שניצלוני פטריות בציפוי פירורי לחם ושומשום (טבעוני)

Posted on

מאז ומתמיד אהבתי פטריות. בסלט, במרק, ברטבים – בכל מנה כמעט. וכן, אפילו את הפטריות מהשימורים אני מחבבת (אבל אל תגלו 😊).

מה שמדהים בהן, פרט למראה הכל כך מיוחד, זה מגוון המנות שאפשר להכין איתן והעובדה שהטעם הניטרלי והמרקם שלהן מאפשר להן לספוג כמעט כל טעם. לא פלא שבעולם הטבעוני הן מככבות לא מעט ומחליפות בשר בהמבורגר, בקציצות וברוטב בולונז.

הפעם בחרתי להכין לכם שניצל פטריות שמזכיר מאוד נאגאטס סופר קריספי וזהוב שזוללים בשנייה, אפשר לצד רוטב צ’ילי או כל רוטב אחר שאתם אוהבים (שימו לב שהמתכון טבעוני), מתכון נהדר גם לילדים וגם לאירוח.

אפשר להכין גם עם קישואים או פרחי כרובית

שניצל פטריות בציפוי פירורי לחם ושומשום

שניצלונים קטנים של פטריות, עם ציפוי אקסטרה פריך, שאפשר לטגן או לאפות. מנה צמחונית/טבעונית נהדרת שיכולה להוות תחליף למי שלא אוכל בשר או כנשנוש מושלם כשמארחים. חשוב לאכול את השניצלים האלה בסמוך לטיגון אחרת הפטריות תגרנה נוזלים בפנים ותהיינה פחות טעימות.

לבלילה ולפטריות:
1 כוס (240 מ”ל) סודה או מים רגילים
1 כוס (140 גרם) קמח לבן
1 כפית שטוחה מלח
1/2 כפית אבקת שום
מעט פלפל שחור טחון
25-35 פטריות שמפניון מוצקות וקטנות
שמן קנולה לטיגון

לציפוי:
1 כוס פירורי לחם מוזהבים או פנקו
1/3 כוס שומשום לבן
1/4 כוס שומשום שחור – לא חובה

אופן הכנה:
– בקערה בינונית שמים סודה, מלח, אבקת שום ופלפל שחור וטורפים. מנפים פנימה את הקמח וטורפים עד שאין גושי קמח. מאפשרים לבלילה לעמוד בחוץ או במקרר במשך 30 דקות.
– בקערה אחרת מערבבים את פירורי הלחם עם 2 סוגי השומשום.
– מחממים שמן בגובה 5 ס”מ בסיר בינוני-קטן עד לסף רתיחה.
– טובלים את הפטריות בבלילה, אני אוהבת לנעוץ בפטרייה קיסם ואז לסובב אותה מכל הצדדים בבלילה – ככה פחות מתלכלכים. מעבירים לקערה עם פירורי הלחם ומצפים היטב מכל הצדדים.
– מטגנים בשמן עד הזהבה יפה, מעבירים לצלחת עם נייר סופג ומגישים מיד.

מגישים עם רוטב צ’ילי או מיונז

הערות ושדרוגים
– אפשר להחליף את הקמח לקמח כוסמין.
– רוצים לאפות? מניחים את הפטריות המצופות על תבנית תנור עם נייר אפייה ומברישים אותן בשמן זית, אפשר גם להתיז תרסיס שמן על כל הציפוי. אופים בתנור שחומם ל-200 מעלות טורבו עד שהן זהובות מכל הצדדים. מומלץ להפוך אותן מדי פעם כדי לקבל הזהבה יפה מסביב.
– את אותה טכניקה אפשר לעשות גם עם אצבעות קישואים או פרחי כרובית.
– אפשר להוסיף לבלילה עוד טעמים שאוהבים כמו מעט פפריקה חריפה או עלי טימין או צ’ילי גרוס.
– ואם רוצים להכין קודם אבל להגיש חם וטרי? פשוט מצפים את הפטריות (או קישואים/כרובית) ושומרים במקרר בקופסה סגורה עד יומיים. כשרוצים להגיש מטגנים או אופים עד הזהבה יפה ומגישים.
– הכי טעים להגיש לצד רוטב צ’ילי מתוק או מיונז (טבעוני או רגיל).

1 תגובות

  1. דנה says:

    היי!
    לא הבנתי איך זה יוצא ככדורים.
    יש אולי תמונות או סרטון הכנה?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend