כדורי שום במילוי גבינת חמד

Posted on
כדורי שום במילוי גבינת חמד

אחד אחרי השני הם נתלשו מהתבנית. עשרות כדורים ממולאים בגבינות חמד עם שובל של ניחוח שום. 10 דקות אחרי שהנחתי את התבנית הזאת על השולחן בארוחה המשפחתית והתבנית נותרה ריקה לגמרי. מסמנת לי שלא רק אני התאהבתי בכדורים האלה.

כדורי שום במילוי גבינת חמד
כדורי שום במילוי גבינת חמד

אין יופי כזה.

כדורי שום במילוי גבינת חמד
כדורי שום במילוי גבינת חמד

כדורי שום במילוי גבינת חמד

מצרכים לבצק (45-50 כדורים):
500 גרם קמח לבן
10 גרם (1 כף) שמרים יבשים
3 כפות סוכר או מייפל או ממתיק שאוהבים
80 מ”ל (1/3 כוס) שמן זית
1 כפית פטרוזיליה מיובשת או אורגנו מיובש
1 כפית אבקת שום
240 מ”ל (1 כוס) מים קרים
1 כפית מלח

למילוי ולעיטור:
1 ביצה טרופה – להברשה
1 חבילה גבינת חמד 5% או 16% פיראוס
1/3 חבילה עירית
10-15 עלי בזיליקום – לא חובה
3/4 כפית מלח גס או רגיל
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/3 כוס שמן זית

אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל מצרכי הבצק פרט למלח ולשים על מהירות 1 (איטית) במשך 3 דקות. מגבירים את המהירות ל-2 (איטית-בינונית), מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש במשך 15-20 דקות נוספות או עד שהבצק רך וגמיש.
– מכסים את הקערה עם הבצק עם ניילון נצמד ומתפיחים במשך שעה בחוץ או במשך הלילה במקרר.
– חותכים את גבינת החמד ל-45 קוביות.
– חותכים את הבצק ל-45 חתיכות במשקל שווה. אפשר לרדד את הבצק ולחתוך לקוביות או לקרוץ מהבצק חתיכות במשקל 20-25 גרם.
– מניחים קוביית חמד בתוך כל בצק, סוגרים את הקצוות ומגלגלים לצורת כדור חלק.
– משמנים תבנית בקוטר 28 ומניחים את כל כדורי הבצק. לא צריך לשמור על רווח גדול בין הכדורים. ס”מ אחד יספיק.
– מכסים את התבנית ומתפיחים בחוץ במשך שעה ורבע בחורף או 45 דקות בקיץ.
– מחממים תנור ל-190 מעלות.
– קוצצים דק את העירית והבזיליקום ומעבירים לקערה. מוסיפים מלח, פלפל שחור ושמן זית ומערבבים היטב. מניחים בצד.
– מורחים ביצה טרופה על כדורי הבצק ואופים במשך 25-35 דקות או עד הזהבה.
– כשהמאפים יוצאים מהתנור מברישים אותם בשמן עם העירית ומגישים.

כדורי שום במילוי גבינת חמד
כדורי שום במילוי גבינת חמד

הערות ושדרוגים
– אם יש לכם שום קונפי תכניסו לבצק בערך 10 שיני שום. עם השמן אפשר להשתמש להברשת המאפים.
– לטעם פיקנטי אפשר להוסיף לבצק 1/2 כפית צ’ילי גרוס.
– ניתן להוסיף למילוי גם מוצרלה מגורדת או 1/2 זית מגולען.
– במקום קמח לבן אפשר להשתמש בקמח כוסמין. מלא או לבן.
– המתכון בשיתוף תנובה.

  • לשתף זה כיף

12 תגובות

  1. אביב says:

    היי, אפשר להכין ולהקפיא?

    1. מור says:

      כן

  2. גזית אביגיל says:

    הי.הכנתי את כדורי השום למפגש חברות.התגובות היו מדהימות.יצא ממש טעים ומאוד מרשים.אומנם התעסקתי בזה הרבה זמן,אולי בפעם השניה יהיה פשוט יותר.היה שווה !

  3. שושקה says:

    האם אפשר להכין כולל שלב הכנסת גבינת החמד, ואז למקרר ללילה?

  4. מור says:

    פשוט מעולה !! טעים ברמות, מככב כל שבוע מחדש ! איזה כייף תודה 🙂

  5. סיגל says:

    הי רחלי
    המתכון מוצלח ובכללי אני חייבת לציין שכל המתכונים שהכנתי עד כה היו מוצלחים ומדויקים

  6. אוסי says:

    אפשר להקפיא לפני האפיה? במידה וכן אשמח לדעת באיזה שלב ואיך להפשיר
    מקווה שתעני כי רואה ששאלו אותך ואת לא עונה

    1. יעל says:

      היא אף פעם לא עונה

    2. מור says:

      פחות מומלץ, אבל אם אין ברירה אז את אחרי התפחה ראשונה, ללוש להוצאת האוויר ולהקפיא.

  7. מעיין says:

    היי, יכול לעבוד גם עם מילוי גבינת עיזים/בולגרית במקום חמד?

    1. מור says:

      כן, כל גבינה חצי קשה או קשה

  8. אוסי says:

    המתכונים שלך נראים טוב אבל אני תמיד חוששת להכין כי את לא עונה לשאלות ששואלים אותך ברוב המתכונים
    בניגוד לאתרים אחרים ששם עונים וזה ממש חבל בעיני!
    יש אנשים שלא טובים ומבינים במטבח ( כמוני)
    וזקוקים לתשובות בשביל להעז ולהכין
    גם אני הייתי שמחה לדעת כפי ששאלו האם ניתן להכין יום קודם את הבצק ואם כן אז איך לשמור ולהמשיך משם
    וזה מה שיגרום לי להבין אם הוא יהיה על שולחן החג או לא
    אז מקוה שתגיבי
    תודה רבה

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend