עוגת תמרים עם פקאנים ברוטב טופי קרמל

Posted on
עוגת תמרים עם פקאנים ברוטב קרמל

אחת העוגות הכי רכות, לחות וטעימות. מנוקדת בפקאנים שמוסיפים קראנץ כיפי בכל ביס ורוטב קרמל שהופך אותה לחגיגית.

השימוש כאן בבירה ,שמביאה איתה גם בועות וגם קרמל, עוזר לה לקבל את הצבע היפהפה שלה ואת הרכות הנפלאה, ולא, לא מרגישים את הבירה (היא גם ללא אלכוהול בכל מקרה) אחרי האפייה.

שימו לב שהעוגה פרווה אז היא תשתלב מעולה בארוחת החג ושכמות הסוכר פה יחסית נמוכה כי לתמרים יש מתיקות טבעית.

עוגת תמרים עם פקאנים ברוטב קרמל
עוגת תמרים עם פקאנים ברוטב קרמל

עוגת תמרים עם פקאנים ברוטב טופי קרמל

מצרכים:
2 ביצים L
1/2 כוס (100 גרם) סוכר לבן
1/3 כוס (80 מ”ל) שמן מכל סוג שאוהבים
1/2 כוס (120 מ”ל) בירה נשר מאלט
1/2 חבילה (250 גרם) תמרים מגולענים
3/4 כוס (180 מ”ל) מים)
1/4 כפית קינמון
1 כפית תמצית וניל איכותית
1 כוס (140 גרם) קמח לבן
3/4 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
120 גרם פקאנים טבעיים

לקרמל:
5 כפות סוכר חום כהה
3/4 כוס קרם קוקוס או חלב צמחי או שמנת מתוקה לגרסה חלבית
50 גרם פקאנים טבעיים

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-165 מעלות חום עליון תחתון.
– במעבד מזון טוחנים את התמרים והמים עד שנוצרת משחה יחסית חלקה.
– בקערה גדולה שמים ביצים, סוכר, שמן ובירה וטורפים היטב.
– מוסיפים את התמרים הטחונים עם המים, קינמון ותמצית וניל וטורפים.
– מוסיפים קמח, אבקת אפייה, וסודה לשתייה ומערבבים רק עד שהקמח נטמע.
– שוברים פנימה את הפקאנים.
– מעבירים את הבלילה לתבנית משומנת היטב. אפשר תבנית אינגליש קייק או תבנית בבקה עם חור באמצע.
– אופים במשך 40 דקות או עד שהעוגה מקבלת צבע חום יפהפה וקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
– בסיר קטן שמים סוכר, קרם קוקוס או חלב צמחי או שמנת מתוקה ומבשלים יחד על אש קטנה עד שנוצר רוטב קרמלי בצבע חום. חשוב לערבב כל כמה שניות כדי שהרוטב לא ישרף.
– מזלפים את הרוטב על העוגה, מפזרים פקאנים קצוצים ומגישים.

עוגת תמרים עם פקאנים ברוטב קרמל
עוגת תמרים עם פקאנים ברוטב קרמל

הערות ושדרוגים
– במקום סוכר לבן בעוגה אפשר לשים סוכר חום כהה (לא דמררה).
– ניתן להשתמש כאן בתמרים ורק להוציא מהם את הגלעין או לרכוש אריזת וואקום של תמרים מגולענים. בכל מקרה את שניהם צריך לטחון עם מים כדי לפתוח את המרקם למשחתי.
– מי שלא אוהב קינמון אפשר לוותר.
– במקום פקאנים אפשר לשים אגוזי מלך או אגוזי לוז קצוצים.
– במקום לעטר למעלה בפקאנים אפשר לפזר קוקוס לבן או קלוי.
– המתכון בשיתוף נשר מאלט.

  • לשתף זה כיף

11 תגובות

  1. דיקלה says:

    האם ניתן להמיר את הביצים ברסק תפוחים לא ממותק למתכון טבעוני ? אם כן באיזו כמות ?
    תודה

    1. ריבי גורניק says:

      מצטרפת לשאלה 🤩

  2. מאיה says:

    אפשר להשתמש בממרח תמרים במקום? אם כן, כמה?
    ומה לגבי המים כשמשתמשים בממרח?
    מה לגבי הבירה מה היא עושה/נותנת?

  3. עינת says:

    אפשר להחליף את הבירה השחורה במשהו אחר? גרה בחו״ל ולא ראיתי שיש פה

  4. משכית אורמינר says:

    היי:) נראה מעולה! תודה! אשמח לדעת מה קוטר התבנית שהכמות הזאת מיועדת לה..
    תודה רבה

  5. רותי רוטלר says:

    היי רחלי,
    אני בהולנד ואין לנו כאן בירה מאלט כמו בארץ
    יש תחליף או לוותר על המתכון?
    כל שאר המצרכים כבר מוכנים על השיש

  6. ליאור says:

    עוגה חלום. עפנו עליה. כל בני הבית כולל הילדים.

  7. אנטה says:

    עוגה נהדרת,נימוחה וטעימה בטירוף

  8. חן says:

    האם זאת כמות ל2 תבניות אינגליש קייק?

  9. ליאור says:

    האם אפשר להחליף חצי מהקמח בקמח שקדים?

  10. קרמלה says:

    את הקרמל אפשר להכין בלי סוכר
    פשוט לטחון חלב קוקוס עם עשרה תמרים בערך בבלנדר
    זה קרמל סופר בריא

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend