חיתוכיות עוגת גבינה לימוניות עם תלולית קצפת וניל (בלי מיקסר)

Posted on
חיתוכיות עוגת גבינה לימוניות עם תלולית קצפת וניל

טורפים את כל המצרכים בקערה, אופים ומעטרים בקצפת. כמה יפים ככה טעימים וקלים להכנה. ואף מילה כמה השילוב בין עוגת גבינה לימונית וקצפת וניל עדינה הם ביס מושלם.

חיתוכיות עוגת גבינה לימוניות עם תלולית קצפת וניל
חיתוכיות עוגת גבינה לימוניות עם תלולית קצפת וניל
פודינג עוגת גבינה בנגיעות לימון שהופך את העוגה ללימונית ומשגעת

רוצים לראות כמה קל להכין? צפו בסרטון הכנה:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Raheli Krut | Krutit (@raheli)

חיתוכיות עוגת גבינה לימוניות עם תלולית קצפת וניל

מצרכים לחיתוכיות (תבנית מלבנית בגודל 20X30):
1 שרוול פתי בר
3 ביצים L
3/4 כוס סוכר לבן
2 מיכלים (450 גרם) גבינת שמנת בטעם טבעי (בטמפרטורת החדר)
1 קופסה (250 גרם) גבינה לבנה 9% או 5%
1 שקית אינסטנט פודינג בטעם עוגת גבינה בנגיעות לימון אסם

לעיטור מעל:
1 מיכל שמנת להקצפה 38%
2 כפות אינסטנט פודינג וניל
1 כף אבקת סוכר
1 כפית משחת וניל או תוכן מוניל אחד

אופן הכנה:
– בקערה גדולה שמים ביצים וסוכר וטורפים היטב.
– מוסיפים את 2 סוגי הגבינה וטורפים עד שאין גושי גבינה.
– מוסיפים את הפודינג וטורפים עד שמתקבלת בלילה חלקה.
– מחממים תנור ל-170 מעלות ומניחים נייר אפייה בתוך תבנית בגודל 20X30.
– טובלים את הפתי בר במעט מים או חלב ומניחים בשכבה אחידה בתחתית התבנית.
– שופכים מעל את בלילת העוגה ומיישרים.
– אופים במשך 40-45 דקות או עד שהשוליים יציבים והמרכז יציב אבל מעט רוטט.
– מעבירים למקרר ל-4 שעות או למשך הלילה.
– כשהעוגה קרה מכינים את הקצפה: בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים שמנת מתוקה, פודינג וניל, אבקת סוכר ומשחת וניל ומקציפים עד לקבלת קצפת יציבה.
– חותכים את העוגה הקרה לקוביות ומזלפים מעל תלולית קצפת. שומרים במקרר עד להגשה.

חיתוכיות עוגת גבינה לימוניות עם תלולית קצפת וניל
חיתוכיות עוגת גבינה לימוניות עם תלולית קצפת וניל

הערות ושדרוגים
– אם אתם לא מוצאים פודינג גבינה ולימון אפשר להשתמש בפודינג וניל. במקרה הזה יעדר טעם הלימון. אם תרצו להוסיף טעם לימוני אפשר להוסיף לבלילת העוגה מיץ מ-1/2 לימון וגרידת לימון מלימון שלם.
– לא חייבים לעטר את החיתוכיות בקצפת למעלה אבל זה מוסיף ומעדן.
– אפשר להשתמש כאן בשמנת בטעם טבעי בכל אחוז שומן. מ-30% כמו שאני השתמשתי ועד 16& או 5%.
– ניתן לעטר מעל גם עם תותים או פירות אדומים (לצד הקצפת).
– המתכון בשיתוף אסם.

6 תגובות

  1. אני says:

    הייתי מצפה למתכון לימוני אמיתי, ולא לקידום מוצר תעשייתי “בטעם” לימון

  2. אור says:

    בלי מיקסר ובמתכון יש שימוש במיקסר…

    1. מלה says:

      האם יש אפשרות שהבסיס יהיה מפירורי ביסקויט וחמאה?
      תודה!

      1. מלה says:

        האם שמים שכבה אחת של פתי בר?
        נשארת חצי חבילה בתבנית 20*30.
        תודה🌹

  3. רחלי says:

    תודה על המתכון
    עוגה מעולה
    והכי קלה להכנה ומהירה ממש
    מומלץ מאוד

  4. מלה says:

    עוגה מעולה.
    זכתה להצלחה מסחררת.
    תודה🌹

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend