משייר – חמוצים תוניסאים מהירים

Posted on
חמוצים תוניסאים - משייר

חמוצים פיקנטיים נהדרים שמלווים בצורה מושלמת חמין של שבת, קוסקוס או סיר קציצות ומקלילים את הביס. קל מאוד להכין אותם והם נשמרים נהדר שבועות במקרר. אם אתם אוהבים את החמוצים שלכם עם טעם מעט מתקתק אפשר להמיס 2 כפות סוכר עם 2 כוסות מים רותחים וכף מלח ולשפוך לתוך קופסת החמוצים. רק לא לשכוח לקרר את החמוצים, עם הנוזל, לפני שאוכלים.

חמוצים תוניסאים - משייר
חמוצים תוניסאים – משייר. צילום: טל סיון צפורין

משייר – חמוצים תוניסא ים

מצרכים:
1/2 כרובית טרייה
2 גזרים, קלופים
1 פלפל אדום
1/2 פלפל צ’ילי
2 גבעולי סלרי כולל העלים
1/2 כרוב לבן או 1 קולורבי קלוף
מיץ מ-2 לימונים או 1/2 כוס חומץ 5%
4 כפות שמן זית
5 שיני שום, קלופות
1 כפית מלח

אופן הכנה:
– מפרידים את הכרובית לפרחים קטנים וחותכים את הפלפלים והכרוב לרצועות דקות.
– פורסים את הסלרי, הצ’ילי והגזרים לפרוסות.
– בקערה קטנה מערבבים מיץ לימון, שמן זית ומלח.
– בקערה גדולה או בקופסה גדולה, שמים את כל הירקות כולל השום ושופכים מעל מיץ לימון מעורבב עם שמן ומלח. מערבבים בעדינות.
– שומרים בקופסה סגורה במקרר למינימום 4 שעות ועד שבועיים.

חמוצים תוניסאים - משייר
חמוצים תוניסאים – משייר

הערות ושדרוגים
– מדובר בחמוצים שיוצאים, ובכן, חמוצים בזכות הלימון. אם זה חמוץ לכם מדי אפשר להמיס 2 כפות סוכר בתוך 2 כוסות מים ולשפוך על החמוצים. במקרה הזה מומלץ להגדיל את כמות המלח לכף.
– אפשר להכין את החמוצים בלי פלפל, בלי כרוב או בלי הכרובית. הירקות פה הם בגדר רשות ואפשר גם כרובית או רק כרוב. מה שתרצו. רק תגדילו כמובן את הכמות בהתאם לירק שהורדתם. פלוס מינוס, אין צורך להיות פה מדויקים.
– כדי שהחמוצים יהיו מוכנים מהר חשוב לחתוך את הכרובית לפרחים יחסית קטנים. כנ”ל את הפלפל, הכרוב והגזר.
– החמוצים מוכנים אחרי חצי יום אבל הם טעימים ומשתבחים בימים שאחרי.
– הירקות יוצאים פריכים ולא רכים וזה הכיף שבהם. אם אתם אוהבים את הירקות יותר רכים תשפכו על הירקות 2 כוסות מים רותחים עם המלח (וסוכר אם רוצים) ותנו לנוזל להתקרר ביחד עם הירקות במקרר.

  • לשתף זה כיף

3 תגובות

  1. אריאלה פיקסלר says:

    איך וכמה שאני אוהבת!
    רחלינק’ה, את לחלוטין מחזירה לי את החשק לחזור למטבח, יפה שלי שכמוך. טנקיו מותק.

  2. שני says:

    איך מנקים את הכרובית?

  3. אילת לביא says:

    שלום ותודה
    הכנתי היום צנצנת גדולה לפי ההוראות אבל הרוטב לא כיסה את הכל והצטבר בתחתית
    האם זה תקין ? מה עושים במקרה כזה ?
    תודה
    אילת

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.