קציצות דגים וקוסקוס עם לאבנה כולל טריק שמקצר את ההכנה

Posted on
קציצות דגים עם קוסקוס

מתכוני דגים תמיד מרגישים קצת מסובך נכון? או שזאת רק אני 🙂 אז הפעם הבאתי לכם מתכון הכי קל בעולם. כל מה שצריך זה לקנות דג טחון (מבקשים מהמוכר בדיוק כמו שקונים עוף טחון) ומערבבים עם תערובת עשבי תיבול עם בצל ושום. ועכשיו מגלגלים קציצות וקדימה לתנור. בזמן שהן בתנור לוקחים את אותה תערובת בדיוק של עשבי התיבול עם הבצל והשום (משאירים מראש חצי בצד) ומוסיפים לקוסקוס בשקית. זהו, קיבלתם גם קציצות, גם קוסקוס וגם רעיון אדיר להגשה עם גבינת לאבנה שמוסיפה חמיצות עדינה שכל כך מחמיאה לדג ומרעננת את המנה הנפלאה הזו.

קציצות דגים עם קוסקוס
קציצות דגים עם קוסקוס ולאבנה

קציצות דגים וקוסקוס עם לאבנה

מצרכים (ל-20 קציצות):
300 גרם פילה דג לבן טחון (מבקשים מהמוכר)
1 בצל סגול, קלוף
1/2 צרור עלי כוסברה
1/4 צרור עלי פטרוזיליה
10 עלי נענע
3 שיני שום, קלופות
גרידת לימון מ-1/2 לימון – לא חובה
5 כפות שמן זית
3/4 כפית מלח
2 כפות קורנפלור או פירורי לחם
1/2 שקית קוסקוס עבה
לאבנה עיזים פיראוס
2 עגבניות בשלות או 8 עגבניות שרי – לא חובה

אופן הכנה:
– מכינים את הקוסקוס על פי ההוראות על גבי האריזה ומאווררים אותו עם מזלג. מניחים בצד.
– בקערת מעבד מזון או בלנדר שמים בצל סגול, עשבי תיבול, שום, גרידת לימון, שמן זית ומלח וטוחנים בפולסים עד שהבצל קצוץ דק. אם אין לכם בלנדר או מעבד מזון קוצצים הכל דק דק עם סכין.
– מוציאים מחצית מהתערובת שנוצרה ומוסיפים לקוסקוס. מערבבים וטועמים אם צריך מוסיפים מלח ומעט סילאן/מייפל (בערך כף) – לא חובה הסילאן אבל מאזן.
– את חצי התערובת הירוקה שנותרה מערבבים יחד עם הדג הטחון.
– מוסיפים לתערובת הקציצות קורנפלור או פירורי לחם ומערבבים.
– ועכשיו 2 אופציות: אפשר להניח נייר אפייה על תבנית תנור, לשמן מעט את נייר האפייה ולהניח מעל קציצות שמכינים מהתערובת. חשוב לשמן מעט גם מעל. אופים ב-190 מעלות במשך 20 דקות. מומלץ להפוך באמצע האפייה. אופציה שנייה היא ליצור קציצות ולטגן אותן במחבת עם שמן זית עד הזהבה מ-2 הצדדים.
– להגשה: מניחים את גבינת הלאבנה על גבי צלחת הגשה, מזלפים מעל שמן זית ואפשר גם מעט סילאן למי שאוהב, ומניחים מעל או בצד קציצות דגים וקוסקוס. מי שאוהב יכול לחצות את העגבניות לחצי ולסחוט את פנים העגבניות מעל הדגים והקוסקוס.

קציצות דגים עם קוסקוס
קציצות דגים עם קוסקוס ולאבנה – מושלם לאירוח

הערות ושדרוגים
– אפשר להוסיף לקוסקוס, אחרי הוספת עשבי התיבול והבצל הקצוץ, גם חמוציות, זיתים קצוצים, צנובירם, שקדים קלויים או כל תוספת שאתם אוהבים.
– במקום דג טחון אפשר לטחון טופו שלם ולהכין באותה שיטה. במקרה הזה מומלץ להוסיף לתערובת ביצה אחת שתקשור את הרכיבים יחד. ואם לא רוצים להוסיף ביצה? פשוט מוסיפים 1 כף קמח עדשים כתומות או כפית נוספת של קורנפלור.
– המתכון בשיתוף תנובה.

5 תגובות

  1. אינה says:

    האם לדעתך ייצא מוצלח גם עם הנסיכה נילוס?

  2. מלי says:

    נראה מושלם!
    באיזה דג השתמשת? מה לבקש לטחון?

  3. שרית says:

    איזה תחליף אפשרי לקוסקוס?(צליאק)

  4. עפרה says:

    האם ניתן להקפיא?

  5. עפרה says:

    רוצה להכין שבוע קודם. האם ואיך ניתן להקפיא?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend