חיתוכיות פאי פקאן מ-5 מצרכים עם טריק

Posted on
חיתוכיות פאי פקאן מ-5 מצרכים עם טריק

בלי להכין בצק פריך, בלי לרדד ולאפות אפיה עיוורת – רק לערבב את מצרכי המילוי, לשפוך מעל פתי בר ותנור!

אל תפספסו: עשרות מתכונים מעולים לעוגיות וחיתוכיות

חיתוכיות פאי פקאן מ-5 מצרכים עם טריק
חיתוכיות פאי פקאן מ-5 מצרכים עם טריק

חיתוכיות פאי פקאן מ-5 מצרכים עם טריק

מצרכים:
12-15 פתי בר אסם
250 גרם פקאנים טבעיים
120 גרם (1/2 כוס) סוכר חום כהה
2 כפות גדושות סילאן
50 גרם חמאה מומסת (או שמן קוקוס לגרסת פרווה/טבעונית)

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-170 מעלות.
– קוצצים דק את הפקאנים אבל משאירים חתיכות שיזהו שמדובר בפקאנים. אפשר בעזרת סכין או במעבד מזון.
– מוסיפים לפקאנים סוכר חום, סילאן וחמאה ומערבבים. אם התערובת לא דביקה ורטובה אפשר להוסיף 2 כפות חלב או שמנת מתוקה או קרם קוקוס.
– מניחים נייר אפייה בדפנות ובתחתית של תבנית בגודל 20 על 20 או 20 על 23 ומניחים בפנים שכבה אחידה של פתי בר. אם צריך אפשר לחתוך אותם לחצי כדי שיתאימו לגודל התבנית.
– מניחים מעל הפתי בר את תערובת הפקאנים ומהדקים היטב היטב לשכבה ישרה ומהודקת.
– אופים במשך 20-30 דקות או עד שיש ניחוח נעים בבית ובעבוע עדין של הסוכר.
– מצננים לגמרי ורק אז מחלצים וחותכים לקוביות.
– שומרים בקופסה סגורה מחוץ למקרר.

חיתוכיות פאי פקאן מ-5 מצרכים עם טריק
חיתוכיות פאי פקאן מ-5 מצרכים עם טריק

הערות ושדרוגים
– ניתן להרטיב מעט את הפתי בר בתבנית, לפני הוספת המילוי, בעזרת חלב. ההרטבה הופכת את החיתוכיות לרכות למי שאוהב רך ופחות פריך.
– במקום פקאנים אפשר להשתמש באגוזי מלך או אגוזי לוז.
– לא יעבוד כאן סוכר דמררה ולא לבן. צריך כאן סוכר שהוא סטיקי וקרמלי כמו סוכר חום כהה.
– המתכון בשיתוף אסם.

7 תגובות

  1. אלי says:

    וואוו, נראה מעלה וקיצור דרך נהדר !
    את חושבת שמבחינת טעמים זה ישתלב עם עוגיות לוטוס במקום פתי בר ?

  2. כרמית says:

    וואווו חייבת לנסות אפשר להשתמש עם נטורינה במקום חמאה ?

  3. ענבל אבו says:

    תודה על עוד מתכון לפנתיאון. הכנתי עם שמן קוקוס-יצא מושלם!

  4. מיכל says:

    סוכר קנים אורגני יעבוד? הוא גם סטיקי..

    1. רחלי קרוט says:

      לדעתי יעבוד

      1. אלי says:

        וואוו, נראה מעלה וקיצור דרך נהדר !
        את חושבת שמבחינת טעמים זה ישתלב עם עוגיות לוטוס במקום פתי בר ?

        הגב

  5. שרון ליטבין says:

    מתכון נהדר! אפשר להקפיא?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend