שניצל מגולגל – טעים בטירוף וקל להכנה

Posted on
שניצל מגולגל

אתם יכולים לקרוא לו קורדון בלו בגרסה הכשרה או שניצל מגולגל – כך או כך, מדובר באחת המנות הכי טעימות אבר. חזה עוף שנותר עסיסי בטירוף בזכות הציפוי והגלגול, רוסטביף שמביא איתו טעמים מעושנים עדינים, בצל מקורמל ותרד שמוסיפים רכות ומתיקות עדינה ומסביב לכל הטוב הזה יש גם ציפוי של שניצל. תגידו לי אתם – היש טוב מזה?

אז איך מכינים? הכי הכי פשוט בעולם (יש אגב סרטון הכנה אצלי בסטורי באינסטגרם).

שניצל מגולגל
אין לתאר כמה טעים

מניחים חזה עוף ומעליו נקניק רוסטביף, שמים באמצע מילוי תרד ובצל ומגלגלים. ועכשיו מחליטים – אפשר לצרוב את הגלילות על המחבת או בתנור ללא ציפוי ואפשר לצפות ממש כמו שניצל כדי לקבל מעטפת קראנצ’ית וממכרת.

רוצו להכין, אתם תתאהבו.

שניצל מגולגל
שילוב אדיר בין חזה עוף עסיסי ורוסטביף עם טעמים מעט מעושנים

שניצל מגולגל

מצרכים:
10 חזה עוף דקים (חתוכים לשניצלים)
1 חבילה רוסטביף (כתף בקר) – זוגלובק
1 חבילה עלי תרד
2-3 בצלים, קלופים
4 שיני שום, קלופות
4 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1 כפית סוכר חום כהה (או דמררה)

לציפוי:
2 כוסות קמח לבן
2 ביצים L
2 כוסות פירורי לחם זהובים או פנקו

אופן הכנה:
– פורסים את הבצלים והשום לפרוסות דקות ומטגנים בסיר רחב עם שמן זית עד הזהבה.
– מוסיפים מלח, פלפל וסוכר חום וממשיכים לטגן עוד 3 דקות.
– קוצצים את עלי התרד ומוספים לבצל. ממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב, עוד 5 דקות. מצננים.
– אם משתמשים בעלי תרד קפואים, מפשירים אותם קודם, מסננים היטב מנוזלים (סוחטים עם הידיים) וקוצצים גס לפני שמוסיפים לסיר עם הבצל המקורמל.
– מניחים חזה עוף על משטח העבודה ומעליו נקניק רוסטביף. מניחים באמצע כף גדושה מהמילוי ומגלגלים לרולדה הדוקה. אם רוצים, סוגרים את גלילת העוף עם קיסם עד שכל הגלילות תהיינה מוכנות (כדי שהגלילות לא יפתחו בינתיים). חוזרים על השלבים עם כל העוף והרוסטביף.
– מניחים בקערה אחת קמח, בשנייה ביצים טרופות ובשלישית פירורי לחם.
– אם שמתם קיסם מוציאים אותו בשלב הזה.
– מצפים כל גלילת עוף בקמח ולאכן מכן בביצה (גם בצדדים) ולבסוף בפירורי לחם.
– מטגנים במחבת עם שמן בגובה 1 ס”מ, קודם בצד שבו הגלילה נסגרה ואחר כך בצד השני, עד הזהבה יפה.
– מעבירים לצלחת עם נייר סופג ומגישים חם חם.

שניצל מגולגל
הגרסה המשודרגת לשניצל

הערות ושדרוגים
– במקום נקניק רוסטביף אפשר גם קורנביף או פסטרמה.
– למי שלא אוהב אפשר לוותר על התרד ולמלא רק בבצל מקורמל.
– במקום לטגן אפשר לאפות בתנור שחומם ל-200 מעלות, בתוך תבנית עם נייר אפייה, רק חשוב לשמן את הגלילות עם מברשת ושמן זית.
– מעדיפים בלי הציפוי? אפשר לצרוב את גלילות העוף (בתנור או במחבת) גם בלי הציפוי של הקמח, הביצה ופירורי הלחם. במקרה הזה מומלץ להגיש את העוף עם רוטב כדי שישמור על העוף עסיסי. אפשר רוטב צ’לי מתוק או להבריש את העוף בטריאקי לפני הצריבה ובמהלכה.
– לא חייבים סוכר בטיגון הבצלים אבל הוא מעצים את המתיקות הטבעית של הסוכר ומקרמל את הבצל.
– המתכון בשיתוף זוגלובק.

1 תגובות

  1. רחלי נאבל says:

    היי לגבי תיבול הציפוי או השניצל:
    רק השניצל עצמו עים הנקניק והבצל זה טעים ומספיק מתובל לדעתך?
    מה לגבי הציפוי ביצה קמחופרורים שוב האים לתבל?
    ומה קורה עים הטעמים האים הם עדין עזים או יוצא נטרלי ללא הציפוי.
    אשמח להמלצות .תודה

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend