בלוג הקולינריה של רחלי קרוט - קרוטית
בלוג הקולינריה של רחלי קרוט - קרוטית
בית ארוחות צהריים תבשיל קארי מאסמן וקרם קוקוס עם צ'אנקים של דגים וקישואים

תבשיל קארי מאסמן וקרם קוקוס עם צ'אנקים של דגים וקישואים

תבשיל קארי משגע שאני אוהבת להגיש לצד אורז לבן

מאת רחלי קרוט
תבשיל קארי מאסמן וקרם קוקוס עם צ'אנקים של דגים וקישואים

אז אמנם אני לא חסידה של קארי, אבל קארי מאסמן אני אוהבת במיוחד. מדובר בקארי שהביאו איתם לתאילנד המוסלמים ולעומת תערובות ומשחות קארי אחרות כאן יש ניחוח של תבלינים חמים ומתקתקים כמו קינמון, הל ואניס. חריפות הקארי הזה נמוכה מזאת של סוגי הקארי והוא פשוט נפלא ומשתדך מדהים עם קרם קוקוס מתקתק שמאזן את החריפות. את משחת קארי מאסמן אפשר למצוא בסופרים רבים במחלקה האסיאתית וכמובן בשלל חנויות אסיאתיות ברחבי הארץ ואני ממש ממליצה לכם להכניס אותו למטבח ולקצור מחמאות רבות על תבשיל שלוקח כמה דקות בודדות להכין. ואם אתם לא מוצאים? אפשר להשתמש בקארי אדום או ירוק או צהוב רק לשים כף אחת בלבד.

תבשיל קארי מאסמן וקרם קוקוס עם צ'אנקים של דגים וקישואים

תבשיל קארי מאסמן וקרם קוקוס עם צ'אנקים של דגים וקישואים

תבשיל קארי מאסמן וקרם קוקוס עם צ'אנקים של דגים וקישואים

מצרכים:
3 כפות שמן
10 שיני שום, קלופות
8 בצלצלי שאלוט או 2 בצלים סגולים/לבנים, קלופים
3 קישואים או זוקיני או שילוב שלהם
2 כפות משחת קארי מאסמן
500 מ"ל (2 כוסות) קרם קוקוס
½ כפית מלח
3 פילה דג לבן ללא עור – לבחירתכם (אפשר גם קפוא ומופשר)
עלי כוסברה להגשה
3-4 כפות מיץ לימון – להגשה

אופן הכנה:
– שוטפים את הדגים היטב במים. אם אתם משתמשים בדגים קפואים שהפשרתם, ולא דגים טריים, מומלץ להניח לרבע שעה בקערה מים וקצת לימון לפני שמשתמשים בדגים.
– חותכים את בצלי השאלוט לחצי או לרבעים אם השתמשתם בבצלים סגולים רגילים.
– חותכים את הקישואים לקוביות גדולות או לפרוסות.
– בסיר סוטאז' רחב מחממים שמן ומטגנים את הבצלים והשום במשך 10 דקות.
– מוסיפים את הקישואים ומערבבים.
– מוסיפים את משחת הקארי ואת קרם הקוקוס ומערבבים היטב. מביאים לרתיחה עדינה.
– כשהרוטב כבר חם ומתבשל בערך 15 דקות מוסיפים את הדגים ומבשלים עוד 15 דקות עד שהדגים מוכנים. חשוב לא לבשל את הדגים יותר מדי אלא רק עד שהם מוכנים מבפנים (אפשר לפתוח אחד ולראות שהוא בצבע לבן אטום ולא שקוף).
– מגישים עם המון כוסברה וקצת מיץ לימון מעל.
* במקום או בנוסף לקישואים אפשר להכניס לתבשילי שעועית עדינה קפואה ו/או עלי תרד.

אולי יעניין אותך

4 תגובות

Tanya 5 בנובמבר 2025 - 14:18

אודה לך אם תוכלי לצלם ולשלוח צילום עטיפה או שם של קארי ,

השב
איילת 5 בנובמבר 2025 - 16:08

נראה מעולה הייתי רוצה להכין,איפה קונים את האריזה מסאמן והאם אפשר להשתמש בקארי רגיל?

השב
קארין 8 בנובמבר 2025 - 5:36

גם אני מעוניינת לדעת אם יש תחליף שכיח יותר למחית קארי, מה לגבי שימוש באבקת קארי טחון רגילה?

השב
רחלי קרוט 8 בנובמבר 2025 - 23:15

בעקרון אפשר כל מחית קארי, ויש אותן כמעט בכל סופר, בטח בגדולים כמו שופרסל או יוחננוב או טיב טעם. לגבי אבקת קארי, אין בעיה להשתמש ולשים כפית

השב

השאר תגובה

Send this to a friend