כדורי עוף ברוטב קארי וקרם קוקוס עם גרגירי חומוס ותרד

Posted on

לפני שבועיים פרסמתי כאן את המתכון לתבשיל קארי עם תפוחי אדמה ושניצל טופו. אני מודה שלא צפיתי את כמות האהבה שהמתכון הזה קיבל ואת עשרות התמונות ששלחתם לי שבהן כיכב הקארי.

מדהים שעד לפני כמה שנים הקארי לא היה נפוץ כאן יותר מדי, אלא במטבחים מאוד אופייניים, ואילו עכשיו רבים משתמשים בו בבית.

קארי ירוק עדין יותר מאחיו האדום ומתאים יותר לעוף. צילום: טל סיון צפורין

אז בהמשך ישיר לתבשיל הקודם הבאתי לכם הפעם מתכון שכל כולו ניחוחות מסקרנים וטעמים מיוחדים. כאלה שמשלבים בין הקארי החרפרף לקרם קוקוס המתקתק. אל הצמד חמד האלה הצטרפו גם גרגירי חומוס, תרד וכדורי עוף רכים ומתמסרים.

ואל תגלו, אבל אפשר להכין מהתבשיל הזה גם כריך שישי שהוא וואו! לרגע לא הייתי בטוחה אם יותר טעים לאכול את הקציצות לצד אורז או בתוך לחמנייה. בעצם, למה לבחור אם אפשר גם וגם.

לא, אין לתאר. צילום: טל סיון צפורין
איך אפשר להסביר את הביס המטורף הזה. צילום: טל סיון צפורין

כדורי עוף ברוטב קארי וקרם קוקוס עם גרגירי חומוס ותרד

מצרכים (בערך 30 כדורים תלוי בגודל):
2 בצלים, קלופים
6 שיני שום, קלופות
3 ס”מ ג’ינג’ר, קלוף
1 כף משחת קארי ירוק או 2 כפות רוטב קארי ירוק
1 מיכל (400 מ”ל) קרם קוקוס
1 כוס מים רותחים
1/2 כפית מלח
1 כפית סוכר חום – לא לוותר
1/2 כפית כורכום – לא חובה
1 כוס גרגירי חומוס מבושלים (קפואים או משימורים ללא הנוזלים)
1/2 צרור עלי תרד
1/2 צרור עלי כוסברה

לכדורי עוף (גרסה טבעונית למטה בהערות):
2 כפות שמן זית
1 בצל לבן, קלוף
2 גזרים, קלופים
4 שיני שום, כתושות
400 גרם עוף טחון
1 כף רוטב סויה איכותי
5 כפות פירורי לחם
1/2 צרור עלי כוסברה
3 ענפי בצל ירוק
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
מלח ופלפל שחור

אופן הכנה:
– כדורי עוף: מגרדים את הבצל על החלק העבה בפומפייה ואת הגזר על החלק הדק. קוצצים את הכוסברה ואת הבצל הירוק דק.
– מערבבים את כל מצרכי כדורי העוף עד שנוצרת תערובת אחידה, מכסים ומעבירים למקרר עד שהרוטב יהיה מוכן.
– קארי: חותכים את הבצל לקוביות ופורסים את השום לפרוסות דקות.
– בסיר רחב ונמוך מטגנים את הבצל והשום עד שקיפות. מגרדים פנימה, על החלק הדק בפומפייה, את הג’ינג’ר וממשיכים לטגן עוד 2-3 דקות.
– מוסיפים את הקארי ומטגנים עוד דקה.
– מוסיפים קרם קוקוס, מים, מלח, כורכום וסוכר חום ומבשלים ביחד במשך 10 דקות. טועמים ומתקנים תיבול.
– מוסיפים גרגירי חומוס ומערבבים.
– יוצרים קציצות עם ידיים רטובות ומניחים בתוך רוטב הקארי, מבשלים ביחד במשך 30 דקות או עד שהקציצות מוכנות.
– בינתיים קוצצים את התרד לרצועות דקות.
– 5 דקות לסיום הבישול מוסיפים את התרד ואת הכוסברה ומבשלים כמה דקות רק עד שהתרד מתרכך אבל עדיין שומר על צבעו.
– מגישים עם אורז שסופג את כל הטעמים או בתוך לחמנייה.

במקום כדורי עוף אפשר לשים גם קוביות טופו. צילום: טל סיון צפורין

הערות ושדרוגים
– לגרסה טבעונית חותכים חבילה של טופו (ללא הנוזלים) לקוביות בגודל 2 ס”מ ומוסיפים אותן בדיוק בשלב הוספת כדורי העוף. מבשלים ביחד בול כמו במתכון.
– במקום חזה עוף טחון אפשר להשתמש בפרגיות טחונות. יוצא עוד יותר רך וטעים.
– אפשר לוותר על הכוסברה למי שלא אוהב.
– אל תלחצו מכמות התרד, בשניות זה מצטמצם.
– שימו לב להשתמש כאן בקרם קוקוס ולא בחלב או מי קוקוס אחרת יצא לכם תבשיל נוזלי ולא סמיך וכיפי ובטח לא מאוזן מספיק מבחינת הטעמים.
– במקום בצק ירוק בכדורי העוף אפשר להשתמש בעירית או לוותר לגמרי על שניהם.
– שימו לב שרוטב קארי, בשונה ממשחת קארי, הרבה פחות חריף ולכן אפשר לשים ממנו 2 כפות ולא כף אחת.

42 תגובות

  1. יהלי says:

    נראה מעולה! במידה ולא אוכלים פחמימות ואורז, יש לך רעיון לצד מה ניתן להגיש? או אילו ירקות נוספים יתאימו בתבשיל?

    1. רחלי קרוט says:

      קוביות זוקיני יעבדו פה מעולה ואפשר פרחי ברוקולי ואפונת שלג. את האפונה מכניסים ממש ב-5 דקות האחרונות, את השאר ביחד עם כדורי העוף.

      1. נופר says:

        נראה מדהים! אני יודעת שזה קארי אבל אם אין לי קארי אלא רק אבקת תבלין? האם זה תופס פה?

        1. נופר says:

          אני רואה פה עכשיו ששאלו כבר

  2. אביבית says:

    הי נראה משגע!!
    יש לי שאלה חייבים (אני לא מוצאת בכשרות) משחת קארי? מה ההבדל בינו לבין תבלין אבקת קארי צהוב?

    1. רחלי קרוט says:

      אבקת להשתמש גם באבקה. כמו ההבדל בין פטרוזיליה טרייה למיובשת 🙂 אבל עדיין יצא מצוין!

      1. לאה says:

        אפ משתמשים באבקה,
        לשים כף? 2 כפות?

      2. Rivi says:

        ההבדל הוא שמשחת קארי הרבה יותר חריפה! כרגע הכנתי וזרקתי לפח (רק את הרוטב…) מרוב שזה היה חריף. אלי כדאי להוסיף במתכון עצמו הערה על כך. שבת שלום.

  3. גל says:

    היי רחלי, זה יתאים גם עם קארי צהוב? מתה לנסות וזה כרגע מה שיש בבית 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      בהחלט! מתה על הצהוב

  4. רז says:

    האם אפשר להשתמש במשחת קארי אדומה במקום? והאם לדעתך יצא טוב גם עפ בשר טחון ולא עוף?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר קארי אדום וגם גם בשר 🙂

  5. רותם says:

    האם אפשר להשתמש במשחת קארי בצבע אחר לדוגמא מאסאמן או צהוב? ויש לי מיקס קפוא של תרד וחומוס, הולך פה? במידה ומשתמשת בחלב קוקוס זה גם טוב? מבחינתי זה בסדר שזה מעט יותר מרקי

  6. הילה says:

    היי, במה אפשר להחליף את הפירורי לחם לנמנעים מגלוטן?, תודה

  7. יובל says:

    נראה מעולה!
    האם יתאים עם קציצות דגים במקום עוף? 🙂

  8. טלי says:

    אפשר לוותר על גלוטן וסוכר כאן ?

  9. לאה says:

    אפ משתמשים באבקה,
    לשים כף? 2 כפות?

  10. מיכאלה אפשטיין says:

    רחלי זה ניראה מושלם . אני אנסה עם חזות עוף או פרגיות
    קציצות אני פחות אוהבת
    תודה על כל המתכונים המוצלחים שלך .

  11. טל says:

    אפשר להשתמש בבשר טחון ? או שזה יצא יבש מידי?

  12. אפרת says:

    היי רחלי,
    זה לא כ”כ ברור איך לבשל את הקציצות ברוטב. על אש נמוכה? על אש בינונית? עם מכסה? בלי מכסה?
    אשמח אם תוכלי לפרט
    תודה

    1. שי says:

      שאלה טובה.. אני יכולה לספר שעשיתי בלי מכסה ורוב הרוטב פשוט נעלם..
      מאמינה שאש בינונית-נמוכה עם כיסוי היה עושה את זה טוב יותר

  13. נופר says:

    חוזרת לדווח שיצא ממש מצוין!
    אני אישית הוספתי עוד שן שום לקציצות ועוד שן שום לרוטב.
    את הבישול עשיתי עם מכסה על אש נמוכה.

  14. רותי says:

    יצא מעולה!
    הוספתי גם פלפל אדום לתבשיל.
    שלמות, אמרתי?

  15. ענבל says:

    כתוב פעמיים בצל באופן הכנת הקציצות,אבל ברשימה יש בצל אחד

    1. ענבל says:

      טעות שלי,קראתי שוב 😄

  16. מור says:

    היי רחלי! אם אני רוצה להוסיף תפוחי אדמה בתבשיל, איך ומתי היית מציעה לצרף אותם?

  17. אסתר says:

    טוב תקשיבו.. מ-ה ז-ה הדבר הטעים הזה?!?!
    יצא מושלם!
    שמתי 2 כפיות אבקת קארי במקום המשחה
    וכפית ג’ינג’ר טחון כי כמובן לא היה לי את השורש
    וללא התרד.. כי כמובן גם לא היה 🙂
    להיט שהולך לככב אצלי במטבח.
    לדעתי מי שלא מתחבר לטעמי הקוקוס, יתקשה להתחבר לתיבול.
    טעייים
    תודה 🙏

  18. ריקי says:

    היי, תהיתי האם מישהו יכול לומר לי האם זה יוצא חריף? תוהה האם יטעים לילדים.
    תודה!

    1. נופר says:

      יצא טיפה חריף עם מחית קארי ירוק. שני הילדים שלי אכלו ואהבו ממש.

  19. נופר says:

    יצא מעולה!!! הכנתי כמות כפולה שתספיק לעוד ארוחה, לפחות. תודה רבה 🙏🏻

  20. אנה says:

    יצא פשוט מדהים! תודה!

  21. חגית says:

    מתכון מושלם! השתמשתי בקארי תוצרת בית ויצא פצצה!
    אוהבת מאד את המתכונים שלך.
    תודה 🙂

  22. נטלי says:

    אימאלה ואבאלה!
    איזה טעים, ללקק את האצבעות!
    לגמרי אוסיף את המתכון לרשימת המתכונים הקבועים שלי, תודה רחלי! 😛

  23. סימה says:

    הקציצות יצא שלמות
    תגידי האם אפשר עם דג במקום

  24. נטלי says:

    היי רחלי,
    הלכתי לאיבוד – במידה ואני משתמשת באבקת קארי צהוב, כמה לשים? תודה רבה 🙂

  25. לירן says:

    יצא מעולה!
    לדעתי הרוטב. המנצח הזה יכול ללכת גם עם דג טחון.

  26. תמר says:

    עשיתי עם עוף וזה יצא מושלם!
    השאלה אם אפשר במקום עוף טחון לשים בתערובת של הקציצה טופו מגורד?

  27. לירון says:

    הי, האם אפשר להכין את התבשיל בלי חומוס? מה יכול להוות לו תחליף? יכול ללכת עם דלעת?

  28. סיגל ירדני says:

    היי רחלי וכולם,
    שאלה שרק חצי קשורה למתכון –
    מה עושים עם יתר משחת הקארי שנשארת? האם זה מחזיק הרבה זמן במקרר? או שעדיף לחלק לשקיפות ולהכניס למקפיא בכלל?
    אני משתמשים רק בכף אחת למתכון זה ממש מתבזבז..🤷🏻‍♀️

  29. גלי says:

    אפשר להקפיא את המנה?

  30. סהר says:

    כמה זה בגרם חצי צרור תרד? כי ישלי שקית של תרד בייבי

  31. מיקה says:

    הי רחלי,
    תודה על מתכון מצוין!!
    הרוטב הצטמצם לי מדי… מה את מציעה לעשות להבא שיהיה יותר רוטב?
    וגם – עם אילו מנות את ממליצה להגיש את המנה המהממת הזו בארותת שישי?
    שוב תודה

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend