קוביות תפוחי אדמה ובצל זהובים – לזכרו של סעיד משה

Posted on
קוביות תפוחי אדמה ובצל זהובים

חודש וחצי. חודש וחצי שהם שם בשבי החמאס. חודש וחצי שהלב מרוסק מסיפורי הזוועה ומציפייה מורטת עצבים לראות את החטופים והחטופות כאן בחיק משפחותיהם.

השבוע יצא לי לשוחח עם משפחתם של סעיד ז”ל ועדינה שנמצאת בעזה. עדינה וסעיד הם ממקימי קיבוץ ניר עוז וסעיד ז”ל היה מומחה לתפוחי אדמה בעוד עדינה עבדה כמטפלת בקיבוץ עד שיצאה לפנסיה. 12 נכדים מחכים לעדינה פה. מתגעגעים לסבתא שראתה את הזוועות ואיבדה את אהוב ליבה שניסה להגן עליה.

המתכון הזה שלפניכם הוא לזכרו של סעיד ובתפילה ענקית לחזרתה של עדינה.

קוביות תפוחי אדמה ובצל זהובים
קוביות תפוחי אדמה ובצל זהובים

קוביות תפוחי אדמה ובצל זהובים 

מדובר במתכון שיש בו בעיקר 2 מצרכים. הוא פשוט אבל דורש תשומת לב וסבלנות. אל תקצרו תהליכים ואני מבטיחה לכם שתקבלו מעדן.

מצרכים:
5 כפות שמן (לא פחות)
5-6 תפוחי אדמה בינוניים, שטופים היטב
4 בצלים לבנים בינוניים, קלופים
½ כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית אבקת מרק בצל – לא חובה
½ כפית פטרוזיליה מיובשת או עלי פטרוזיליה קצוצים דק דק

אופן הכנה:
– חותכים את תפוחי האדמה והבצל לקוביות בגודל 1 ו-1/2 ס”מ.
– בסיר סוטאז’ רחב מחממים שמן ומוסיפים את הבצלים ותפוחי האדמה, ממליחים ומפלפלים. מערבבים וסוגרים את הסיר.
– מטגנים, עם סיר סגור, במשך 30 דקות. מדי פעם פותחים ומערבבים. חשוב שהאש תהיה בינונית-גבוהה.
– לאחר חצי שעה פותחים את הסיר וממשיכים לטגן ביחד במשך 30 דקות נוספות עד שתפוחי האדמה והבצלים זהובים. חשוב לערבב מדי כמה דקות כדי שתפוחי האדמה לא ידבקו.
– כשתפוחי האדמה זהובים מוסיפים אבקת מרק בצל ופטרוזיליה ומערבבים יחד. מטגנים עוד 5 דקות.

קוביות תפוחי אדמה ובצל זהובים
קוביות תפוחי אדמה ובצל זהובים

הערות ושדרוגים
– לאחר הבישול עם המכסה מכוסה אפשר להוסיף 6-8 נקניקיות חתוכות לפרוסות כדי לקבל ארוחה שלמה.
– אם אתם רוצים לקצר את זמן הטיגון אפשר להכניס את תפוחי האדמה לסיר, ביחד עם הבצל, כשהם כבר רכים. כל מה שצריך זה לחתוך לקוביות ואז לרכך במיקרו במשך 5-10 דקות.
– אתם יכולים להוסיף יותר בצל אבל ממש עדיף לא פחות מ-4. זה נשמע הרבה ונראה הרבה בסיר אבל זה מתכווץ משמעותית ומהבצל המקורמל מגיע רוב הטעם.
– נפלא להגיש את תפוחי האדמה עם שמנת חמוצה או אשל/גיל.

  • לשתף זה כיף

3 תגובות

  1. דקלה says:

    מזכיר את התפוחי אדמה במנה הכפרית שהייתה של טבעול. יש לך בבקשה אולי מתכון למנה הכפרית?

  2. ענת says:

    תודה רבה על המתכון ועוד יותר על הרגישות! סעיד הוא דוד של חבר קיבוץ שלי.תודה

    1. ענת says:

      לא צריך לקלף את תפוחי האדמה?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend