עוף במילוי אורז עם צנוברים וחמוציות

Posted on
עוף ממולא

במשך שנים נמנעתי מלפרסם כאן מתכון לעוף ממולא. גם בגלל שחששתי שהוא לא יראה טוב אבל בעיקר כי עוף ממולא היה המנה של אמא שלי.

אבל אז הייתי בחנות ובמקום לקנות חלקי עוף יצא שקניתי עוף שלם והחלטתי לנסות ולהכין בבית. מפה לשם, במקום מילוי הלחם של אמא (שהוא מדהים) מילאתי את העוף באורז שערבבתי עם תבלינים ושלחתי אותו לתנור. מזל שלא בניתי עליו לארוחה משפחתית כי האורז בפנים יצא קשה בעוד האורז בחוץ היה שרוף.

אוקי אוקי, הבנתי, האורז צריך להיות מבושל מראש.

בפעם השנייה כבר בישלתי אותו ואז גם הבנתי שלא משנה כמה אכין תמיד יצא לי יותר מדי אורז ומה עושים עם מה שנשאר? בפעמים הקודמות פשוט לקחתי את האורז שנותר, בישלתי אותו עוד קצת והגשתי כתוספת לארוחה אחרת. אבל הפעם החלטתי שחבל על הזמן ובמקום לאפות את העוף בתבנית תנור, ואז אי אפשר לפזר את האורז מסביב כי הוא יהיה בשכבה דקה מדי אחרת הוא יגלוש הצידה, החלטתי לאפות את העוף בסיר ואת יתרת האורז פיזרתי מסביב.

האמת? בלי להתכוון יצא גאוני גם כי האורז ספג את הטעמים של העוף וגם כי האורז הגן על העוף מסביב כדי שלא יתייבש. ויש פה עוד טריק נחמד – את הנוזלים המתובלים שבהם מבשלים את האורז שומרים ושופכים אותם על האורז מסביב לעוף. ככה האורז לא מתייבש, העוף נשאר עסיסי כי יש בתוך הסיר אדים מהנוזלים ובגדול תקבלו ארוחה מדהימה בלי הרבה מאמץ.

מחכה בקוצר רוח לראות איך יצא לכם.

עוף ממולא
העוף נשאר רך ועסיסי מבפנים

עוף במילוי אורז עם צנוברים וחמוציות

מצרכים (סוטאז’ בקוטר 30 או 32 שמתאים לתנור):
1 ו-1/2 כוסות אורז עגול
1 כפית שטוחה בהרט
1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה
1/2 כפי כורכום
1 כפית מלח
1/2 כוס צנוברים
1/2 כוס צימוקים או חמוציות
1/3 צרור עלי פטרוזיליה
1 עוף שלם, נקי ושטוף היטב
4 כפות דבש
4 כפות שמן זית
1 כפית חרדל גרגירים או חרדל חלק
3 כפות רכז רימונים – לא חובה
מלח גס ופלפל שחור בנדיבות
2 ענפי טימין – לא חובה
1/2 כפית אבקת שום או שום גבישי או 3 שיני שום כתושות

אופן הכנה:
– קוצצים את הפטרוזיליה דק ומעבירים לקערה גדולה. מוסיפים צנוברים וחמוציות.
– בסיר בינוני שמים 4 כוסות מים, בהרט, פפריקה מתוקה, כורכום ומלח ומביאים לרתיחה.
– בינתיים שוטפים את האורז פעמיים במים קרים. פשוט שמים בקערה, ממלאים מים ומרוקנים את המים. ככה פעמיים.
– כשהמים בסיר הגיעו לרתיחה מוסיפים את האורז המסונן ומערבבים. מבשלים ביחד במשך 10-12 דקות או עד שהאורז רך אבל לא עד הסוף.
– מוציאים את האורז מהסיר בעזרת כף מחוררת או מסננת (לא לזרוק את המים המתובלים!) ומעבירים את האורז לקערה עם הפטרוזיליה, החמוציות והצנוברים. מערבבים היטב וזה המילוי שלנו. זוכרים? את המים לא זורקים. ואגב, בשלב הזה, למרות שהאורז לא מוכן לגמרי, מומלץ לטעום אותו לוודא שלא חסר מלח.
– בסיר רחב ונמוך (סוטאז’) שיכול להכיל את גודל העוף ועוד קצת וגם מתאים לתנור, מניחים את העוף ומזלפים עליו דבש, שמן זית, חרדל, רכז רימונים, אבקת שום, מלח ופלפל שחור בנדיבות. מעסים את העוף ומניחים אותו כשהצד של החזה עוף כלפי מעלה.
– ממלאים את פנים העוף באורז המתובל ודוחסים היטב פנימה.
– את יתרת האורז מניחים מסביב לעוף (לא עליו, מסביב) ועכשיו שופכים את המים שנותרו על האורז מסביב.
– אם בשלב הזה אתם מרגישים שהעוף למעלה כבר לא מאוד מתובל כי נגעתם בו ומילאתם אותו והכל קצת נזל למטה, אפשר לזלף מעל עוד קצת שמן זית, דבש ורכז רימונים.
– מפזרים מעל העוף את עלי הטימין.
– מכסים את כל הסיר או עם מכסה שמתאים לתנור או בעזרת נייר אפייה ומעליו רדיד אלומיניום. כך או כך העיקר שהסיר יהיה מכוסה.
– מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות למשך שעה ורבע. מוציאים את הכיסוי וממשיכים לצרוב בתנור במשך שעה נוספת עד שהעוף זהוב למעלה. מומלץ להפוך את המיקום שלו בתוך התנור מדי פעם כי הרבה תנורים לא אופים אחיד ואז חלק מהעוף זהוב וחלק לא.

עוף ממולא
אל תוותרו על החמוציות או הצימוקים הם מוסיפים גם מרקם וגם טעם מתקתק

הערות ושדרוגים
– למילוי של העוף אפשר להוסיף גם ערמונים קצוצים גס (מערבבים ביחד עם האורז בקערה).
– במקום אורז אפשר להשתמש גם בבורגול עבה. ההכנה בדיוק אותה הכנה.
– תרגישו חופשי להוסיף עוד חמוציות או צנוברים זה רק מוסיף.
– חשוב קודם לאפות את העוף כשהוא מכוסה כדי שכל החלק הפנימי יתרכך כמו שצריך בלי להשרף מבחוץ ואז לא יצא לכם עוף יבש.

24 תגובות

  1. אביטל says:

    תודה על המתכון זה נראה מושלם!
    האם אפשר לעשות את המתכון עם כרעיים ולא עוף שלם. ואז איך לבשל אותו? תודה רבה

  2. ציקי ג says:

    נראה מושלם! איזה גודל של עוף לקנות???
    תודה

  3. נריה says:

    האם חייב עוף שלם?

  4. שגית ניב says:

    רוצה להכין לשבת… לדעתך יתחמם סבבה בשבת בצהריים על הפלטה?

    1. ברברה says:

      אפשר לעשות עם אורז מלא? בכמה מים להגדיל?

  5. שמר סיגל says:

    האם אפשר למלא עוף שלם שהוא עם העצמות)לא מפורק(?

  6. שירה says:

    האם אפשר בתבנית אלומיניום או שחייב סיר לתנור?

  7. יוליה says:

    הכנתי כבר פעמיים את המתכון ויצא מדהים!!!

  8. חנית says:

    הכנתי עם בורגול עבה, יצא מושלם!!!!!

  9. חנה says:

    הכנתי עם בורגול עבה, יצא מושלם!!!!!

    1. ‫דורון says:

      בישלת קודם את הבורגול? או שמת בורגול יבש

  10. מיטל says:

    באיזה תוכנית אפיה את אופה? התלבטתי בין גריל לבין חום עליון-תחתון

  11. איריס says:

    ואו!!!!!!! יצא מושלם וכל כך יפה!!!!

  12. דנה says:

    הבת שלי ממש ביקשה שלא יהיו צימוקים (מבאס ממש) נראה לי שרצתה להגיד שלא יצא מתוק. מה השינויים שאפשר לעשות?

  13. Doron says:

    עשיתי עם בורגול. העוף הכי טעים כבר! תודה על המתכון הנפלא והכה קל הזה.

  14. ברכה אביה says:

    נראה אש! תודה!אין לי רכז רימונים – מה אפשר לשים במקום? וגם אין לי צנוברים. אפשר בלי לדעתך? תודה!

    1. רננה says:

      אני שמה כתחליף מעט קטשופ, ולפעמים כלום.

      שמתי שברי קשיו במקום צנוברים, יצא וואו.

      מתכון מושלם לכל המשפחה, רחלי, תודה!!

  15. צביה הלל says:

    מתכום מושלם!!!
    עשיתי כבר הרבה פעמים ובטח אעשה עוג הרבה

  16. ריקי יעקובוביץ says:

    האם ניתן לעשות רק את המילוי ולשים בתנור או בסיר?
    עשיתי כמה פעמים עם העוף ויצא מושלם!!!

  17. שרון says:

    הכנתי הוספתי חמוציות וצימוקים,שקדים פיסטוקים ושקדים יצא מעולה

  18. שרון says:

    הכנתי הוספתי חמוציות וצימוקים,שקדים פיסטוקים ושקדים יצא מאוד טעים ומרשים

  19. עדי says:

    כשבישלתי את האורז לא נשאר כל כל מים כשסיננתי…האם להוסיף אחרי המילוי לארוז שנותר בתבנית עוד מעם?

  20. טלי says:

    אני הכנתי ויצא טעים מאוד. אני מוסיפה גם פטריות טריות מטוגנות. הרבה זמן חיפשתי מתכון וזה הכי טוב. מאז כל הזמן חוזרת אליו. הילדים מאוד אוהבים.

  21. אשרת says:

    האם חייב אורז עגול או שניתן להשתמש באורז בסמטי?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend