיים נעשים קודרים אבל כל כך יפים ומלאים ברגש.

למרות שהשמש שוקעת מוקדם והיום מתקצר, אני מאוד אוהבת את החורף. את קולן של הטיפות בחוץ שעושות שמח בלב. זה גם הזמן שבו אני מוציאה מהארון את הסירים הגדולים, ששמורים רק לימים גשומים, ומבשלת בהם מרק. כזה שיספיק לכל השבוע, כי אף פעם אין ממנו מספיק.

כשבאים חברים או משפחה אני אוהבת להכין גם קערות לחם, אישיות או גדולות, שסופגות את המרק ומותירות מעטה חיצוני זהוב ופריך עם פנים רך רך – כמו לחם שטובלים במיציו של סלט.

  • המתכון פורסם לראשונה במדור שלי בזמנים מודרניים | ידיעות אחרונות.

קערות לחם

  • חותכים את מכסה הלחמנייה או הלחם (ה-1/3 העליון).
  • חותכים עם סכין עיגול בחלק העליון של הלחמנייה או הלחם ומשאירים שוליים של 2 ס”מ מסביב. מרוקנים בעזרת הידיים את פנים הלחם, מקפידים להשאיר דופן של 2 ס”מ.
  • מברישים את פנים הלחם ואת פנים מכסה הלחם במעט שמן זית, ואפשר גם לפזר מעט אבקת שום, ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות את 2 חלקי הלחם עד שהשוליים מתחילים להזהיב.
  • ממלאים את קערות הלחם במרק סמוך ככל שאפשר להגשה.

מרק כרישה ותפוחי אדמה

גרסה עדינה יותר, אבל גם הרבה יותר סמיכה, למרק בצל. טעמה הבצלי של הכרישה הופך אט אט למתקתק בזמן הבישול ותפוחי האדמה הופכים אותו לקרמי ומשביע במיוחד.

מצרכים:
50 גרם חמאה – לגרסה טבעונית ו/או פרווה משמיטים את החמאה
2 כפות שמן זית
5 כרישות, חלק לבן ומעט חלק ירוק בהיר
4 שיני שום, קלופות
3 תפוחי אדמה, קלופים
1 עלה דפנה
5 כוסות מים רותחים (אם יש לכם ציר בכלל הרווחתם)
1 כפית שטוחה מלח
1/4 כפית פלפל שחור או לבן
1/2 כפית עלי טימין טרי (מענף אחד)

אופן הכנה:
– חותכים את הכרישה באמצע לאורכה ושוטפים היטב. פורסים לטבעות.
– פורסים את השום לפרוסות דקות וחותכים את תפוחי האדמה לקוביות קטנות.
– בסיר גדול ממיסים חמאה ושמן זית ומטגנים את הכרישות עד שהן מתרככות אבל לא מזהיבות. חשוב שהאש תהיה נמוכה-בינונית ולא גבוהה כי אנחנו לא רוצים אפקט של טיגון.
– מוסיפים את השום ותפוחי האדמה ומטגנים עוד 2-3 דקות.
– מוסיפים מים רותחים (או ציר), עלה דפנה, מלח, פלפל ועלי טימין ומערבבים היטב.
– מבשלים על אש בינונית, עם מכסה פתוח, עד שתפוחי האדמה רכים מאוד.
– טוחנים כמעט עד למרקם חלק, ואפשר גם חלק לגמרי, וטועמים תיבול. זה הזמן להוסיף עוד מלח אם צריך.
– מחזירים לבישול קצר של 5 דקות ומגישים בתוך קערת מרק או בתוך קערת לחם/לחמניות.

מרק כרישה ותפוחי אדמה
הכי חורף חם – מרק כרישה ותפוחי אדמה

הערות ושדרוגים
– לגרסת פרווה משמיטים את החמאה.
– אם יש לכם בבית אגוז מוסקט אפשר לגרד מעט פנימה.
– המרק הזה אוהב מלח אז תטעמו ותוסיפו במידה וצריך.

8 תגובות

  1. עדי says:

    נראה מהמם! עושה חשק לרוץ ולהכין..
    רק שאלה- לכמה מנות מספיקה כמות כזו של מרק? אצלנו בבית אוהבים מרקים שמחזיקים כמה ימים במקרר כך שאפשר להנות מהם כמה ימים בשבוע☺️

    1. אור says:

      אבל מה עם מתכון ללחם?

  2. נועה says:

    הכנתי עכשיו – ולא האמנתי כמה זה טעים! (מודה שפקפקתי קלות כי אני לא מחובבות הכרישה) יצא מרק קטיפתי ומלא בטעם, שווה גם בלי קערות לחם. תודה ?

  3. NOGA says:

    מרק נהדר וטעים וכייפי 🙂
    עשיתי בלי עלה דפנה ובלי טימין ועדיין יצא נפלא.
    תודה רבה

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה שאהבת <3

  4. מור says:

    האם ניתן להקפיא את המרק? ואם כן עד לכמה ימים?

  5. עדי says:

    זה פשוט מתכון מעולה! תודה רבה 🙂

  6. ליאת says:

    אם לא אוכלים תפוח אדמה, אפשר קולורבי או ירק אחר במקום?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend