בלוג הקולינריה של רחלי קרוט - קרוטית
בלוג הקולינריה של רחלי קרוט - קרוטית
בית תוספותירקות מבושלים ומוקפצים תלוליות כרובית בציפוי פריך

תלוליות כרובית בציפוי פריך

מאת רחלי קרוט
תלוליות כרובית בציפוי פריך

תלוליות כרובית בציפוי משגע שכיף להגיש מעל סלט או ככה לבד עם מטבל. ארוחת ערב נפלאה וקלה להכנה שמוסיפה מנת ירק לארוחה. נסו להגיש אותה לילדים ותופתעו כמה הם יתאהבו בזה. קצת כמו נאגאטס.

תלוליות כרובית בציפוי פריך

תלוליות כרובית בציפוי פריך

תלוליות כרובית בציפוי פריך

מצרכים:
3 ביצים L
4 קמח גדושות עדשים או קמח חומוס או כל קמח שאוהבים
1 שקית כרוביות סנפרוסט
1/2 כפית מלח
1 כפית פפריקה
1/2 כפית שום גבישי או אבקת שום

אופן הכנה:
– בקערה גדולה טורפים יחד את כל המצרכים פרט לכרוביות.
– מוסיפים את הכרוביות ומערבבים.
– מניחים נייר אפייה על תבנית ומשמנים אותו.
– מניחים את הכרוביות, מתיזים מעל תרסיס שמן ואופים ב-200 מעלות במשך 25 דקות או עד הזהבה יפה מ-2 הצדדים. אני אוהבת להפוך במהלך האפייה.

תלוליות כרובית בציפוי פריך

תלוליות כרובית בציפוי פריך

הערות ושדרוגים
– המתכון יעבוד גם עם ברוקולי.
– אפשר להוסיף או להוריד תיבול לפי ההעדפה שלכם.
– לגרסה טבעונית ממירים את הביצים ב-1/2 כוס מים ומוסיפים עוד מעט במידה וצריך והתערובת סמיכה מדי.
– המתכון בשיתוף תנובה.

אולי יעניין אותך

6 תגובות

רותם 25 בפברואר 2025 - 20:54

אם משתמשים בכרובית טרייה צריך לשנות משהו? לבשל אותה קצת לפני?

השב
אורית 25 בפברואר 2025 - 23:02

הכרובית קפואה או שאת מפשירה אותה קודם?

השב
אורנה 26 בפברואר 2025 - 10:20

נראה פצצה ובלי טיגון זה הכי מושלם מבחינתי.
שאלות: כמה קמח? לא ברור ואיך מכינים עם כרובית טריה?

השב
יפעת 28 בפברואר 2025 - 9:17

מניחה שאמור להיות “ארבע כפות גדושות קמח” ולא כמו שכתוב כרגע….

השב
כרובית 28 בפברואר 2025 - 12:19

כמה קמח?

השב
איילת 6 במרץ 2025 - 0:47

הכנתי. יצא מאכזב, עם טעם מודגש של ביצה ולא שום טעם מעניין אחר. ובכרובית הקפואה גם יש הרבה פחת.

השב

השאר תגובה

Send this to a friend