עוף בדבש עם ענבים בתנור

Posted on
עוף בענבים ודבש. צילום: טל סיון צפורין

אחד הדברים שאני הכי אוהבת זה שילוב בין מתוק ומלוח. בין עוף עם קראסט בניחוח שום ובין ענבים מתוקים שמגירים את העסיס שלהם ושומרים על העוף רך ומתקתק.

ואל כל הטוב הזה התווסף גם דבש שיוצר מעטה מבריק ומקורמל שמביא איתו מניחוח החג.

והכי כיף? למרות שמדובר במנה מרשימה וחגיגית ממש קל להכין אותה. את רוב העבודה עושה פה התנור מה שמאפשר לי, ולכם, לנוח. או לשטוף כלים 😊

עוף בענבים ודבש. צילום: טל סיון צפורין
ויש גם סלט עדשים שחורות שהכינה יעל גולדמן המהממת. את המתכון תמצאו בעמוד אינסטגרם שלה. צילום: טל סיון צפורין

עוף בדבש עם ענבים בתנור

מצרכים:
3 חלקי עוף (כרעיים) ללא אנטיביוטיקה (השתמשתי בעוף של שופרסל)
4-5 כפות שמן זית
4 כפות דבש
1/2 כפית אבקת שום או שום גבישי
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית שטוחה מלח גס

וגם:
3-4 אשכולות ענבים
2 בצלים לבנים או סגולים, קלופים
1 ראש שום שלם
3 ענפי טימין

אופן הכנה:
– בקערה גדולה שמים שמן זית, דבש, אבקת שום, פלפל שחור ומלח גס. מערבבים היטב.
– מוסיפים את העוף ומערבבים אותו ביחד עם המרינדה. מניחים לעוף לספוג את הטעמים בתוך הקערה במשך 15 דקות.
– חותכים את הבצלים לרבעים וחוצים את השום באמצע לרוחבו.
– בתבנית שמתאימה לתנור מניחים נייר אפייה ומעליו מניחים את העוף כשהצד של העור כלפי מעלה. מסדרים מסביב את הבצלים והשום.
– מניחים לצד העוף את אשכולות הענבים (הענבים מתכווצים אז תהיו נדיבים איתם).
– מזלפים מעל הכל עוד מעט שמן זית, זרזופי דבש ומתבלים במלח גס.
– מפזרים מעל את עלי הטימין.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות עד הזהבה יפה יפה. אם השום מתחיל להשרף אפשר להוציא אותו החוצה ולהחזיר בהגשה.

עוף בענבים ודבש. צילום: טל סיון צפורין
שימו כמה שיותר ענבים, הם הכי מוסיפים טעם וגם שומרים על העוף. צילום: טל סיון צפורין

הערות ושדרוגים
– במקום דבש אפשר להשתמש בסילאן או מייפל.
– במקום ענבים אפשר לשים תאנים טריות חצויות או חצי משמשים (בעונה).
– ניתן לפזר מסביב לעוף גם תפוחי אדמה שחותכים לרבעים ומתבלים במלח ופלפל בלבד. שאר התיבול יגיע מהעוף.
– ניתן להכין את המתכון יום קודם ולחמם אותו בתנור 10 דקות לפני ההגשה.
– המתכון בשיתוף שופרסל גרין.

11 תגובות

  1. תמר says:

    ספרי לי על הסלט היפיפה הזה? עדשים שחורות, עשבי תיבול, רימונים, מה עוד?

  2. רחל says:

    האם צריך לכסות את התבנית בזמן האפייה?

  3. רחל says:

    אם אני רוצה לעשות כמות יותר גדולה של עוף, צריך להכפיל את כמות כל שאר המרכיבים?

  4. מלכה says:

    הי
    האם אפשר להקפיא ולהפשיר לפני החג?

    1. רחלי קרוט says:

      עדיף שלא

  5. ניצן says:

    הכנתי לשישי ויצא נפלא!

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה לשמוע ♥

  6. תמר says:

    אפשר לשים במקום הענבים משמשים יבשים? תודה רבה

    1. רחלי קרוט says:

      בהחלט, רק מומלץ להשרות אותם כמה דקות במים לפני שמוסיפים לתבנית.

  7. קרינה says:

    הי, כמה זמן בערך בתנור?

  8. ליליתי says:

    האם צריך לכסות את התבנית???

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend