סלמון בקראסט ירוקים וגם: מתכון לצ’ימיצ’ורי

Posted on
פילה סלמון בקראסט ירוקים

מאז שהתחלתי לאכול בריא יותר, אני אוכלת בבית הרבה יותר דגים. מצד אחד הם הרבה יותר קלילים ופחות מכבידים, ומצד שני דווקא דגים משביעים אותי לאורך זמן ארוך יותר.

והבונוס הגדול? ממש ממש פשוט להכין אותם בבית. כל עוד לא תצרבו אותם יותר מדי זמן תקבלו דג מעולה ועסיסי שלא נופל משום מנה במסעדה.

מה שכן, אני תמיד מעדיפה לבשל עם דגים טריים. כן, זה אומר שפעם בכמה ימים אני קופצת לחנות וקונה דגים מפולטים טריים, לפי מה שהגיע, ופשוט מגוונת עם התיבול ו/או התוספות.

פילה סלמון בקראסט ירוקים
הירוקים מלאים בערכים תזונתיים ובשילוב עם הדג בכלל תקבלו ארוחה מושלמת

הפעם הבאתי לכם מתכון שאני ממש אוהבת ועושה שימוש בסלמון, אחד הדגים הכי אהובים בארץ, וברוטב צ’ימיצ’ורי ירוק שאני לגמרי ממליצה שתמיד יהיה לכם במקרר. הוא מושלם גם כאן עם הדג ומוסיף לו מלא טעמים (וגם שומר עליו עסיסי וקראנצ’י מלמעלה בזכות הפיסטוקים) אבל הוא מעולה גם כממרח על לחם, בתוך תבשילים, ביחד עם אורז או פסטה ועוד ועוד. ולצד הדג אפשר לשים גם שיני שום, אפונת שלג, זוקיני, ברוקולי או כל ירוק אחר שאתם אוהבים.

פילה סלמון בקראסט ירוקים
במקום פירה או אורז מגישים עם הירקות הצלויים

צ’מיצ’ורי שאין כמוהו בעולם

מצרכים לצנצנת בינונית שמספיקה לכמה מנות דג:
1 צרור שלם עלי כוסברה
1/2 צרור עלי בזיליקום
1/2 צרור עלי פטרוזיליה
3 ענפי בצל ירוק או 1/2 צרור עירית
עלים מ-3 ענפי סלרי
1 פלפל צ’ילי חריף (אפשר גם פחות)
1/2 כוס שמן זית
5 שיני שום, קלופות
קליפה מגורדת מלימון אחד
1/4 כפית מלח

אופן הכנה:
– שמים בקערת מעבד מזון את כל המצרכים וטוחנים בפולסים עד שנוצרת מעין משחה ירוקה. אם עשבי התיבול נתקעים מעט בדפנות המכשיר, עוצרים ומורידים אותם לתחתית.
– אם צריך, אפשר להוסיף עוד שמן זית עד למרקם שאתם אוהבים.
– מעבירים לצנצנת זכוכית ושומרים במקרר. הצ’ימיצ’ורי נשמר לפחות חודש כל עוד לא הכנסתם פנימה כלים מלוכלכים.

פילה סלמון בקראסט ירוקים
הסלמון נשאר עסיסי בזכות הצ’ימיצ’ורי והפיסטוקים

סלמון בקראסט ירוקים

מצרכים:
3-4 נתחי סלמון, ללא עצמות
6 כפות גדושות צ’ימיצ’ורי (מתכון מצורף למעלה)
1/4 כוס פיסטוקים או פקאנים או אגוזים
סלסלת אפונת שלג או חצאי קישואים
2 ראשי שום שלמים
1 לימון
מעט שמן זית לזילוף

אופן הכנה:
– קוצצים את הפיסטוקים (או האגוזים) דק אבל מקפידים שישארו מעט צ’אנקים.
– חוצים את השום באמצע ואת הלימון חותכים לרבעים.
– בתבנית שמתאימה לתנור מניחים את הסלמון ומורחים מעליו את הצ’ימיצ’ורי בנדיבות. מפזרים את הפיסטוקים או האגוזים הקצוצים.
– מפזרים מסביב אפונת שלג, ראשי שום ופלחי לימון ומזלפים מעל מעט שמן זית.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך 15-20 דקות או עד שהסלמון משנה את צבעו. חשוב לא לצרוב יותר מדי כדי שהסלמון לא יתייבש.

6 תגובות

  1. חן says:

    תמשיכי ללכת ולאכול בריא (באיזון כמובן)!
    זה קשה וזאת מלחמה יומיומית – אבל זה כל כך שווה את זה!
    בין יתר הדברים שהשגת, תשיגי גם את זה. זה בטוח 🙂

  2. חני says:

    איזה דג אחר יתאים? והאם אפשר בלי אגוזים או פיסטוקים? (אסור לי). נראה מעולה. בא לי להכין בסופש. תודה רבה

  3. ענבל says:

    מתכון נהדר!האם מורחים את הציפוי מעל העור או בצד שללא עור? תודה!

    1. זהבה says:

      עשיתי בדיוק את המתכון והצ’ימצורי יצא מר והרס את הטעם של הדג. לא אכין שוב

  4. נועה says:

    תודה מתכון נהדר. יש לך אולי טיפים איך לשמור ולחמם דגים כשלוקחים אותם לעבודה יום למחרת? תודה!

  5. רון says:

    למה הצ’ימיצ’ורי יוצא מר?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend