אוזני המן במילוי שוקולד – הכי טעימות שיש

Posted on

00:00 בלילה. מחר צריך לקום בחמש ואני עדיין מול המחשב, שבוע שכזה.

האמת היא, שחשבתי לדחות את פרסום המתכון של האוזני המן למחר אבל נזכרתי שהבטחתי, והבטחות, כמו שאתם יודעים, צריך לקיים.

המתכון שלפניכם נולד אחרי 4 ניסיונות במטבח. בפעם הראשונה ברח לי כל המילוי החוצה, בפעם השנייה שכחתי את אוזני ההמן בתנור (אל תלמדו ממני ושימו טיימר) ובשתי הפעמים האחרות הבצק פשוט לא היה מספיק מוצלח, בעיקר כי החלטתי לוותר על אבקת האפייה.

בסוף זה הצליח, אבל ממש הצליח. ואם אני, שלא ממש מחבבת אוזני המן, חיסלתי 5 במכה, כנראה שיש בהן את כל מה שצריך כדי לשמח.

הסברתי גם בהערות למטה אבל חשוב לי להסביר גם כאן, המילוי שהשתמשתי בו מכיל בראוניז, שוקולד מומס ושוקולד השחר/נוטלה. הבראוניז כאן סופר קריטי כי הוא גם מוסיף טעם עשיר אבל בעיקר סופג את הנוזלים של השוקולד והחמאה וגורם למילוי להשאר יציב אחרי האפייה.

ולפני שאתם נבהלים – מאיפה אביא עכשיו בראוניז – אז יש כמה אופציות מוצלחות. אפשר לקנות היום עוגת בראוניז מוכנה (יש לעלית ולאסם ובטח לעוד חברות שאני לא מכירה), אפשר להשתמש בעוגת שוקולד מוכנה או קנויה ואפשר גם לטחון עוגיות אוראו או פתי-בר. מה שיש לכם בהישג יד. מה שהכי נוח וטעים לכם. וכמובן, אפשר גם להכין במיוחד ואז להשתמש בקצוות של הבראוניז למילוי של האוזני המן וגם להרוויח בראוניז מעולים למשלוח מנות. כאן תמצאו מתכון נהדר לבראוניז ללא קמח.

עדכון אחרי אינספור פעמים שהכנתי אותם מאז שהמתכון עלה – אפשר להכין גם עם ממרח שוקולד בלבד. פשוט מניחים תלולית נדיבה באמצע וסוגרים היטב.

לא בטוחים איך מקפלים את הבצק? הכנתי לכם סרטון!

אוזני המן במילוי שוקולד

מצרכים:
100 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר (רכה אבל לא מומסת)
1/2 כוס (60 גרם) אבקת סוכר
1 ו-1/3 כוסות (200 גרם) קמח לבן
1/2 כפית אבקת אפייה (לא יותר)
1 ביצה L
1 כפית תמצית וניל איכותית

למילוי:
1 ו-1/2 כוסות בראוניז/עוגת שוקולד/ אוראו/פתי בר/עוגיות חמאה/עוגיות שוקולד (הסבר בהערות למטה)
130 גרם שוקולד מריר או חלב
30 גרם חמאה
2 כפות נוטלה או שוקולד השחר או כל ממרח שוקולד שאוהבים

אופן הכנה:
– במיקסר עם וו גיטרה מניחים את כל מצרכי הבצק פרט לביצה ומערבלים על מהירות איטית עד שנוצרים פירורי חמאה גסים. בערך 3-4 דקות.
– מוסיפים את הביצה ומערבלים עד שנוצר בצק, מעט דביק. חשוב לא לערבל יותר מדי אלא רק עד שהבצק מתאחד סביב וו הגיטרה. משטחים מעט את הבצק ומכניסים לשקית. מעבירים למקרר לשעה לפחות (ואפשר גם לילה שלם).
– מכינים את המילוי: מניחים את השוקולד והחמאה בקערה וממיסים במיקרו. מערבבים היטב. מפוררים לתוך השוקולד המומס את הבראוניז או עוגת השוקולד. אם משתמשים בעוגיות (אוראו/שוקולד/פתי בר) טוחנים אותם לפני במעבד מזון או מכניסים לשקית כפולה ומכים בהם עם פטיש שניצל עד שיש פירורים כמו לכדורי שוקולד.
– מוסיפים ממרח שוקולד ומערבבים היטב.
– כשהבצק קר ויציב מרדדים אותו, על משטח מקומח, לעלה דק בעובי 1/2 ס”מ.
– קורצים עיגולים מהבצק עם קורצן או תחתית של כוס רחבה.
– מגלגלים כדור בקוטר 10 שקלים (ראו סרטון) מהמילוי ומניחים במרכז כל עיגול בצק. חשוב לשים די הרבה מילוי כי הוא החלק הכי טעים בעוגיות.
– סוגרים לצורת אוזן המן. כמובן, משאריות הבצק מסביב מכינים עוד אוזני המן (פשוט מכדדרים לכדור גדול ומרדדים שוב).
– מניחים את אוזני ההמן על תבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 15-18 דקות או עד שהעוגיות זהובות בקצוות. חשוב לבדוק כבר אחרי 10 דקות את מצב העוגיות, מאוד תלוי לאיזה עובי רידדתם את הבצק, אם יצא לכם בצק מאוד דק הן תהיינה מוכנות די מהר.
– מצננים ומפדרים באבקת סוכר.

אוזני המן במילוי שוקולד
אם אתם מכירים מישהו שלא אוהב אוזני המן תכינו לו את אלה

הערות ושדרוגים:
– מילוי: כדי שהמילוי לא יברח החוצה ויהיה יציב חייבים להכניס לתערובת כוס וחצי פירורי ביסקוויטים או עוגה. כאן למשל השתמשתי בקצוות של בראוניז שהכנתי יום קודם (הקצוות האלה שתמיד יוצאים קצת יותר יבשים ולרוב זורקים אותם). המלצה שלי? קנו עוגת בראוניז, יש לעלית ואסם, או עוגת שוקולד קנויה או מוכנה, ופשוט פוררו אותה עם הידיים. עוד אופציה היא לטחון במעבד מזון עוגיות שוקולד/אוראו/פתי בר.
– אם אתם אוהבים מילוי קצת יותר נוזלי באוזני המן פשוט תגדילו את כמות הממרח. במקום 2 כפות ממרח שוקולד שימו 4.
– רוצים לשדרג את המילוי? מוסיפים לו, אחרי הערבוב, שערות חלבה או שוקולד צ’יפס או עדשים צבעוניות.
– רוצים מילוי אחר? מחליפים את השוקולד בממרח חמאת בוטנים, ממרח תמרים או כל ממרח אחר שאוהבים. פרג זה כבר סיפור אחר, אם תרצו למלא בפרג כתבו לי בתגובות.

40 תגובות

  1. עמית says:

    מהמם! כמה אוזני המן יוצאים?

    1. לידיה says:

      אשמח למתכון למילוי פרג

    2. רחלי קרוט says:

      בסביבות 28 אבל אני הכנתי עוגיות די גדולות, אם קורצים קצת יותר קטן יצאו בסביבות 35

  2. עדי says:

    אפשר גם ללוש את הבצק אם אין מיקסר? טיפים בנושא יתקבלו בברכה!

    1. רחלי קרוט says:

      כן, בהחלט.
      פשוט שמים את כל המצרכים, פרט לביצה, ומועכים תוך כדי שפשוף של הם בין הידיים עד שנוצרים פירורים. במקרה הזה חשוב לחתוך את החמאה לקוביות קטנות ולא להכניס אותה שלמה.
      אחרי שיש פירורים מוסיפים את הביצה ומתחילים לערבב את הבצק עם הידיים עד שהוא מתאחד לכדי בצק חלק. אם הוא מעט דביק אפשר להוסיף טיפה קמח אבל לא יותר מ-2 כפות. הוא יתייצב ויהיה נוח לעבודה אחרי הקירור.

      1. לידיה says:

        חוזרת על בקשתי למלית פרג

      2. לידיה says:

        חוזרת על בקשתי למלית פרג

        1. רחלי קרוט says:

          צודקת, פספסתי 🙂

          מרתיחים כוס חלב ביחד עם 50 גרם חמאה, 1/2 כוס סוכר ו-3 כפות מייפל או סילאן או דבש (עד שהסוכר נמס לגמרי).
          מוסיפים קליפה מגורדת מלימון אחד ו-200 גרם פרג טחון ומערבבים, על אש קטנה, עד שהתערובת מסמיכה.
          מורידים מהאש ומוסיפים 1/3 כוס פירורים לבחירה (פתי בר, אוראו, בראוניז, עוגת שוקולד וכו). מערבבים היטב ומעבירים למקרר עד למילוי.

  3. דיתה says:

    במידה ואני משתמשת בפירורי ביסקוויטים,אני מערבבת אותם גם עם ממרח נוטלה וגם עם השוקולד והחמאה?

    1. רחלי קרוט says:

      כן 🙂

  4. מוניקה says:

    אבקת הסוכר היא לתוך הבצק או לצורך פיזור מעל האוזניים אחרי שיוצאות מהתנור?

    1. רחלי קרוט says:

      לבצק

  5. מאיה says:

    אפשר עם מערבל ידני?

    1. רחלי קרוט says:

      עדיף פשוט לעבד עם הידיים או במעבד מזון. במערבל ידני יש בד”כ רק וו הקצפה, אלא אם שלך אחר ואז אולי אפשרי.

      1. מאיה says:

        אוקיי תודה

  6. שחר says:

    האם ניתן למלא בנוטלה/ריבת חלב/שוקולד מומס עם חמאה?

    1. רחלי קרוט says:

      עדיף את אחד הממרחים שאמרת + 1/3 מכמות הממרח להוסיף פירורים (פירורי עוגיות/פירורי עוגה)

      1. מור says:

        היי 🙂
        לא הבנתי את הכוונה של השליש.
        להוסיף לכל כמות ממרח שליש של פירורי עוגיות?
        תודה

  7. מאי says:

    יצא לי להכין אותן והן פשוט מעולות!! למחרת כבר לא נשארו.

    1. רחלי קרוט says:

      איזה כיף לשמוע! תודה רבה וחג שמח

  8. טל says:

    האם אפשר גרסא טבעונית?

  9. בתחן נתן says:

    ואם רוצים למלא בפרג??? אי אפשר בלי…..

  10. עפרי says:

    נראה מעולה, האם אפשר להכין ולשמור במקפיא לפני האפייה? ואם כן, כמה ימים אפשר להקפיא וזה עדיין ישאר טוב?

    1. קרן says:

      מצטרפת לשאלה 🙂

  11. נועה ניסים says:

    פעם ראשונה שאני מכינה אוזני המן ויצא מדהים בזכות המתכון הזה!! תודה רבה לך 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      באהבה רבה. ממש שמחה שהצליח <3

  12. רחל says:

    אני מעוניינת להכין אוזני המן אבל במילוי מלוח. על איזה מתכון לבצק היית ממליצה? אשמח אם תפני אותי למתכון אחר שלך בבלוג. ואם יש לך הצעות למילויים מלוחים אז בכלל זה יהיה מדהים. תודה!

  13. אורית says:

    אני ובתי בילינו זמן איכות באפייה בשבת החורפית שהיתה היום ויצאו פשוט מושלמים!נימוחים עם מילוי של שברי עוגיות ושוקולד השחר..תודה?

    1. מיכל says:

      קמח שקדים יכול להחליף רת פתיבר הטחונים לדעתך?

  14. אורטל says:

    היי, רציתי לדעת באיזה כוס מדידה השתמשת

  15. חנה ברנר says:

    היי,
    באיזה קוטר חותכן השתמשת לאוזני המן?

    1. רחלי קרוט says:

      5 ס”מ

  16. דנה says:

    הכנתי עם מילוי הפרג שהמלצת בתגובות
    בעיני צריך להמתיק יותר את הבצק אם בוחרים במילוי הזה.
    יצאו עוגיות נטרליות כאלו … שחסרה בהן הרבה מתיקות

  17. שרון says:

    הי הבצק אחרי מספר שעות במקרר דביק ובילתי ניתן לעבודה. מה את מציעה לעשות? הצילו….

  18. מיה says:

    האם ניתן להקפיא לפני אפיה או אולי אחרי? והאם זה לא פוגע בטעם או במרקם?

  19. טליה says:

    היי:) כמה זמן העוגיות נשמרות בחוץ?

  20. ורד שניידר says:

    היי..תודה על מתכון מושלם …שאלה
    ברולדין יש מילוי קוקוס וציפוי לבן על האוזן ..האם את יודעת איך עושים את המילוי והציפוי?

  21. Liat says:

    אפשר להשתמש במחשב שיבולת שועל במקום?

  22. בברלי says:

    וואו יצא מעולה! גם הבצק וגם המילוי של כדורי השוקולד. תדוה!

  23. נועה says:

    אפשר להכין גם פרווה עם שמן ?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend