עוגיות פירורים של סבתא דיצה

Posted on
עוגיות פירורים של סבתא דיצה

כבר חודש וחצי שמאות א.נשים נמצאים במעמקי עזה. כבר חודש וחצי שאני מתגעגעת לא.נשים שמעולם לא הכרתי ופתאום אני מרגישה שהם חלק ממני. חלק מאיתנו.

לכל אחד יש סיפור. כל אחת ואחד הם עולם ומלואו. ואני מתפללת בכל ליבי שממש בקרוב הם יהיו בבית עם המשפחה והחברים שמחכים להם.

ועד שזה יקרה, אני רוצה שתכירו את סבתא דיצה. היא בת 84 , מניר עוז, והיא נחטפה ב-7 באוקטובר ביחד עם 80 מחברי קיבוץ ניר עוז. דיצה היא דור שישי בארץ והמטבח הוא אחד המקומות האהובים עליה. הנכדים שלה מחכים לה כאן ומשוועים לראותה. והם מתגעגעים. מתגעגעים לחיבוק, לשיחות איתה, לדאגה שלה לשלומם וגם לעוגיות פירורים שהן מעדן ירושלמי שהיא נהגה להכין להם.

מדובר בעוגיות טבעוניות, פשוטות מאוד להכנה, ומלאות בניחוח קינמון. מסוג העוגיות שסבתות מגישות לצד כוס תה ולרגע הכל נראה כל כך פשוט ורגוע.

תכינו אותן ותזכרו את דיצה שמחכה להגיע הביתה.

עוגיות פירורים של סבתא דיצה
עוגיות פירורים של סבתא דיצה

עוגיות פירורים של סבתא דיצה

מצרכים (תבנית בגודל 20X30):
1 כוס קמח לבן
1 כוס קמח מלא (כוסמין או חיטה)
1/2 כוס סולת
3/4 כוס סוכר
2/3 כוס שמן
2 כפיות קינמון
100 גרם שומשום
קמצוץ מלח

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-170 מעלות.
– מערבבים את כל המצרכים בקערה גדולה עד שהתערובת הופכת חולית.
– מניחים נייר אפייה על תבנית מלבנית ושופכים פנימה את תערובת העוגיות. מהדקים היטב היטב בעזרת הידיים או תחתית של כוס.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות.
– מיד כשהתבנית יוצאת מהתנור חותכים לקוביות בכל גודל שאוהבים ומאפשרים לעוגיות להתקרר לגמרי.
– מחלצים את העוגיות רק כשהן כבר לא חמות ואז הן גם יציבות.

עוגיות פירורים של סבתא דיצה
עוגיות פירורים של סבתא דיצה
  • לשתף זה כיף

7 תגובות

  1. טלילה יחיאל says:

    מרגשת ביותר. אנסה למצוא תחליף ללא גלוטן ואשלח לך!

    1. ענבר says:

      המתכונים שלך מושלמים. אשמח גם לקבל אופציה ללא גלוטן.

  2. זאב says:

    כמה זמן אפיה?

  3. מחכים להם בבית says:

    תגובת בקשה. לא לפרסום:
    יש אפשרות ללקט עוד מתכונים שאפשר להכין ולפרסם כדי להמשיך ולהעלות מודעות? (כמו תפוחי אדמה של סעיד ועדינה, או העוגיות של סבתא דיצה היימן(? תודה!!

  4. רעות says:

    מאוד אוהבת את המתכונים שלך.אודה לך על מענה כמה זמן אפייה

  5. שלומית says:

    35-30 דקות (תלוי בתנור). אפייה ללא טורבו. אפשר להכפיל כמויות ולהכין בתבנית גדולה ושטוחה, יחסית. העוגיות מוכנות, כשהשומשום מזהיב, וריח המאפה נודף למרחוק. לא להתפתות לאפות יותר זמן, כי זה יקשה על החיתוך. לצנן לגמרי לפני הוצאה מהתבנית. קל להוציא בעזרת ספטולה מדורגת, רצוי צרה.

  6. מירי says:

    אפשר רק עם קמח לבן?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend