מגש קממבר עם עגבניות צלויות וברוסקטות – מושלם לאירוח

Posted on
מגש קממבר עם עגבניות צלויות וברוסקטות

מנה מרשימה, מאוד מיוחדת אבל סופר פשוטה וקלה להכנה. כל מה שצריך זה להכניס הכל לתנור ולחכות שהעגבניות יגירו את המיץ הנהדר שלהן ויתקרמלו, שהבאגט יקבל קריספיות ממכרת והגבינה תימס ותהפוך ביחד עם כל הטוב במגש לביס מושלם.

אפשר להכין כאן הכל מראש, כולל אפיית העגבניות ולפני ההגשה להוסיף את הגבינה והבאגט ולהכניס לתנור לרבע שעה.

וחכו שתראו כמה המגש הזה מייצר חיבור בין אנשים כשכל אחד בונה לו את הביס מהמגש ומתרגש מהמתיחה של הגבינה.

מגש קממבר עם עגבניות צלויות וברוסקטות
אפשר להכין את המגש ככה, בשלמותו (לפני האפייה של הגבינה והבאגט) ולשמור במקרר יום קודם. קצת לפני שמאחרים מכניסים לתנור לרבע שעה וזה מוכן. ותראו כמה יפה זה עוד לפני שהגבינה נכנסת לתנור.
מגש קממבר עם עגבניות צלויות וברוסקטות
הבאגט הופך קריספי, הקממבר נמסה והעגבניות נצלות ומתקרמלות
מגש קממבר עם עגבניות צלויות וברוסקטות
מגש קממבר עם עגבניות צלויות וברוסקטות

צפו בסרטון הכנה:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Raheli Krut | Krutit (@raheli)

מגש קממבר עם עגבניות צלויות וברוסקטות

מרכיבים:
5 כפות שמן זית
20-30 עגבניות שרי – מומלץ מזן תמר
1 כפית מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות חומץ בלסמי
3-4  חבילות קממבר( 24% ) תנובה  COLLECTION
4 כפות דבש
עלים מ-3 ענפי טימין
1 באגט

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-190 מעלות.
– מניחים את העגבניות בתבנית ומזלפים מעל שמן זית וחומץ בלסמי. מתבלים במלח גס ופלפל שחור.
– אופים בתנור במשך 20 דקות עד שהעגבניות מתרככות.
– חותכים את הבאגט לפרוסות בעובי 2 ס”מ.
– חורצים את החלק העליון של הקממבר לקוביות שתי וערב. חשוב לחרוץ ולא לחתוך עד הסוף.
– כשהעגבניות רכות מזיזים אותן קצת הצידה ומניחים את הקממבר על התבנית בין העגבניות.
– מברישים את הקממבר בנדיבות בדבש ומפזרים עלי טימין.
– מוסיפים מסביב פרוסות באגט, מומלץ שחלקן יבואו במגע עם העגבניות, ומכניסים לתנור למשך 15-20 דקות או עד שהגבינה מזהיבה מעט למעלה ונמסה בפנים.
– חשוב להכניס את התבנית עם הקממבר לתנור ממש לפני ההגשה כדי שהגבינה תשאר חמה ונמסה.

מגש קממבר עם עגבניות צלויות וברוסקטות
מגש קממבר עם עגבניות צלויות וברוסקטות

הערות ושדרוגים
– אפשר להוסיף בהתחלה, כשמכניסים את העגבניות לתנור, גם ראשי שום ואפשר גם קוביות חצילים.
– כשאתם מוסיפים את הבאגט מומלץ מאוד “לנגב” אותו עם מיץ העגבניות שבתבנית לפני שמכניסים אותו לתנור.
– אל תוותרו על הדבש הוא מאזן מאוד את הטעמים של הגבינה. אפשר גם סילאן או מייפל. ואם חסרה לכם קצת מתיקות אחרי האפייה תמיד אפשר לזלף מעל עוד קצת.
– אפשר להכין את כל התבנית אפילו יום קודם רק בלי להוסיף את הגבינה והבאגט. אותם תוסיפו ברגע האחרון ותכניסו לתנור לרבע שעה וזהו.
– במקום באגט אפשר גם פרוסות לחם טוב.
– למי שאוהב קצת פיקנטי אין בעיה לפזר מעל פתיתי צ’ילי גרוס.
– המתכון בשיתוף תנובה.

2 תגובות

  1. קרן says:

    נראה מעולה! הולכת לנסות! רק שאיפה הדבש בכל הסיפור הזה? מניחה שמזולף מלמעלה על הקממבר לפני האפייה?

  2. טל says:

    יצא מעולה!!! וקצר שבחים

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend