תבשיל עוף ברוטב אדום עם זיתים שמוסיפים מליחות ועוקצנות נפלאה שמתאזנת עם המתיקות של העגבניות. אני אוהבת להגיש את העוף עם אורז לבן אבל אפשר גם קוסקוס או פירה.
עוף עם זיתים ירוקים
מצרכים:
3 כפות שמן זית
1 פלפל אדום טרי
10 שיני שום, קלופות
3 עגבניות אדומות ובשלות
6-8 חלקי עוף נקיים עם העור
1 כפית מלח
3/4 כפית בהרט
1/2 כפית פלפל שחור טחון
1 כף גדושה פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה חריפה – לא חובה
1/2 כפית כורכום
מים רותחים – כמות בשלבי הכנה
1 קופסה זיתים ירוקים מגולענים
1/2 צרור עלי כוסברה
אופן הכנה:
– מסננים את הזיתים מהנוזל שלהם ושוטפים היטב במים פעמיים.
– מרוקנים את הפלפל מגרעינים ופורסים לרצועות. קוצצים את העגבניות לקוביות בגודל 1 ס"מ.
– בסיר רחב ונמוך (סוטאז) מחממים שמן זית ומטגנים את העוף מהצד של העור עד הזהבה.
– הופכים את העוף לצד השני ומוסיפים מסביב שיני שום, רצועות פלפל, עגבניות ותבלינים. מטגנים תוך כדי ערבוב מדי פעם שהתבלינים לא ישרפו. אם צריך מוסיפים 1/2 כוס מים.
– כשרצועות הפלפל רכות מוסיפים זיתים ומים רותחים עד 3/4 כיסוי.
– מנערים מעט את הסיר וסוגרים עם מכסה מעט פתוח. מבשלים במשך 40 דקות.
– בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות.
– כשהעוף מוכן מעבירים לתנור, ללא מכסה, ואופים במשך 20 דקות או עד הזהבה יפה למעלה. שימו לב שלא חובה להעביר את הסיר לתנור אבל הרוטב, וגם העוף, יוצאים נפלא אחרי האפייה.
– קוצצים את עלי הכוסברה ומפזרים מעל.

תבשיל עוף עם זיתים ורוטב אדום
3 תגובות
עוד לא ניסיתי נשמע מהמם תודה על המתכונים.חג שמח
לא צריך להרתיח את הזיתים במים לפני כדי להוציא מרירות?
הי
האם אפשר לשים עוף ללא עצם ?