תפוחים במילוי בשר ברוטב חמוץ מתוק

Posted on

תפוח בדבש הוא אולי הסמל הקולינרי שהכי מאפיין את ראש השנה. לא משנה לאיזו משפחה נולדתם ומאיפה הגיעו ההורים, לרוב יהיה על השולחן תפוח בדבש. ביס שכולו ברכה לשנה טובה ומתוקה.

אז רגע לפני החג החלטתי לקחת את הפרי הכל כך אופייני של ראש השנה ולהכין ממנו מנה עיקרית מופלאה.

האמת היא, שזאת פעם ראשונה שהכנתי תפוחים ממולאים בבשר. אצלנו בבית אמא שלי תמיד מילאה אותם בצימוקים וקינמון, אבל החלטתי בכל זאת לנסות כי אם הם עובדים ביחד עם עוף אין שום סיבה שהם לא יעבדו בשילוב עם בשר. החמיצות והמתיקות הטבעית שלהם משתדכת באופן מופתי לכדורי הבשר שמדיפים ריח של שומן כבש ואת הכל עוטף רוטב בצלים חלומי עם טעמים מתוקים-חמוצים. מסוג הביסים שבאמת אי אפשר להפסיק לאכול. אם הייתי צריכה לדרג את רשימת הסירים הכי טעימים שיצא לי להכין השנה, זה לגמרי מתברג בעשירייה הפותחת.

תפוחים במילוי בשר ברוטב חמוץ מתוק
תפוחים במילוי בשר ברוטב חמוץ מתוק

תפוחים במילוי בשר ברוטב חמוץ מתוק

מצרכים (ל-12 ממולאים בסיר סוטאז בגודל 28 או 32):
6 תפוחים מזן גרני סמיט (הירוקים)
500 גרם בשר טחון עם שומן כבש (לבקש מהקצב שיוסיף לכם לבשר שומן כבש טחון)
1 בצל לבן גדול, קלוף
1/2 צרור עלי פטרוזיליה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
1 ביצה
1 כפית שטוחה מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס

לרוטב:
4 כפות שמן זית
4 בצלים לבנים גדולים, קלופים
10-15 משמשים מיובשים – אני השתמשתי באוזבקי אבל כל סוג יעבוד
3 כפות רכז רימונים
3/4 כפית כורכום
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כף אבקת מרק עוף – לא חובה אבל מאזן

אופן הכנה:
– להכנת הרוטב: חותכים את הבצלים לרצועות (לא צריך דקות אנחנו רוצים להרגיש אותם) ומטגנים בסיר רחב עם שמן זית עד שהם מתחילים להתרכך. לא צריך כאן הזהבה משמעותית.
– מוסיפים משמשים, רכז רימונים, כורכום, מלח, פלפל שחור, ואבקת מרק עוף ומערבבים. מטגנים יחד במשך 5 דקות.
– מוסיפים מים רותחים עד לגובה של 8-10 ס”מ ומבשלים את הרוטב במשך 20 דקות. מומלץ לטעום אחרי 20 דקות לוודא שלא חסר מלח או רכז רימונים.
– להכנת הבשר: קוצצים דק את הבצל והפטרוזיליה ומעבירים לקערה. מוסיפים בשר, אבקת סודה לשתייה, ביצה, מלח ופלפל ולשים לתערובת אחידה. מניחים בצד.
– חוצים את התפוחים באמצע ומרוקנים את פנים חצי התפוח בעזרת כפית או כף. משאירים שוליים של 1 ס”מ. חוזרים על הפעולה עם יתרת התפוחים. את בשר התפוחים מומלץ לחתוך לקוביות ולהוסיף לרוטב.
– ממלאים על חצי תפוח מרוקן בכדור בשר, מהדקים ומניחים בתוך הסיר כשהצד של הבשר כלפי מעלה. במידה ונשאר בשר אפשר להכין קציצות עגולות ולהוסיף לסיר.
– משקים את התפוחים עם הבשר ברוטב ומבשלים עם מכסה ¾ מכוסה במשך 30 דקות. חשוב מדי פעם לפתוח ולהשקות את הממולאים ברוטב עם הבצלים.
– בינתיים מחממים תנור ל-200 מעלות.
– כשהתנור חם והבשר כבר מבושל בתוך התפוחים, מעבירים את הסיר לתנור, ללא מכסה, ואופים במשך 20-30  דקות או עד שהחלק העליון מזהיב יפה.
– מגישים עם אורז לבן או פירה.

נראה מעולה עוד לפני הבישול 🙂

הערות ושדרוגים
– אפשר גם בלי שומן כבש אבל נסו פעם אחת עם תראו איזה טעם מדהים.
– אפשר לשלב במילוי גם פרגיות טחונות (ואז מערבבים חצי בשר וחצי פרגיות טחונות).
– במקום משמשים אפשר להשתמש בשזיפים או בצימוקים.
– במקום רכז רימונים ניתן להשתמש בכמות זהה של סילאן ביחד עם 3 כפות מיץ לימון.

4 תגובות

  1. עינת says:

    נראה נפלא!! האם אפשר להכין יום יומיים לפני ערב החג?

  2. דורית says:

    גם אני שואלת: האם אפשר להכין יום יומיים לפני ? עד איזה שלב? האם אפשר להכין ולשמור במקרר עד לשלב התנור ואז לאפות לפני הארוחה? או להכין עד הסוף ולשמור במקרר? תודה!

  3. הילה says:

    האם חובה להכניס לתנור? או שאפשר להסתפק בבישול בסיר?
    ונראה מדהים,תודה ושנה טובה!

  4. ילנה says:

    בישלתי תפוחים ממולאים לראש השנה, היתה הצלחה ממש, כולם התנפלו על הסיר וחיסלו אותו למרות שהיו הרבה דברים על השולחן. תודה רבה על המתכון!

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend