טופו מוקפץ עם ברוקולי וקשיו לצד אורז בניחוח קוקוס

Posted on
טופו מוקפץ עם ברוקולי וקשיו לצד אורז בניחוח קוקוס

באורז קוקוס התאהבתי ממש לאחרונה ומדובר לגמרי בהתאהבות ענקית, כזאת שברור לי שהיא כאן כדי להשאר. עזבו שהקוקוס מוסיף מעין בושם קוקוסי עדין, הוא גם הופך את האורז לרך ועשיר יותר. בעצם, כל מה שצריך לעשות זה לבשל את האורז במי קוקוס במקום במים רגילים וזהו. וכן, גם מי שלא אוהב טעם דומיננטי של קוקוס יתאהב כי אני משתמשת פה בנוזל קוקוס ולא בחלב או בקרם.

מה ההבדל אתם תוהים? קודם כל באחוזי השומן. בנוזל קוקוס יש 6% שומן והוא ממש מימי יחסית, בחלב יש בין 6 ל-17 אחוזי שומן ולקרם קוקוס יש 17% שומן ומעלה. אפשר בעקרון להשתמש במתכון הזה בכל אחוז שומן שתרצו, אבל באמת שהנוזל עושה פה עבודה נהדרת והוא עדין יותר ומאוד מוצלח בעיני.

ואל האורז המבושם הזה הוספת גם טופו מוקפץ עם ברוקולי וקשיו. אחת המנות שאני יכולה לאכול שוב ושוב גם יום ויומיים אחרי. שימו לב שאם אתם אוהבים הרבה רוטב במוקפץ אתם יכולים לשים עוד קצת מים בדקות האחרונות של ההכנה.

רק דבר אחד חשוב – בבקשה אל תבשלו את המוקפץ בנוזלים אחרת הוא יהפוך לסמרטוטי. החכמה היא לצרוב את כל המצרכים ואת הרוטב להוסיף רק בסוף.

טופו מוקפץ עם ברוקולי וקשיו לצד אורז בניחוח קוקוס
אתם חייבים להכין את האורז הזה, חייבים. וגם את המוקפץ כמובן 🙂

אל תפספסו: מגוון מתכונים למוקפצים טעימים ממש

טופו מוקפץ עם ברוקולי וקשיו לצד אורז בניחוח קוקוס

מצרכים לאורז:
2 כפות שמן זית
1 כוס אורז יסמין או בסמטי או עגול
1 פחית (400 מ”ל) נוזל קוקוס – אני השתמשתי באורגני של GREEN
1/2 כפית מלח

למוקפץ:
2 כפות שמן זית
1 בצל גדול, קלוף
2-3 ס”מ ג’ינג’ר טרי, קלוף
1 חבילה טופו טבעי
2 כפות קורנפלור
1/2 כוס קשיו טבעי (ואפשר גם 3/4 כוס ויותר)
2 ראשי ברוקולי, כולל הגזע
3 כפות רוטב צ’ילי מתוק
3 כפות רוטב טריאקי
1 כף רוטב סויה
1/2 כפית שמן שומשום
2-3 ענפי בצל ירוק
חופן עלי כוסברה להגשה

אופן הכנה:
– להכנת האורז: שמים את האורז בקערה בינונית ומכסים במים. מסננים את המים ושוב חוזרים על הפעולה ככה במשך 3 פעמים. מכסים שוב במים נקיים ומניחים לאורז ל-15 דקות.
– מסננים את האורז מהמים.
– בסיר רחב (סוטאז’) שמים שמן זית ומטגנים מעט את האורז עד שכל הגרגירים עטופים במעטה עדין של שמן. זה לוקח 2 דקות.
– מוסיפים לסיר נוזל קוקוס ומלח, מערבבים וסוגרים את המכסה לגמרי.
– מבשלים על האש הכי נמוכה במשך 25 דקות ואז סוגרים את האש וממתינים 10 דקות לפני שפותחים. בשלב הזה אפשר להמליח עוד קצת למי שאוהב. בזמן שהאורז מתבשל מכינים את המוקפץ.
– להכנת המוקפץ: חותכים את הבצל לרצועות וקוצצים את הג’ינג’ר לקוביות קטנות. חותכים את הבצל הירוק לפיסות באורך 3 ס”מ ומפרידים את הברוקולי לפרחים בגודל 3-4 ס”מ. את גזע הברוקולי מומלץ לחתוך לפרוסות שיתרכך מהר. שימו לב שאת כל החיתוכים עושים קודם כי מרגע הכנת המנה זה לוקח 8 דקות וזה מוכן.
– חותכים את הטופו לקוביות בגודל 2 ס”מ בערך ומערבבים בקערה עם הקורנפלור עד שכל הטופו עטוף היטב.
– בסיר רחב או בווק גדול שמים שמן ומטגנים את הבצל והג’ינג’ר על אש בינונית במשך 3-4 דקות או עד שהבצל מתחיל טיפה להזהיב. לא צריך יותר מזה.
– מוסיפים את הטופו המקומח עם הקורנפלור וממשיכים לצרוב ביחד, על אש גבוהה מעכשיו, תוך כדי ערבוב עד שהטופו מזהיב יפה.
– מוסיפים קשיו, גזע ברוקולי פרוס ופרחי ברוקולי וצורבים יחד 5 דקות עד שהקשיו מזהיב והברוקולי הופך לצבע ירוק עז יותר.
– מזלפים רוטב צ’ילי, רוטב טריאקי, סויה ושמן שומשום ומערבבים תוך כדי טיגון על אש גבוהה במשך 3 דקות. אם אתם אוהבים שיש רוטב שנספג באורז תוסיפו בשלב הזה 1/2 כוס מים מהברז ותערבבו. המים יסמיכו די מהר בזכות הקורנפלור. ואפשר גם עוד חצי כוס מים אם בא לכם עוד רוטב מסביב.
– מוסיפים בצל ירוק וכוסברה, מערבבים וזה מוכן.

טופו מוקפץ עם ברוקולי וקשיו לצד אורז בניחוח קוקוס
שילוב מושלם בין המתיקות העדינה של הקוקוס לטעמים הדומיננטיים של המוקפץ

הערות ושדרוגים
– במקום קשיו אפשר לשים בוטנים טבעיים או מומלחים.
– במקום ברוקולי אפשר לשים פרוסות זוקיני די עבות שלא יהפכו לרכות מדי בהקפצה ואפשר גם שעועית ירוקה קפואה או אפונה (ישר מהמקפיא).
– למי שאין שמן שומשום בבית אפשר לוותר עליו. הוא מעולה אבל המוקפץ יצא נהדר גם בלעדיו.
– אם יש לכם אפשרות להשיג ג’ינג’ר מהסופר או הירקן ממליצה בחום שתרדו שנייה לרכוש, אבל אם בגלל שאין לכם לא תכינו את המוקפץ אני מוותרת לכם עליו העיקר שתכינו 😊
– במקום טופו אפשר לשים 200-300 גרם פרגיות חתוכות לקוביות. אותם שלבי הכנה בדיוק.
– במקום בצל ירוק אפשר לשים עוד כוסברה ולהיפך.

18 תגובות

  1. עדי says:

    נראה מעולה! לפני כמה שנים אכלתי במסעדה הודית אורז מיקס (אורז מלא, אורז בר ואורז שחור) עם חלב קוקוס שהיה סופר טעים,עשית לי חשק לשחזר את המנה

    1. עמית says:

      הרוטב צ’ילי והטיריאקי מלאים בסוכר ..
      יש אופציה אחרת במקום שניהם ?

  2. גלית says:

    יש רוטב צילי מתוק ללא תוספת סוכר בכל חנויות הטבע
    לגבי טריאקי אני מכינה סוג של טריאקי.. עם קצת סויה של תמרי ומעט סילאן טבעי או מייפל טבעי.

    1. רוני says:

      אפשר בלי קורנפלור? או לשים קמח אחר ללא גלוטן?

  3. גלית says:

    והמנה נראית קטלנית הולכת להכין בוודאות לסופש תודה❤

  4. איתמר says:

    האם ניתן להשתמש באורז פרסי?

  5. לימור says:

    היי
    אם אין נוזל קוקוס ויש קרם אז לדלל במים?
    תודה

  6. מאיה says:

    מעולה!!!! הכנתי היום לארוחת שישי וכולם עפו על זה❤️

    1. יעל says:

      עשית עם קוקוס?

  7. יעל says:

    אם אני רוצה להכין עם ברוקולי סנפרוסט- איך ההוראות משתנות?

    1. רחלי קרוט says:

      פשוט להפשיר קודם ולהפטר מנוזלים במידה ויש ואז להכין באותו אופן. יצא מעולה.

      1. דניאל says:

        באורז לא לשים מים כלל?

  8. דניאל says:

    באורז לא לבשל במים כלל??

  9. נעה says:

    נראה מושלם! אם אין לי נוזל קוקוס ,אפשר לשלב מים עם חלב קוקוס?

  10. אביב says:

    מצויין! הכנתי עם סויה מתוקה במקום צ׳ילי מתוק ויצא טעים מאוד

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה לשמוע ♥

  11. עידו says:

    יצא מעולה. תודה רבה

  12. תמי says:

    האם זה אפשרי גם עם אורז מלא? ואם כן, האם היית ממליצה להשתמש ביותר נוזל קוקוס, או פשוט להוסיף גם מים?
    (וחוץ מזה – מתה מתה מתה על המתכונים שלך, וממש מחכה להכין גם את זה).

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend