סוכריות דלעת בתנור עם קראמבל פיסטוקים

Posted on
קוביות דלעת מקורמלות

לפני כמה שבועות נסעתי לבקר בלקט ישראל – ארגון לאומי להצלת מזון. מדובר בארגון של אלפי מתנדבים ומתנדבות שעוסקים באיסוף וקטיף של תוצרת חקלאית שלולא הייתה נאספת על ידם הייתה מוצאת את עצמה מושלכת לפח.

טונות של ירקות ופירות שנתרמים על ידי החקלאים לפעמים כי אין מי שיקטוף, לפעמים כי התוצרת השנתית הייתה גדולה ואין מי שיקנה, לפעמים כי הירק או הפרי לא יצאו מושלמים ואנשים לא יקנו את זה (כמה מבאס) ולפעמים כי הסוחרים לא משלמים להם כראוי על הפירות והירקות ולא משתלם להם למכור.

את כל התוצרת החקלאית הזו תורמים בלקט ישראל לעמותות שמחלקות למשפחות שזקוקות לזה ברחבי הארץ. אין מילים כדי להסביר כמה חשובה עבודתם וכמה עצוב לראות את הכמות העצומה של הפירות והירקות שלולא הם הייתה פשוט נרקבת ונזרקת.

מהביקור בלקט ישראל חזרתי עם כמה דלעות יפהפיות והחלטתי להכין איתן קוביות דלעת מקורמלות שהכי קל להכין והכי כיף לאכול. אפשר להכין אותן עם הקראמבל למעלה ואפשר גם בלי והן נהדרות כתוספות לארוחה לצד המנה העיקרית, כתוספת לסלט או ככה לבד כארוחה קלילה.

קוביות דלעת מקורמלות
חשוב לאפות עד שהדלעת ממש מתקרמלת

סוכריות דלעת בתנור עם קראמבל פיסטוקים

מצרכים:
1 דלעת או 1 דלורית
4-5 כפות שמן זית
2 כפות מייפל
1/2 כפית מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
עלים מ-3 ענפי טימין

לקראמבל פיסטוקים:
2/3 כוס פיסטוקים טבעיים
1/3 צרור עירית
1/2 אבקת שום – אפשר גם יותר
3 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-200 מעלות.
– קולפים את הדלעת או הדלורית בעזרת סכין חדה וחותכים לקוביות בגודל 2 ס”מ. מעבירים לקערה גדולה.
– מזלפים על הדלעת שמן זית ומייפל ומתבלים במלח, פלפל שחור ועלי טימין. מערבבים היטב.
– מעבירים את קוביות הדלעת לתבנית תנור עם נייר אפייה ומקפידים שתיווצר שכבה אחד ולא אחד על גבי השני. כמה שאפשר כמובן.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות (חום עליון תחתון) במשך שעה או עד שהדלעת זהובה ממש יפה. שימו לב: לדלעת זמן אפייה שונה מדלורית ולרוב יקח לה יותר זמן להתקרמל כי יש בה יותר נוזלים ולכן חשוב להציץ בתנור ולבדוק מה המצב מדי פעם. מומלץ גם לערבב פעמיים במהלך האפייה כדי לקבל צריבה יפה מכל הצדדים.
– בינתיים מכינים את הקראמבל: קולים את הפיסטוקים במחבת חמה, ללא שמן, במשך 3-4 דקות או עד שיש ריח עדין של קלייה. מצננים.
– קוצצים את הפיסטוקים דק ופורסים את העירית לטבעות דקות.
– בקערה בינונית מערבבים את כל מצרכי הקראמבל.
– כשרוצים להגיש מניחים את קוביות הדלעת על צלחת יפה ומפזרים מעל את הקראמבל.

קוביות דלעת מקורמלות
אפשר להוסיף למעלה גם גבינה שאוהבים

הערות ושדרוגים
– ניתן לשמור את הדלעת המוכנה ואת הקראמבל בנפרד במקרר וכשרוצים להגיש רק מחממים את הדלעת ובסיום מפזרים את הקראמבל.
– הדלעת מעולה גם ללא הפיסטוקים כתוספת למנה העיקרית או כתוספת לסלט.
– הקראמבל מושלם גם כתוספת לסלט.
– רוצים לשדרג? ניתן לפזר מעל גבינה טובה כמו פטה, בולגרית, גבינת עיזים וכו.

  • לשתף זה כיף

6 תגובות

  1. מלכה דביר says:

    המתכונים שלך מעולים. ומגוונים
    שנה טובה ובמר חתימה טובה.
    המשך עשיה פוגיה.

  2. אופק says:

    נראה מצוין. האם ניתן לעשות את זה גם עם בטטה?

    1. רחלי קרוט says:

      לגמרי. יצא מעולה.

  3. רלו says:

    כרגע בהכנה … האם לכסות כשמכניסים לתנור , או אין צורך ?
    האם צריך להגיש חם , או פושר ?

  4. עדי says:

    האם את המנה הזו מגישים חמה או קר? איך מחממים שוב את הדלעת, במיקרו?

  5. חמוטל says:

    מנה מעולה !!! תודה.

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend