תבשיל פתיתים עם תרד וגרגירי חומוס רכים

Posted on

לפני כמה שבועות ביקרתי אצל ארז ונטאלי, שניהם בשלנים מדהימים ואנשי קולינריה, שאירחו אותי בבית המואר שלהם בחיפה.

במשך כמה שעות ארז הפליא להכין מתכונים עם תרד, שנמצא עכשיו בשיאו, בינהם היה גם תבשיל תרד עליו נחו קציצות דגים (כל המתכונים מיום הבישולים שלנו יתפרסמו בקרוב בידיעות אחרונות).

אז תרד בר כמו שארז הביא מואדי ניסאנס אמנם אין לי, אבל השבוע היה לי יום צילום ולאחריו נותרתי עם המון תרד, מה שמיד הזכיר לי את התבשיל הנהדר של ארז.

תוך דקות ספורות כבר טיגנתי בצל, הוספתי המון המון תרד שבשנייה קמל והתמסר, וגם גרגירי חומוס רכים. לבסוף, נכנסו פנימה גם פתיתים שהפכו לתבשיל פשוט נהדר שאפשר לגוון עם המון אופציות. בהערות למטה כתבתי לכם שלל רעיונות.

מה שנחמד במתכון הזה, שאפשר להמיר את הפתיתים באורז או בבורגול עבה ואפשר גם לוותר על הפחמימות ולהגיש את התבשיל של התרד והחומוס ככה לבד או לצד מנה עיקרית. ויש עוד אופציה – שמים במחבת מתבשיל התרד והחומוס, שוברים פנימה ביצים לפי כמות האנשים ומבשלים כמה דקות. תצא לכם שקשוקה מהאגדות.

כל הנוזלים מסביב נספגים בשנייה בפתיתים ברגע שמכבים את האש

תבשיל פתיתים עם תרד וגרגירי חומוס רכים

מצרכים:
2 כפות שמן זית
1 בצל לבן גדול, קלוף
5 שיני שום, קלופות
1 שקית עלי תרד ניו זילנדי
1/2 חבילה גרגירי חומוס קפוא או 1 קופסת שימורים גרגירי חומוס (ללא הנוזלים)
1/2 כפית בהרט
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית אבקת מרק (ביתית או קנויה או לוותר)
2 כוסות מים רותחים
1 כוס פתיתים מכל סוג שאוהבים

אופן הכנה:
– חותכים את הבצל וחצי ואותו פורסים לפרוסות דקות. פורסים גם את השום.
– בסיר בינוני מטגנים את הבצל והשום עד ריכוך מלא. חשוב שהבצל יהיה רך לגמרי לגמרי כי זמן הבישול של הפתיתים קצר ולא יהיה להם זמן להתרכך אחר כך. אם הוא מתחיל להשחים אבל לא להתרכך סוגרים עם מכסה ומטגנים עם מכסה סגור (האדים עוזרים מאוד לבצל להתרכך ולא להשרף).
– מוסיפים בהרט, מלח, אבקת מרק ופלפל ומערבבים במשך דקה.
– מוסיפים את כל עלי התרד, אפשר קצת לקרוע אותם עם הידיים מעל הסיר אם הם גדולים, ומערבבים.
– מטגנים ביחד במשך 5 דקות או עד שהתרד מתרכך. אל דאגה אם הוא לא לגמרי רך מאוד.
– מוסיפים את גרגירי החומוס ומערבבים במשך 2-3 דקות.
– מוסיפים את הפתיתים ואת המים, מערבבים וסוגרים עם מכסה.
– מבשלים על האש הכי קטנה במשך 20 דקות בערך, או עד שהפתיתים רכים לגמרי, ומגישים.

התרד מתרכך מאוד בבישול וממש הופך חמאתי

הערות ושדרוגים
– במקום פתיתים אפשר לשים אורז או בורגול עבה.
– אפשר להמיר את גרגירי החומוס בכוס עדשים שחורות מבושלות. פשוט מבשלים עדשים שחורות בהמון מים עד שהן מתרככות אבל עדיין מאוד יציבות (קחו בחשבון שהן עוד תתבשלנה פה בפנים). זה לוקח בערך 10 דקות. ואז מסננים ומוסיפים לכאן בדיוק בשלב של החומוס.
– ואם אתם לא אוהבים תרד? אפשר לוותר אבל הוא באמת ממש ממש מעולה כאן. אפשר גם להוסיף, בזמן הוספת התרד, קוביות קטנות של בטטה (שלא תהיינה גדולות אחרת הן לא תספקנה להתבשל), בערך בגודל של 1 ס”מ ואפשר גם קישואים. בקיצור, תשחקו.

14 תגובות

  1. לירי says:

    אפשר לוותר על הבצל בתבשיל כזה? לא מתה על צ’אנקים של בצל בפתיתים:/

  2. אורטל says:

    כמות פתיתים? 🤔

    1. עמוס says:

      את באמת לא רואה? רשום כוס פתיתים

  3. אורטל says:

    כמות פתיתים? זה לא רשום במרכיבים 🤔

  4. נועה says:

    האם אפשר להשתמש בתרד קפוא? הכוונה למדליוני תרד

  5. לאוש says:

    כתוב בפירוש במתכון 1 כוס פתיתים מאיזה סוג שאוהבים

  6. אורטל says:

    זה התווסף, לא היה כתוב קודם לכן

  7. ליעד says:

    תרד קפוא גם יעבוד?

  8. ליטל says:

    מושלם!! תודה סגר לי את בפינה של ארוחת הצהריים 🤗

  9. טל says:

    היי רחלי,
    נראה לך שאפשר להכין עם אורז מלא? ואם כן לשנות את כמויות המים וזמן הבישול?

    תודה רבה!

  10. סיון says:

    יצא לי ממש טעים! תודה על מתכונים מעולים!!!❤❤

  11. ‫רינת שרון‬‎ says:

    וואיי..איזה טעים..! 🙂
    למרות שאני אוהבת ממש פתיתים, הכנתי את הגרסה הבריאה יותר עם בורגול
    יצא מהמם!!
    תודה רבה 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף לשמוע!

  12. תמי says:

    מתכון מעולה וטעים ברמות. רוצה לשלב בו לימון כבוש, בני הבית אמרו שזה ממש דורש זאת – בנתיים פשוט קישטתי את התבשיל בחתיכות לימון – יש לך רעיון יותר מוצלח?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend