מניפות תפוחי אדמה ונקניקיות – ארוחה בתבנית אחת

Posted on
מניפות תפוחי אדמה ונקניקיות

ארוחה בתבנית אחת שקשה לעמוד בפניה. מסוג המתכונים שהם לא ממש מתכון אלא בעיקר רעיון ודרך הכנה שהופך את תפוחי האדמה לרכים יותר ואת הנקניקיות לצרובות ונפלאות יותר. וחכו שתטעמו את שניהם ביחד.

  • לתשומת ליבכם.ן: לילדים מתחת לגיל 5 יש לחתוך לאורך לרצועות דקות ולא לטבעות.
מניפות תפוחי אדמה ונקניקיות
מניפות תפוחי אדמה ונקניקיות
מניפות תפוחי אדמה ונקניקיות
מניפות תפוחי אדמה ונקניקיות

מניפות תפוחי אדמה ונקניקיות

מצרכים:
7-10 תפוחי אדמה בינוניים
4-8 נקניקיות – מומלץ קנאקוורסט או בראטוורסט של טירת צבי
1 בצל סגול – לא חובה
1-2 בטטות, קלופות – לא חובה

להברשה:
1/3 כוס שמן זית
1 כפית פטרוזיליה מיובשת – לא חובה
1/2 כפית מלח
1/2 כפית אבקת שום
1/4 כפית פלפל שחור
1 כף מייפל

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-190 מעלות ומניחים נייר אפייה על תבנית תנור.
– אם תפוחי האדמה גדולים חוצים אותם לחצי לאורכם. חוצים גם את הבצל והבטטה.
– חורצים פסים דקים בתפוחי האדמה, בבצל ובבטטה ומקפידים לא לחתוך עד הסוף אלא רק 3/4 דרך פנימה.
– מניחים על תבנית תנור כשהצד החתוך כלפי מטה.
– מערבבים את כל מצרכי הרוטב ומברישים את תפוחי האדמה, הבצל והבטטה.
– אופים במשך שעה או עד שתפוחי האדמה רכים וזהובים. חשוב בשלב הזה לוודא שהם מוכנים כי ברגע שמוסיפים את הנקניקיות הן מוכנות תוך 10 דקות.
– בינתיים חורצים גם את הנקניקיות באותו אופן שחרצתם את תפוחי האדמה.
– מוסיפים את הנקניקיות לתבנית, מברישים מעט בשמן זית המתובל, ואופים ביחד במשך 10 דקות או עד שהנקניקיות מעט מתעגלות. שימו לב שהן כבר מוכנות אז הן דורשות רק חימום והזהבה קלה.

מניפות תפוחי אדמה ונקניקיות
שמנמנות ומלאות בטעמים מעולים. והכי כיף? חכו שתטעמו ותגלו איזה פציחות הן מבחוץ. ממש כמו בדוכני הנקניקיות בחו”ל. מניפות תפוחי אדמה ונקניקיות

הערות ושדרוגים
– אפשר לשנות פה את הכמות לפי כמות האנשים שאוכלים. לא קריטי אם תשימו 5 תפוחי אדמה או 4 נקניקיות. המטרה היא בעיקר לחתוך כמו שצריך, להבריש במעט שמן זית מתובל וזהו. לתנור.
– אתם יכולים להוסיף לתבנית גם גזרים חתוכים באותו אופן או זוקיני.
– המתכון בשיתוף טירת צבי.

9 תגובות

  1. מיכל says:

    שלום לך.
    נראה מהמם.
    עם איזה מכשיר את פורסת את תפוחי האדמה והשאר.
    החיתוך גם חלק נכבד מהנראות.

  2. מיכל says:

    אפשר לשים משני צידי תפוח האדמה צ’ופסטיקס ואז החיתוך שלא מגיע עד הסוף הרבה יותר קל.
    מתכון נהדר

  3. ימי אנגלמאיר says:

    ימי – קריית-אונו
    כדי לא “לפשל” ולהצליח לחתוך אפילו כמעט עד הסוף ,
    אני ממליץ להניח דף משובץ או אפילו מילימטרי , עליו גליון נייר אפיה (חצי שקוף)
    ושני סרגלי עץ או דיקט בעובי 3-5 מ”מ והמרחק ביניהם יאפשר לשים תפו”א , קישוא ונקניקיה.
    הסכין ייעצר אוטומטית והפרוסות תהיינה ברוחב אחיד. (זוכרים ? הדף משובץ! ) – – – – – – – – –
    ==============

  4. שולי says:

    היי רחלי, תודה על המתכון!
    בטוח שצריך לשים עם הצד החתוך כלפי מטה? כי בתמונות ובאינסטגרם זה נראה שהצד החתוך כלפי מעלה.
    תודה!

    1. מיה says:

      גם אותי זה בלבל, אבל הכוונה היא לזה שחותכים את הירקות לחצי ורק אז פורסים. הצד החתוך כלפי מטה והצד הפרוס כלפי מעלה.

      1. שולי says:

        נכון! את צודקת! תודה רבה מאיה 🙂
        תודה על העזרה, חג שמח!

  5. מיכל says:

    יצא טעים מאד ואסתטי להגשה

  6. אלי says:

    לוקח לפחות שעתיים בתנור.
    הזמנים אינם נכונים בכלל, זה לא ארוחת צהריים מהירה, רק לימי חופש שאתם מהבוקר בבית.

  7. חדוה says:

    וואו הכנתי יצא מושלם נראה ממש טוב וטעים ברמות

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend